Šta je novo?

Linksys Wireless Router, koji?

RingeRaja

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
18.03.2005
Poena
1,265
Vako.
Imam desktop comp, Win XP, ADSL internet (Beotel, Sagem ADSL modem).
Imam i IBook G4, apple laptop.
E sad, hteo bih da mogu sa mog meka da pristupam internetu preko ADSL-a, pa kontam da mi treba npr. neki router, pa rekoh da pitam da li bi mi, i koji wireless router završavao posao.
Negde sam video Linksys WRT54G, pa mislim da mi je ovo dobar izbor. Šta kažete?
Da napomenem, potrebna mi je stabilna veza (ovo je imperativ), dakle bez škljocanja i kašljucanja, domet max. 20-ak metara, max. kroz jedan zid od obične cigle.

Unapred hvala.

p.s. e da, gde da ga potražim u Bgd?

Do sada sam ovde instalirao bez imalo preterivanja oko 20 WRT54G rutera, i mogu ti reci da rade fantasticno.
Ni sa jednim nisam imao problema do sada.
Cak sam ih i spajao da rade u WDS modu (4-5 komada, da svi rade kao jedan ruter), i za to treba samo flashovati ruter firmware-om koji to podrzava (rec je o custom made firmware-u), rade kao besni...

Uzmi lepo taj ruter,i veruj mi neces se pokajati.

P.S.Ako ti mozda bude trebao firmware baci PM.
Sa tim firmware-om, ne samo da mozes da omogucis WDS, vec ima jos dosta dodatnih opcija, npr. mozes da rucno podesis kojom ce "jacinom" u % ruter da emituje WiFi, sigurnosne stavke... ...

Poslednja izmena:
Hvala čovek, odluka je pala.
Inače, sam router mi je preporučio kolega na poslu (ustvari nije baš kolega u pravom smislu te reči, pošto ja radim marketing, a on nam održava kompletnu mrežu i još koječega u kompaniji) kao po njemu najoptimalnije rešenje, u smislu kvaliteta, sigurnosti i brzine.

Ako može neko da mi baci link gde da ga kupim u Bgd.
Vidim da je napolju oko 70 dolara (nije baš jeftin, ali sve za kvalitet😀 )

WRT54G u prizemlju, ja na drugom spratu i full signal na laptopu 🙂, torrent radio dva meseca bez problema. Cena u Gestapolandu 66€.

Poslednja izmena:
Vredi taj uredjaj svih 80 eur, pa i vise od toga...
To je zaista jedan od najboljih WiFi rutera koje sam do sada video.
Signal koji to cudo daje sa one dve antene pokriva Boga oca, u poredjenju sa jednim D-Link-om ili Asus-om, ili bilo cime drugim...

Linksys je ipak CISCO 😉

Hvala ljudi na pomoći, ali ja našao u Kroaciji za 65 evrića (bez pdv, naravno😀 ), pa tako....
Anyway, još jedno potpitanjce: treba mi i adsl ethernet router (pošto ovi iz beotela za moj paket daju samo usb adsl modem), pa bih naravno opet Linksys, ali koji?
Dajte mi neki predlog, koji da kupim (naravno po povoljnoj ceni, nemojte neke polu profi egzibicije)

Unapred hvala.

Prvo ako hoces da ti router konektuje ADSL, i da imas wireless, onda je bolje da uzmes Linksys Wireless ADSL WAG54G. Jeftinije je jer bi onda kupio jedan uredjaj.

Ako pak oces samo Linksys ADSL ruter bez WiFi ja, i poseban Wifi ruter, onda Linksys BEFSR11 i WiFi WRT54G....ili ako ti treba i neki LAN (dodatni) mozes i ADSL sa 4 LAN porta BEFSR41....

Greška u kucanju, ***.
Ne router, već ethernet adsl modem, pošto je wrt54g router, jel tako?
Znam da je kombinacija wag54g jeftinija, ali planiram da pređem dogodine na kabl, pa ne bih da menjam koplet ceo sistem, ostaje mi broadband router za kabl.

Hm.....ne znam da li Linksys pravi ADSL modeme (kao posebne uredjaje), koliko sam video tako nesto ima samo u UK.

Najbolja varijanta, a i sigurno nije skupo je ona prva opcija, ADSL ruter bez Lan portova (imas na WRT54G ruteru i 4 Lan porta,tako da njih mozes iskoristiti za Lan).

Znaci prvo proveri cene, pa ces onda najbolje videti kako i sta...

Problem rešen.
Beotel, moj provajder, daje ethernet adsl modeme umesto običnih uz doplatu od 1900 din. (tj. davaće za nekih 10-ak dana), tako da sam uz kupovinu wrt54g rešio stvar.

Hvala svima na odgovorima, a posebno tebi Twix!😉

Nezvanično, lik na phone-u mi je rekao da će najverovatnije imati neki Sagem adsl ethernet modem (jedan izlaz) uz doplatu od verovatnih 1900 din. (naravno sagem 800 adsl modem vraćaš) ili neki iz Linksys programa (ovde adsl ethernet modema nema, već je najjednostavniji BEFSR 41 Cable/DSL Router) za koji nije znao cifru.
Kad saznam nešto više javljam.

SAGEM imam jednoportni "ruter" (1xLAN + 1xUSB), a Linksys koji Beotel daje pravnim licima je AG241, 4-portni ADSL gateway.

Poslednja izmena:
Da malo preformulišem pitanje.
Da li mi se više isplati da dam 2 soma i dobijem na korišćenje dotični sagem router ili da kupim za 50 evrića Linksys BEFSR41?
Napominjem da bih ceo paket koristio da mogu sa iBook G4 da pristupam adsl-u u full režimu (bez ograničavanja protoka, ali bi bilo lepo kada bih eventualno mogao i da ga ograničim😀 ), kao i sa još jednog lap topa kome tek treba da kupim wireless karticu.
Takođe vidim da je Linksys cable/adsl router, što znači da bi ceo komplet mogao da koristim i na kablu, jel tako?

Ne, taj Linksys nema ADSL modem. Nema ni firewall valjda. Koliko je meni poznato bar 🙂 AG241 rešava tvoj problem sa ADSL-om. Ili SAGEM + switch.

Ček, ček, samo malo, da ne pravimo zabunu.
Koliko ja znam meni je potrebna kombinacija:
1. ADSL Router with Wireless Access Point (npr. WAP54G)
2. Ethernet ADSL Modem + Broadband Router with Wireless Access Point (npr. WRT54G)

E, sad, pošto ja već imam WRT54G treba mi dakle Ethernet ADSL Modem, po mogućstvu Cable/ADSL (planiran da pređem na kabl, pa da ne kupujem ponovo opremu).
Moje pitanje se odnosilo više na potencijalna iskustva korisnika u kombinovanju ovih "igračkica" i njihovom nesmetanom radu.
I da, može li neko da mi preporuči Cable/ADSL modem (ako takvo čudo uopšte postoji).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno