Zdravo, imam sada vremena i mogu da se raspišem
Dobro je što je lap top nov, prazan i ima SSD. Tako da možemo da počemo sa koracima
- verujem da nema potreba da se u biosu uključi AHCI mod
- nema bekapa
Sada idemo na pripreme
- spremite fleš od 8-16 GB, može veći. Najbolje USB 2
- Skinite poslednju verziju željenog Win. Moja prepruka je 10. 11 tek treba da se ispegla.
Često članovi pitaju kako legalno skinuti "čist" instalacioni iso. Iso od Windowsa 7 na primer više nije moguće skinuti sa Microsoftove stranice bez unošenja serijala... Za windows 8.1 i win 10 je lakša situacija, ali i tu su alternative sa većim izborom dobrodošle. Počevši od Windowsa 7 i...
forum.benchmark.rs
Kada skinete treba da se napravi butabilni fleš. Ja volim da koristim Rufus
Rufus: Create bootable USB drives the easy way
rufus.ie
Kada je sve ovo spremljeno onda može da se krene sa instalacijom. Naravo video koji sam postavio nije sve slovo, tako da neke stvari mogu i drugačije da se urade.
- Mislim da nema potrebe da se uključi u Biosu "1 boot" USB, ako ne, onda uključiti
Kada zatraži šifru, ukucati klupljenu sa ovog sajta (može i kasnije)
Acquire your Microsoft Windows 10 Pro CD key at a low price. Instant delivery, fast activation. Buy your Microsoft Windows 10 key at RoyalCDKeys!
royalcdkeys.com
- pratite korake pri instalaciji
Kada se zvarši Win, sa ovo sajta početi sa skidanjem drajvera
pcsupport.lenovo.com
vrlo je moguće da će većinu sam Win da pronađe.
Ako zapnete u nekom trenutku slikajte mobilnim i okačite ovde. Sugurno će neko da Vam pomogne. Ovo sam pisao u kratkim crtama računajući da imate minimum informatičkog znanja.
Za @
Sasa012
ja koristim Kaspersky free i volim Malwarebytes Premium. Obnova licence mi je oko 10€ na zvaničnom sajtu. Kada su praznici bude i manje. Najbolja zaštita je da ne budeš "klikatadžija" i da čitaš šta od tebe traže.