Šta je novo?

linija na monitoru

faca

Čuven
Učlanjen(a)
08.08.2004
Poena
755
Moja oprema  
Laptop
Acer Aspire A5 515 Ryzen 5 5500
Mobilni telefon
Xiaomi Poco F4 8/256
Pametni uređaji
Xiaomi watch S1
Xiaomi Body Composition Scale 2
Pristup internetu
  1. Optički internet
malo pre pirimetih da kada pustim neki film da se slika preseca u jednoj horizontalnoj liniji, to se desava kada se slika tj nesto na filmu pomera naprimer covek ili ruka ili bilo sta, kada slika miruje te linije nema samo pri pokretu. prvo sam mislio da je do filma ali sam probao sa drugim fimovima i isto. skinuo sam i drajver za monitor i za grafiku sa interneta. nije se pre desavalo.

monitir Benq FP202WA.

Linije po ekranu (uglavnom, usled višegodišnjeg iskustva tvrdim) nastaju zbog loše izrade panela. Vidljive su često i bez bilo kakvog pomeraja, trajne su, a ređe kao u tvom slučaju. Nekad će se pojaviti i usled udaraca a nekad i same od sebe (lično video više puta) ili starosti. Ako monitor ima garanciju - reklamiraj. Prethodno pokušaj da provociraš pojavljivanje te linije npr brzim pomeranjem neke otvorene aplikacije koju ćeš sa full screena smanjiti na oko 1/4 i uhvatiti mišem za vrh prozora.

Jesi li siguran da nije softverski problem, tj do drajvera/kodeka ili sl?

ne znam instalirao sam drajver koji je komp sam pronasao na netu, kodek nemam pojma imam neki klite stari.
to se desava na svim playerima. ta linija ustvari nije linija nego se ti slika preseca gornji deo kao da je pomeren u levo a donji u desno ili obrnuto, za mozda 1 mm, efekat je kao nekada na slicicama da su bile duple slicice pa nemozes nikako da uskladis glave fudbalera, ako se neko seca.

Aha sad sam skontao kako izgleda, dobro poredjenje :)
A desava se samo kad pustis video? Ja tipujem da to nije do monitora, jer bi se moralo desavati i na desktopu i sl. Ako mozes probaj na drugom kompu.

Koji plejer koristis? Da nije ukljucen vsync u drajverima graficke ili opcijama plejera?

za sad sam primetio samo kad pustim video, i na youtube se desava. to se desava od kada sam instalirao W7 64bit.

Instaliraj drajver za graficku sa nvidijinog sajta.

pustio sam da komp sam pronadje drajver, da li to ima veze?

Imao sam sličan problem, prvo sam mislio da je do monitora, povezao drugi, i isto se dešavalo prilikom bržih scena. Proverio kablove, malo izduveo komp, ništa nije pomoglo, da bi posle par dana prošlo samo od sebe...

recimo taj problem nisam video u igici bar za sada. ai primetio sam da se menja mesto gde se slika "preseca".

sad primetih da se to desava kada je i TV i monitor nakacen na komp, kada odkacim kabal tv nema tih smetnji. opet vratim opet se pojave.

da li to ima veze sa 64bit nim Windowsom ,dok je bio 32bitni nije se to sesavalo a i tv i monitor su bili povezani istovremeno.

da li hdmi od tv kabal moze da pravi smetnje dvi kablu za monitor?

Nazad
Vrh Dno