Šta je novo?

line6 Toneport ux-1 pitanje?

cc13

Slavan
Učlanjen(a)
05.06.2006
Poena
349
Mogu li npr da ne koristim gearbox koji se dobija uz kartu vec da koristim neke VST i VST instrumente u cubase/nuendo-u,znaci da li moze da se ponasa kao obicna audio karta? (slusanje muzike,filmovi bi isli preko toneporta,integrisani realtek bi disejblovao,da li moze?) i kakav je line 6 asio drajver?

Poslednja izmena:
Da, naravno. Toneport funkcionise kao bilo koja Asio kompatibilna karta uz jos dodatne funkcije koje ti omogucava Gearbox. Ja ga koristim kao jedinu zvucnu "kartu" u sistemu (KB037)
Sam Asio driver makar meni funkcionise besprekorno, iako ima nesto malo vecu latenciju od npr. E-MU 0404.

Ok,to me je zanimalo,hvala!

Poslednja izmena:
Naravno da je moguce . Toneport se sasvim dobro snalazi u ASIO aplikacijama .

Samo jos da nadjem gde da kupim posto ga nema nigde.

Njih sam prvo zvao ali nemaju,treba da im stigne.

Poslednja izmena:
Imam jos jedno pitanje.
Hoce li mi gitare zvucati bolje sa toneportom (posto ima HI-Z input) kada koristim vst pluginove (Amplitube,Revalver i sl.)
posto sada ako je ukljucim na line-ln ili mic ulaz,zvuk je nekako razvodnjen nema definiciju i jadan pa gitaru prvo ukljucim u boss OD-1 i samo malo dodam gain (stavim pot na prvu crtu) da zvuk dobije definiciju i tako je bolje ali mi se opet ne svidja jer OD-1 dosta boji zvuk.sta da ocekujem od Toneporta u ovoj situaciji? ili mi mozda treba neki mic preamp?

Poslednja izmena:
Naravno . HI-Z input je inperativ kada je konektovanje gitare u pitanju .

Hvala :)

Jos jedno pitanje:
narucio sam ga danas iz Nemacke posto kod nas nema nigde da se kupi,kosta 109 Eur.(music store)
Stize mi u petak,interesuje me da li ce gear box biti na engleskom?,plasim se da ne bude samo neka nemacka verzija i ako je na nemackom mogu li kasnije kada se registrujem na line6 sajtu skinuti englesku verziju?

Poslednja izmena:
Ja sam svoj ,doduse Line6 GuitarPort , takodje kupio u Nemackoj . Prateci softver je bio na Engleskom jeziku , ali i da nije uvek ces imati prilike skinuti poslednju verziju sa line6 sajta .

Sa http://www.musicstore.de posto znam nekog lika koji zivi tamo i treba sad da dodje i javi mi danas da nema,nesto mu ne verujem al' ajde.....pa cekam da stigne u artist.

Poslednja izmena:
Hvala na linku . Nisam znao za ovaj store .

PS. Mogao si pokusati i na www.thomann.de ili www.justmusic.de ( sa justmusic-om imam zaista dobrog iskustva ) . Justmusic posluje u tri grada Minhen ( mislim da je i thomann vrlo malo distanciran od Minhena ) , Berlin i Hamburg .

Nisam mogao jer taj lik vec isao da kupuje nesto u muscistore pa sam mogao samo odatle da uzmem,Artist dobio samo ux-2,ne daje mi se 60E vise za jos jedan XLR i phantom power koji mi u zivotu ne trebaju pa cu da se nacekam.:wall:

E sad znam daj e malo glupo da sad ozivljavam ovu temu ali moram :D

Zanima me dali ste zadovoljni vi koji ste uzeli Line6-ove produkte narocito me zanima Toneport UX2 i KB37... I zanima me strasno dali su ti sajtevi koje ste pominjali(www.thomann.de, www.justmusic.de) pouzdani i koliko bi me izaslo jeftinije ako bih tako narucio sa tih sajteva a ne ovde u BG-u ili u NS-u...
I ako mi se isplati, sta je sve potrebno da uradim, dali bi neko mogao da mi objasni ukratko(ili udugo :D) proces...Bio bih puno zahvalan na odgovoru.

Hvala na chitanju!

Meni je KB37 zgodan kao all-in-one resenje.
Emulacije pojacala su ok, narocito iz Metal Shop paketa, a Bass Pack mi je narocito koristan jer tamo ima prilicno dobrih simulacija.
Ako znas sta radis i imas strpljenja, iste i bolje rezultate mozes dobiti i sa nekim besplatnim programima. Line6 preseti su zgodni za dobar start bez mnogo zezanja, ali za zaista dobar ton treba dosta tweakovanja i eksperimentisanja.

Koje su prednosti u odnosu na klasicno pojacalo sa efektima? Razmisljam da uzmem pojacalo line6 III spider 15W, mada koliko vidim i ovo je dobro resenje. Uglavnom sviram ili clean stvari ili metal (metallicu najvise)...

Pojacalo i toneport 2 razlicite stvari, i izbor je zavisno od tvojih potreba i želja.

Toneport prvenstveno za recording i svirkanje po kuci, a Spajderi samo za svirkanje po kuci ili da svirash sa drushtvom u nekoj garazi.
Taj malac od 15w je bezveze osim ako si skoro poceo da svirash i treba ti neshto da vezbash po kuci, a ne zelish da dash gomilu love. Ima mnogo manje amp i effect simulacija od vecih (75W) Spajdera i Toneport-ova.
Plus, toneport-ove sve mozesh upgradeovati dokupljivanjem takozvanih pack-ova

Sad videh da imash Logitech Z5500... moj predlog, Toneport UX1 ili GX ako ti treba recording i kucni setup. Ako ti treba neshto da tegljish na probe barem Spider III 75W combo.

Najvise sviram kuci, a ponekad odem kod par ortaka i ponesem neko staro pojacalo, tako da to nije problem.Svidja mi se toneport, jer mislim da bi za dosta manje para dobio bolji zvuk od line6 spidera, a i snimanje bi dobro doslo.

Nadam se da bih dobio bolje rezultate od guitar rig-a, amplituba. Dosta sam eksperimentisao sa ovim programima, koliko toliko moze se dobiti solidan zvuk, ali nisam zadovoljan. Zvuk je previse elektronski i slabo definisan...

Nasao sam na youtube-u par snimaka sa toneportom i stvarno dobro zvuci.
http://www.youtube.com/watch?v=hgJv2df4FcM

Nije bi bas najjasnije kako ovo funkcionise, je l` sve efekte odradjuje pc(gearbox software), a ovaj hardware sluzi samo kao preamp input za gitaru/mikrofon... I da li ima prebacivanje efekata na hardware-u (pedala)?

Nije bi bas najjasnije kako ovo funkcionise, je l` sve efekte odradjuje pc(gearbox software), a ovaj hardware sluzi samo kao preamp input za gitaru/mikrofon... I da li ima prebacivanje efekata na hardware-u (pedala)?

1. Tako je.
2. Da i kao dongle za gearbox.
3. Moze ali sa Toneport UX-2,UX-1 i onaj jos manji (g-nesto) ne mogu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno