Šta je novo?

Linux Mandrake 8.1 & winmodem

salac

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
28.08.2001
Poena
679
Ima li ikakve sanse da proradi lucentov winmodem pod linuxom? Isao sam na www.linuxmodems.org, ali tamo ima drajvera za LT lucent winmodeme (citaj : ne rade drajveri).
Dakle, moguce ili ne?

Lucent radi,nego si ti nesto pogresio u namestanju.Ajd korak po korak,pa da se vidi gde je greska.

Ovako :
1) pogledao sam na kojem com portu radi modem u windowsima, bio je com3
2) startovao sam instalaciju mandraka, sve je proslo ok, pitao me je za internet konekciju, zadao sam com3 (ttys2) i to je to.
3) posle toga sam uneo user, pass, broj telefona, domen i kad sam kliknuo na 'connect' nista....stalno javlja 'modem is busy'

Gledao sam u Hardrake-u, modem je prepoznat korektno i prijavljen kao Lucent winmodem 56k (tako nekako), a pod others (tj ono sto nije prepoznato) stoje 3 stvari (i sve 3 su sa VIA predznakom, via ACPI i jos dve). Probao sam sa skidanjem drajvera, ali ni to nije uspelo jer se linux pobunio i rekao da vec ima te drajvere.
Sta da radim?

Sa drajverima koje ja koristim , iako je modem na com3 , treba u kppp-u koji koristim umesto ttys2 staviti modem i onda radi.

Nenad je napisao(la):
Sa drajverima koje ja koristim , iako je modem na com3 , treba u kppp-u koji koristim umesto ttys2 staviti modem i onda radi.

Probao sam i to, izredjao sam sve serijske portove i uredjaje na njima, i u KDE i u minicomu.
Interesuje me kako mogu menjati parametre serijskih uredjaja (irq i i/o). Zatim, treba li u biosu ostaviti serijske portove na auto ili zadati io/irq ? Iskljuciti ACPI?
BTW, ranije nisam napomenuo da sam pri instalaciji dobio upozorenje da ce mozda biti problema sa nekim od uredjaja i da odem na www.linmodems.org (sto se nazalost i obistinilo).

Resen problem, uz malu pomoc uputstva sa interneta i rekompajiranja drajvera. Radi ko sat.

Napravljeni su i drajveri za modeme sa Motorola SM56 cipom za Linux. Pisao sam o tome na "starom" forumu.

Nazad
Vrh Dno