Šta je novo?

Linksys NAS200 ili Home-Made NAS

Sale

Čuven
Učlanjen(a)
09.01.2002
Poena
660
Hteo bih da nabavim NAS za kućnu mrežu pa mi se ovaj Linksys NAS200 učinio interesantnim. Da li neko ima iskustva sa njim?

Ono što su moji zahtevi je da ne ga zabijem u neki ćošak i ne razmišljam o njemu i da ne troši mnogo struje.

S druge strane razmišljao sam da sklepam jednu mašinu za ove svrhe, što bi možda bilo i bolje rešenje s obzirom na cenu Linksys-a od nekih 160 EUR. Za te pare mislim da bi mogao da napravim neku osnovnu konfiguraciju koja će posao raditi verovatno čak i bolje od gotovog rešenja. Ali me ovde muči potrošnja. Koju ploču staviti, koji procesor a da ne troši mnogo?

Svi saveti dobrodošli...

Taj linksys je zgodan ako ti treba nešto što ćeš da uključiš i zaboraviš na njega, ako uz to još imaš dovoljno para, samo napred. Nedostatak buke i faktor potrošnje struje su na njegovoj strani.
Opet, za polovinu pomenute svote možeš da nađeš polovan računar sa HD-om. Recimo neki Tualatin sa integrisanom pločom (~1GHz) ili nešto sporiju brand konfiguraciju koju možeš da čačkaš do mile volje i nećeš biti ograničen isključivo NAS primenom. To može da posluži kao ruter, DB server, FTP server, web server...

Tako i ja razmišljam. A i koliko vidim poraznim testovima na internetu ni ovaj NAS nije baš neki reper za tišinu. Kažu da se čuje skoro kao i bilo koji standardni PC.

Nazad
Vrh Dno