Šta je novo?

Lindows OS 3.0

• Začetnik teme Začetnik teme LuxoR
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

LuxoR

Čuven
Učlanjen(a)
20.01.2002
Poena
619
Instalirao sam Lindows OS 3.0 i prvi utisci su bash cool.
Instalacija je protekla za manje od 10 minuta, jedine stvari za podesavanje su:
- odabir particije (nebitno koji je format, preformatira je na svoj sistem..)
- ime kompjutera i administratorska sifra

... i nista vise, on namesta sve ostalo, trik je u tome da je programa veoma malo na osnovnoj instalaciji (MP3, midi, avi, par igrica i KWrite i jos neki valjda za rezanje - CD Creator)

elem, meni je Lindows prepoznao Lucenta (valjda) lepo sve query prodje, namesti sve sto treba - e sad tu je kvakica, ako on sve tako lepo radi, zasto se NISTA ne cuje, iako sam namestio "volume" na maximum ?!?

drugo: imam Lexmark-a Z25 i ovaj vidi Lexmark ink-jet printer i kada ocu da mu stavim driver ima Z22 i Z31 (pored mnogih drugih) on krene, povuce papir, zastane i izbaci prazan papir...

primetio sam samo ova dva "*****a" inace je sve lepo namestio i graficku (MSI GF4 MX440) i zvucnu (Crative SB PCI 128) i monitor.... ma sve lepo fino brzo, mada to ne kapiram - negde sam procitao da je zasnovan na KDE 3.0 ali ga podize mnogo brze (ovo sam uporedio jer imam i Mandrake 9), takodje sve je mnogo vise "user-friendly" nego u Mandraku9 npr....

Ko oce programe treba mu "click-n-run" CD, tako da ako ima iko please javite.... kupujem, rezem, otimam ,grabim 🙂 ...

sve u svemu bas mi se svideo, vredan paznje...

Ja sam ga tek danas nabavio. Verzija 3.05.

Koliko je dosta za njegovu particiju? Tanak sam sa HDD prostorom trenutno, pa mi je bitno...

Kako posle taj njegov fajl sistem particije da se vrati na FAT/NTFS ili ext2? Moze li PM da odradi posao?

I niko da ne poglda thread.... bolje da sam otvorio novi... :x

:rtfm: Dakle, koliko da stavim GB za Lindows 3 particiju?

ja ga gledam, al ne znam odgovor an pitanje...

Probkem: Instalacija je prosla OK, ali ne mogu da startujem Lindows! Zasto, zato sto je verovatno da LILO kao i sto je slucaj sa Linux-om ne vidi preko 1024 cilindra diska, odnosno ne moze da boot-uje ako sys fajlovi nisu unutar prvih 2 GB diska, a s obzirom da mi je Lindows particija na samom kraju harda (iza C,D,E,F i ext2/swap) pretpostavljam da je ovo problem.
Daklem, inicijalizira se LILO i pokaze Lindows 3.0 logo, ali na listi mi stoji samo Windows, koga jedino mogu da startujem.
Ima li resenja za ovo? Na Linux-u ovo resavam tako sto pri setap-u napravim Linux boot disketu kad me pita, sve sa vmlinuz-om.

Help!

A da pretumbavam ceo disk sa PM-om da bih prebacio Lindows particiju na pocetak, ne pada mi na pamet.

Prvo, problem sa "beyond 1023rd cylinder" se odnosi na granicu od 8GB, ne 2GB. I odnosio se na bas stare liloe, taman negde do generacije RedHata 6.2 otprilike. Danasnji voze normalno velike diskove.

Drugo, ne verujem da je to problem, jer u takvim slucajevima lilo *ne sakrije* opcije iz menija, nego zaglavi prilikom podizanja iste. Ovo je najverovatnije uradjeno lose podesavanje liloa. Ukoliko nisi pravio boot disketu, trebalo bi da mozes da podignes sistem sa instalacionog CD-a lindowsa, pa da opravis odande.

Da li jos uvek mislis da je cool to sto te pitao samo dva pitanja? 😀

Da da, pogresio sam sorry, u glavi mi se motala ona crtica u Partition Magicu sto oznacava 2 GB boot deo, ali daleko od nje se nalazi i druga - 1024 cylindar. 🙄
Pa ja imam Red Hat 7.1 a ipak mi Lilo prijavljuje da ne moze da boot-uje preko 1024-og cilindra i trazi pravljenje boot diksete. :?: :!:

Imaj u vidu da je ovo neki modifikovan Lilo menadzer, specijalno radjen za Lindows. Barem mi se tako cini, ili su ga samo nasminkali.

@dva pitanja: I to sto kazes, pa $Windjows je "kompikovanije" instalirati od Lindows-a 😀
Installer me nije pitao da kreiram boot disketu, a kada dignem ponovo sa CD-a krece samo setup iznova. Opet sam instalirao, ali isti problem.

Nikve naprednije opcije nepostoje kada se digne sys sa CD-a. Tako da ne mogu da kreiram boot disketu. :evil:

Upravo mi pade na pamet: da li je moguce da ima problema jer sam stavio da pregazi ext2 particiju? Mada teoretski, to ne bi smelo da bude problem.

Probacu iz PM-a da preformatiram tu ext2 particiju na neki FAT, pa onda da pregazim Lindows-om. Mozda pomogne......

Hvala silver!
cheers

Nazad
Vrh Dno