Šta je novo?

Ligitech UltraX Media Remote OEM Software?

patrola

Slavan
Učlanjen(a)
13.10.2006
Poena
319
Kupio sam Logitech Media Remote OEM? Zanima me da li postoji neki drugi software koji podrzava ovaj daljinac, jer je onaj koji dolazi uz njega MediaLife, je blagi uzas. Zelim neki software u kojem bih sam mogao da dodelim tasterima odredjene aplikacije! Imam i TV kartu i u software-u od nje radi samo menjanje kanala i regulacija tona! Ali ne mogu da startujem program za tv kartu! Zelim da startujem Winamp ili ACDSEE ili divx player. To sve moze samo mnogo drugacije u pomenutom MediaLife-u.
Da li je neko probao nesto drugo i bolje!?
Pozdrav

Ovo i mene zanima. Za sada ga koristim za kontrolu Winamp-a i Media Player Classic-a, lepa stvar je sto radi pod Vistom bez instalacije drajvera i softvera, u njegovom Media Center-u :D

Subscribed to this thread ;)

Probaj na http://www.girder.nl/ za daljinac ce trebati i HID plugin http://www.girder.nl/download.php?ID=637
Ja takodje imam taj daljinski i kod mene sam instalirao MediaPortal http://www.team-mediaportal.com/ i plugin za daljinski http://csharp.roysolberg.com/ultrax/

Uglavnom sam zadovoljan kako sve to radi

Koliko vidim MediaPortal je vrlo slican MediaLife-u, samo nadogradjen i unapredjen! Interesuje me jesi li probao ovaj Girder? Vidim da ima i Plug-inove i za Winamp pa cak i za moju TV kartu PixelView i jo mnogo drugih kao sto su PowerDVD, Zoom player itd. Kakva su tvoja iskustva sa njim?

Za Winamp ti ne treba nikakav plugin.

Koristio sam Girder neko vreme i nista lose ne mogu da napisem za njega osim cinjenice da nije besplatan.
Mozes da koristis sve sto si nabrojao bez problema.
pozz

@falcon
Mene interesuje taj daljinski ali nigde ne mogu da nadjem da li radi sa media center-om, bilo vista bilo windows MCE2005. Koliko dobro radi sa media centrom, tj da li svi dugmici funkcionisu kako treba ili moze bolje?
Cini mi se da je daljinski em lepsi em bolji od onog microsoftovog (ms je ir daljinski), a i jedini je koji moze da se nabavi u Srbiji

da li je za girder neophodna instalacija drivera ili moze da radi bez njega?,posto imam taj daljinski ali nemam drivere,a oni ne postoje na netu:(
Ako su neophodni driveri molio bih nekog da mi pozajmi/nareze/posalje preko neta drivere, posto bez njih ne mogu nista da radim:(
hvala puno unapred

koliko sam primetio za girder nisu potrebni driveri. Znam da za Winamp nije potreban plugin, ali kako da upalim winamp preko daljinca, jedino sto mogu da upalim preko daljinca je PowerDVD.

Ovo i mene zanima. Za sada ga koristim za kontrolu Winamp-a i Media Player Classic-a, lepa stvar je sto radi pod Vistom bez instalacije drajvera i softvera, u njegovom Media Center-u :D

Subscribed to this thread ;)

Ček radi sa Media Centrom? Koliko vidim, nigde ne spominju MCE eksplicitno.

Probaj pa ces videti, funkcionalnost nije 100%-tna (ne rade svi dugmici) ali radi onoliko koliko ti treba za osnovni rad ;)

Cek,niko od vas ne koristi ovaj daljinski za upravljanje ostalim uredjajima,linijama,TV,dvd player,video....?

Poslednja izmena:
to je media x remote, on je samo za PC, harmony remote(s) su za sve uredjaje.

@falcon - Ajde molim te reci barem ukratko sta radi a sta ne da znam da ne kupujem za dzabe. Jel moze da se pali i gasi VistaMC, skroluje kroz menije i sl. Ili ako ti je lakse, reci sta ne radi.

Probaj pa ces videti, funkcionalnost nije 100%-tna (ne rade svi dugmici) ali radi onoliko koliko ti treba za osnovni rad ;)

Jel imaš još ovako glupih i nedorečenih odgovora na raspolaganju? Niti imam, niti sam bilo čime nagovestio da imam taj daljinski. Takođe, odakle ideja da ga imam, ali sam mnogo lenj da isprobam da li radi na MCE - već tebe ganjam da uradiš to umesto mene.

Šta je po tebi osnovni rad, koji omogućava ovaj daljinski? Na osnovu glupog odgovora na prethodno postavljeno pitanje, stvarno ne bih umeo da dokučim šta je to "osnovni rad" po tebi.

dobro bre, sad ce covek da se naljuti pa nece hteti da odgovori.
taman sam se ponadao da ne moram da dajem kintu na nevidjeno, vec da cu da znam sta dobijam. :(

Ne brini Greg, odgovoricu ti detaljno na PM ;)

dobro bre, sad ce covek da se naljuti pa nece hteti da odgovori.
taman sam se ponadao da ne moram da dajem kintu na nevidjeno, vec da cu da znam sta dobijam. :(

A moja osećanja? :) Stvarno mi je nejasan taj fazon, "ja samo da se pohvalim da imam"... Nema on nikakvu obavezu da po svaku cenu odgovori, ali ako već odgovara, to bi trebalo da ima nekog smisla i ukusa.

