Šta je novo?

LibreOffice

MIB

Slavan
Učlanjen(a)
06.02.2006
Poena
330
Moja oprema  
CPU & Cooler
haswell pentium g3220
Matična ploča
msi h81m-p33
RAM
16gb ddr3 hyperx fury
Storage
512gb kc600
Zvuk
sb x-fi surround 5.1
PSU
lc500h-12 v2.2
Pristup internetu
  1. Optički internet
Od kako sam presao na verziju 6 libre je postao jako usporen, tj. Libre Calc je postao jako usporen, npr. dodavanje kolona, pomeranje svega i svacega, editovanje grafikona..

Da li jos neko ima taj problem? Recimo ono sto sam nasao je predlog da se npr. iskljuci smooth scroll ali ja to nigde u meniju ne mogu da nadjem.

Znaci ili niko ne koristi libreoffice ili niko nema probleme sa stalnim zastajkivanjem 6-ice.

Ja koristim godinama prvo OpenOffice pa LibreOffice, sad je 6.1.0.3 (x64). Nisam primetio neki problem. Doduše ovo je četvoro-jezgarni procesor i 8 giga rama.

@MIB Da li ti skače zauzeće grafičke dok se dešava to usporenje? Proveri i da li ti je uključena/isključena hardverska akceleracija, vidi kako se ponaša u oba slučaja.

Poslednja izmena:
Da li je neko primetio cudan izgled ikonica u najnovijoj verziji 6.1.2libreoffice.PNG

Da li neko ima problem sa izgledom ikonica u verziji 6.1.2? Izgledaju kao na indigu da su razmazane.

Verzija 25.2.1 ima usporenje ako je uključen conditional formatting za duple unose u koloni. Excel nema taj problem pa da ne gubite vrijeme tražeći uzrok problema u Skia podešavanjima kao ja večeras.

Dok sam koristio taj njihov softver OpenOffice mi je uvek bio bolji od LibreOffice. Danas ima i drugih FREE varijanti od LibreOffica. Imaš ovaj Ashampoo® Office Free⁠ itd. Ja se navikao na MS Office.....

Nazad
Vrh Dno