Šta je novo?

limited or no connectivity

cmiro

Slavan
Učlanjen(a)
28.01.2008
Poena
319
Imam sledeci problem : imam kuci dva kompa i kablovski net kad u prvi komp prikljucim net, net radi a kad taj isti kabl prikljucim na drugi izbacuje mi limited or no connectivity... na tom drugom kompu sam nekoliko puta podizo nov windows misleci da on zeza ali nije nesto drugo je problem..... Jel zna neko sta moze da bude problem??

Prvo, pogrešan podforum, a drugo nauči da postavljaš pitanja. Iznosi se što više informacija, koji komp, koji os, koji kablovski provider...ako želiš da ti neko pomogne. Retko ko ima strpljenja da gleda u pasulj i pogađa šta se dešava u tvojoj glavi. Evo, pogađam da ti je provider IKOM ili tako neki i da je potrebno da sa uklj/isklj resetuješ modem pri svakoj promeni uređaja zbog druge MAC adrese. A?

Sve pise u Moja masina osim os(Win XP) ... resetovanje modema ne pomaze....a nece ni da radi preko usb-a.... modem ima varijantu usb i lan.....

obicno pomaze postupak koji je bobiska opisao: ugasis modem, prebacis UTP kabl sa jednog kompa na drugi i upalis modem.

ako to ipak ne pomaze onda mozda moras da javis Kopernikusu novu MAC adresu tog drugog kompa, sto je smor, jer bi morao da ih zoves svaki put kad prebacis kabl.

onda ti je lakse da na tom drugom kompu kloniras MAC adresu od tog prvog kompa na kome ti radi :)

Možda tvoj provajder stvarno ne dozvoljava korišćenje više od jednog uređaja, što je imbecilno, u tom slučaju stavi router, prijavi im njegovu MAC adresu i kači šta i koliko hoćeš.

popravio sam.....Lupio sam modem i proradilo...

Kad` neće na silu, udri jače.

Nazad
Vrh Dno