Šta je novo?

LibreOffice 4.0

Ako hoćeš da promeniš boju pozadine dokumenta i još ponešto imaš ovde:
Tools → Options → LibreOffice → Appearance
Možda i ovo pomogne:
Tools → Options → LibreOffice → Accessibility → Automatically detect high-contrast mode of the operating system
Za boju toolbarova i ikona ne znam, osim da pronađeš novu kolor šemu i učitaš je u LibreOffice.

Da li je Libre Officeima samo 32-bitni ili ima i 64-bitni?

Postoji, ali za Linux.

@pdetlic
Kako učitati novu kolor šemu?

@vix
Kako promeniti temu pogotovu onu od FF kako navodiš?

@yooyo
Tačno samo je ergonomski nebulozno staviti radno okruženje u ektremno svetlu nijansu

@orange47
Kad se probudiš i počneš da radiš na monitoru od 27" a ni na manjim dijagonalama nije mnogo bolje i to više sati a sve vreme šljašti bela onda ćeš verovatno znati o čemu pričam. Do tad nastavi da spavaš bolje je nego da troluješ.

@toxicm
Ako nemaš šta kontruktivno dodati suzdrži se trolovanja i lupanja gluposti. Ovde se nepriča dali je bolji libre ili microsoft office, koja je cena jednog a koja drugog i slično. Reč je o ergonomskom problemu i dizajnerskom promašaju LibreOffice. Alo nemaš rešenje onda nemoj po običaju da troluješ topic

Poslednja izmena:
@Kritika
Koliko je ovaj Libre Offfice zamena za MS Office, ne računjajući ˝narodne ˝ verzije M$a ?

@SlobaL Thank you very much!!!! Ja volim tamnija radna okruženja i ovo sa persona-s je taman ono što mi treba.
032.png

@CountMike
Za kućne korisnike završava svaki posao. Ako svi u firmi koriste LO i tu završava posao. Jedino ne znam da li su rešili kompatibilnost između LO i MS Office po pitanju makoroa. Neki makroi jednostavno nisu radlili prilikom deljenja dokumenata između ova dva paketa.

Poslednja izmena:
@Kritika
Koliko je ovaj Libre Offfice zamena za MS Office, ne računjajući ˝narodne ˝ verzije M$a ?
Skoro identičan kao M$ 2003. Odličan je za redakcije u kojima se često i koristi a gde se netraži neko napredno funkcije. Može da se setuje kako korisniku odgovara.
Plus je svakako portabilnost. Po meni najveća mana koja se vuče još od OpenOffice jer brzina, trom je

Možeš koristiti Firefox personas. Ideš u Tools/Options/Personalisation i odabereš Own persona, pa u adresno polje ubaciš adresu sa sajta www.getpersonas.com od teme koju želiš da koristiš.

To je rešenje još da potamnim i pozadinu dokumanta

Jedino ne znam da li su rešili kompatibilnost između LO i MS Office po pitanju makoroa. Neki makroi jednostavno nisu radlili prilikom deljenja dokumenata između ova dva paketa.

I dalje se po nekad javi problem sa makroima, kod mene na poslu se koristi MSO i povremeno imam problemcice sa nekim spceficnim tabelama kada ih pokrenem na LO kod sebe. Ne cesto, ali se javi.

@Kritika
Reci dzaba besplatan i potpuno funkcionalan office paket zato sto ti se ne odgovara izgled zasluzuje debelo trolovanje i sprdanje.

Nazad
Vrh Dno