Šta je novo?

Linux i PowerMac G5

stex

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2002
Poena
630
Jel koristi neko Linux, koji, na starim Apple mašinama? Zanimaju me iskustva i poređenja sa OS-X.

Nije to ni tako staro :). Ja bih probao Debiana za Power, sa nekim lakšim DE, npr. XFCE.

Nije, nije ni slabo. 2 x 2Ghz, 8Gb RAM, 320Gb + 520gb HDD. Na žalost apple je digao ruke od njih :(

Redovno koristim ovog Mac-a. Ono što mi treba, radi dobro, jedino me zeki surf netom. Najveći problem je flash player. Ne znam kakva je tu situacija sa Linux-om? U stvari, browseri su loši, TenFourFox je spor i nema flash, a WebKit se više ne nadograđuje. Nigde ne mogu da nađem neki video kako radi Linux na G5, a niko koga znam, nema iskustva sa tim. Ne baca mi se G5, oduvek sam voleo tu makinu :)

Pa digni neku live verziju sa flash-a ili DVD-a, trebalo bi da radi dobro. Ne znam koja je grafika, AMD/ATI drajveri ne rade bas bajno, mada, ne mora da znaci da ces imati problem i sa njima.

Ja bi preporucio Mint Cinnamon 17.1 x64.

Ako postoji Chrome za PPC Linux, onda bi flash trebao biti pokriven ... u teoriji.

Nema chrome i flash-plugin za powerpc, mislim da nema ni firefox vise. Generalno je powerpc podrzan dobro za serverski Linux softver, ali za desktop je slaba prica.

Iygleda da ostajem na Leopardu. Mora da se frikombinuju više browsera. Šteta što Stainless više ne razvijaju.

Nazad
Vrh Dno