Testirao sam pod Vista Media Center sta tacno radi a sta ne (inace Vistu ni ne palim, a MC jos manje). Bez ikakve instalacije softvera (Vista sama instalira drajvere), pod Vistom se ovaj daljinac ponasa ovako:
- Rade tasteri HOME, PICTURES, VIDEOS, MUSIC u gornjem delu daljinca. Svaki taster poziva odgovarajuci deo u Media Center-u.
- Ne rade tasteri START (ne poziva MC), kao ni tasteri TV, DVD (poziva nesto pogresno), ni FM RADIO (iako imam instaliranu Leadtek PVR 2000 karticu)
- Brojevi rade normalno, kao i tasteri CLEAR i ENTER ali nisam uspeo da upisem slova sa ovim daljincem prilikom koriscenja Search u MC (iako pise da se tako upisuju slova), upisuje samo brojeve.
- Tasteri VOLUME +, VOLUME - i MUTE rade normalno, kako u MC tako i u samom Windowsu (i XP i Vista)
- Tasteri za navigaciju (UP, DOWN, LEFT, RIGHT, ENTER) rade normalno pod MC
- Tasteri za kontrolu reprodukcije PLAY/PAUSE, STOP, PREVIOUS, NEXT rade normalno, dok tasteri za premotavanje FF i REWIND ne rade (?!). RECORD nisam probao
- donji deo daljinca, taster BACK radi normalno u MC, ostali tasteri ne rade ono sto pise, nego pozivaju pogresne komande (ne rade)
U attachmentu sam obelezio tastere koji rade. "Normalan" rad ovog daljinca, po meni je mogucnost da se krecem kroz menije bez problema, da mogu da pustim film, muziku, internet radio ili da pogledam slike. Nije 100%-tna funkcionalnost, ali je meni dovoljna.
Kao sto rekoh, Vistu ni ne koristim toliko, radim sve iz XP-a a daljinski koristim za kontrolu Winampa iz druge sobe (napomena, u Winampu mora biti ukljucena opcija "Global hotkeys" da bi radilo) kao i za kontrolu Media Player Classic-a (nisu potrebna nikakava dodatna podesavanja) ionako preko njega sve gledam.
Ako bude "normalnih" pitanja, potrudicu se da odgovorim.