Šta je novo?

Linksys WAG200G i VPN konekcija

Sale

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
660
Čini mi se da imam problem, ali vrlo specifičan...

Elem, VPN passthrough radi, normalno se konektujem od kuće na firmin server, međutim slanje u Outlook-u 2003 mi ne radi kako treba. Tekstualni mailovi prolaze, mailovi sa manjim attachmentima prolaze, ali ako je attachment veći (najmanji sa kojim sam primetio problem je bio oko 750 kB) neće da mi pošalje mail. U systray-u se pojavi balončić sa porukom "Outlook is trying to retreive data from Microsoft Exchange Server xxxx" i posle određenog vremena veza sa Exchange serverom pukne i ne mogu više da se konektujem dok ne restartujem komp (nisam siguran da li je potrebno restartovati i ruter, probao sam razne kombinacije i ne sećam se više koja je upalila).
Osim pucanja veze sa MS Exchange serverom VPN konekcija i dalje radi, mogu da surfujem, pristupam drugim resursima na firminom serveru, itd.

Ima li ko ideju šta bi mogao da bude problem? VPN klijent je Cisco VPN Client v4.8.01.0300, ruter je apdejtovan na najnoviji oficijelni firmver v1.01.06.

Tražio sam malo po Netu i vidim da je dosta ljudi imalo problema ali uglavnom takvih da im VPN Passthrough uopšte ne radi, ali uglavnom sa starijim verzijama firmvera.

Ono što me najviše nervira je što sa onim Telekomovim Huawei Gay ruterom sve lepo radi :mad:

Samo da se dopunim...

Opet mi se desilo isto. Slao sam malo veći attachment, nekako je prošao posle mnogo, mnogo muljanja ali je odmah posle toga veza sa MS Exchange serverom pukla.
Restartovao komp, ništa.
Restartovao ruter i komp, opet ništa. Outlook i dalje ne može da se konektuje. Pri pokušaju Send/Receive prijavi grešku: "The connection to the Microsoft Exhange Server is unavailable"
Što je najgore, taj server mogu najnormalnije da ping-ujem. Takođe mogu da mu pristupim kroz MS Outlook Web Access (kroz browser).

Naravno VPN konekcija je svo vreme aktivna.

Očajan sam...

Poslednja izmena:
Nije. BigBoy je imao problem sa uspostavljanjem veze sa provajderom. Meni to radi savršeno.

Vrh Dno