Šta je novo?

Linksys wrt54gl ili Linksys wag200g!?

seaman

Slavan
Učlanjen(a)
12.05.2005
Poena
304
Pozdrav svima,
Imam adsl konekciju i klasican modem i trebalo bi da pustim na net jedan racunar i satelitski resiver i 2 lap topa preko wirellesa. Dvoumim u kupovini se izmedju Linksysa wrt54gl modela gde bih ispred stavio tp-link td8816 ruter ili modela Linksys wag200g. Model wag200g je sve u jednom i po meni lepse i savremenije izgleda medjutim pojedini korisnici po forumima se zale da imaju problema sa konekcijom povremeno, tj. da im puca veza. Dok pomenuti model wrt54gl radi savrseno pogotovo kada se instalira ddwrt (ne znam sta je to, firmware ili neki dodatni program?) i nisam video kod korisnikika dosta zamerki. Ispred njega bi postavio ruter tp-link 8816. Interesujeme vase misljenje izmedju ova dva modela i koja je kombinacija bolja i stabilnije radi. Unapred zahvalan na odgovorima!!!

Nikako TPLink! Pogotovo ne posto ti je LinkSys u igri... Popizdeces od njega, veruj mi na rec.

Ako ti treba qos (ravnomerno deljenje protoka između računara), onda obavezno wrt54gl + tomato firmware.

Koliko sam uspeo da vidim i WAG200G ima QoS, prioritizaciju radi po osnovu portova (aplikacije), tako da bi u principu trebalo da spreči zagušenje u mreži ukoliko neki od računara vuče nešto sa P2P mreža. Doduše, ne znam kako radi u praksi, nisam lično probao. Evo kako to izgleda u njegovom SW.

Poslednja izmena:
Ne radi baš najsrećnije, ja sam probao i odustao.
Kada sam smanjio prioritet nekim stvarima, čak i kada je link bio potpuno slobodan radile su sporije nego što bi trebalo.

Ja koristim oba modela, i oba sa modifikovanim softverom. Wag200g mi sluzi za adsl konekciju i njeno slanje po stanu. Veza je prestala da puca od kada sam koristio modifikovan firmware, linksysov je bulja. 54gl koristim za kacenje na acces point koji se nalazi u blizini mog stana, znaci radi u gate modu, posto su ovo bazicna koriscenja bez naprednijih mogucnosti obe sprave i nije neko iskustvao ali eto wag200g moze da radi bez tih problema o kojima je dosta pisano na linksysovom forumu.

A koji je to modifikovani firmware za WAG200G? Znam da su ljudi kupovalo 54GL zbog mogućnosti budženja firmvera a nisam znao da isto može i na WAG200G?

hvala na odgovorima, Zyxel660 i linksys wrt 54gl su mi u igri. Za sada koristim originalan firmaware od linksysa ali sam cuo da je i ddwrt dobar kao i tomato. Sta konkretno dobijam vise ako ga flashnem sa ddwrt ili tomato firmware-om. Pozdrav

Vrh Dno