Bilo kako bilo, ima na ES jedan thread gde neko, opet bez nekog detaljisanja, reče da MCE radi u kombinaciji sa UltraX. http://www.elitesecurity.org/p1444619

Meni se UltraX dopada, međutim, ipak sam rešio da kupim MS daljinac, meni baš treba za MCE mašinu.

Poslednja izmena:
ajde sada ti budi dobar pa reci gde moze da se kupi microsoftov daljinac?
mada, logitechov je rf daljinac a ms je ir. Ako imas mogucnost narucivanja preko neta, najbolje resenje ti je x10 media center remote. Isto kao MS, samo radio talasi. Keva.

Poslednja izmena:
Fora sa UltraX daljincem je sto je bio 250 dinara na popustu, zato ga mnogi imaju. Prosto neverovatna cena za tako kvalitetan uredjaj. Ja licno sam pokupovao svim prijateljima :D

Testirao sam pod Vista Media Center sta tacno radi a sta ne (inace Vistu ni ne palim, a MC jos manje). Bez ikakve instalacije softvera (Vista sama instalira drajvere), pod Vistom se ovaj daljinac ponasa ovako:

- Rade tasteri HOME, PICTURES, VIDEOS, MUSIC u gornjem delu daljinca. Svaki taster poziva odgovarajuci deo u Media Center-u.
- Ne rade tasteri START (ne poziva MC), kao ni tasteri TV, DVD (poziva nesto pogresno), ni FM RADIO (iako imam instaliranu Leadtek PVR 2000 karticu)
- Brojevi rade normalno, kao i tasteri CLEAR i ENTER ali nisam uspeo da upisem slova sa ovim daljincem prilikom koriscenja Search u MC (iako pise da se tako upisuju slova), upisuje samo brojeve.
- Tasteri VOLUME +, VOLUME - i MUTE rade normalno, kako u MC tako i u samom Windowsu (i XP i Vista)
- Tasteri za navigaciju (UP, DOWN, LEFT, RIGHT, ENTER) rade normalno pod MC
- Tasteri za kontrolu reprodukcije PLAY/PAUSE, STOP, PREVIOUS, NEXT rade normalno, dok tasteri za premotavanje FF i REWIND ne rade (?!). RECORD nisam probao
- donji deo daljinca, taster BACK radi normalno u MC, ostali tasteri ne rade ono sto pise, nego pozivaju pogresne komande (ne rade)

U attachmentu sam obelezio tastere koji rade. "Normalan" rad ovog daljinca, po meni je mogucnost da se krecem kroz menije bez problema, da mogu da pustim film, muziku, internet radio ili da pogledam slike. Nije 100%-tna funkcionalnost, ali je meni dovoljna.

Kao sto rekoh, Vistu ni ne koristim toliko, radim sve iz XP-a a daljinski koristim za kontrolu Winampa iz druge sobe (napomena, u Winampu mora biti ukljucena opcija "Global hotkeys" da bi radilo) kao i za kontrolu Media Player Classic-a (nisu potrebna nikakava dodatna podesavanja) ionako preko njega sve gledam.

Ako bude "normalnih" pitanja, potrudicu se da odgovorim.

Prilozi

• logi.jpg
    logi.jpg
    30.3 KB · Pregleda: 159
  • LD0000419583_2.jpg
    LD0000419583_2.jpg
    32 KB · Pregleda: 192
to je media x remote, on je samo za PC, harmony remote(s) su za sve uredjaje.

@falcon - Ajde molim te reci barem ukratko sta radi a sta ne da znam da ne kupujem za dzabe. Jel moze da se pali i gasi VistaMC, skroluje kroz menije i sl. Ili ako ti je lakse, reci sta ne radi.

harmony radi sa svim uredjajima sem sa PC-jem.

Da ne otvaram novu temu, prica ide ovako:
Dobio sam ovaj Logitech UltraX daljinac uz zvucnike, i ovako na prvi pogled, radi lepo.Cak i bez potrebe za onim Media Life programom.I svidja mi se sto daljinac radi bez ikakvih posebnih servisa u pozadini.
Ono sto me zanima, postoji li neki jednostavan nacin da podesim paljenje i gasenje odredjenih programa pomocu njega?Tipa, da dodelim neko dugme za paljenje/gasenje MPC, neko za XMPlayer i tako?...ton,play/pause/ rade ok inace.
Bilo bi idealno ako bi moglo da se uz alt+F4 doda neki od dugmica sa daljinca, ali to ne znam da li moze da se uradi u samom win-u.
Ili moram da instaliram neki 3d party program?
Thx...

Nazad
Vrh Dno