Šta je novo?

Libre Office i stariji SuSE

pera451

Slavan
Učlanjen(a)
19.07.2008
Poena
319
Imate li neka iskustva sa radom Libre Office pod SuSE 10.2, na primer?

Ima li problema sa instalacijom?

Nemoj da koristiš LibreOffice, imaćeš problema ako snimaš u .doc formatu, a to moraš zbog Windows korisnika. Koristi OpenOffice, probao sam obadva na više računara i pod SuSeom (razne verzije) i pod Windowsom.

Ček, ček, koji to problem ima LibreOffice sa .doc formatima ? Prvi put čujem za to.

Ja snimam u .doc iz LibreOffice na Ubuntu i OSX, nisam do sada imao problema.

Snimao .doc iz Libreoffica i na Linuxu i na Windowsu, otvarao preko Office 2003 i 2007, takođe nikakvih problema.

Ček, ček, koji to problem ima LibreOffice sa .doc formatima ? Prvi put čujem za to.
Na više računara, fajl sminljen u .doc formatu, je gubio linije od tabela, linije i nake druge grafičke elemente. Uvek zaboravi podešavanja teksta ako je pod bio nekim uglom. Da napomenem da je sve radilo dobri, bez gubitaka formatiranja i elemenata ako koristiš njegov podrazumevani format za snimanje. Odustali smo od njegovog korištenja, tako da za najnoviju verziju nisam merodavan. Sve ove probleme nismo nikad inali kod OpenOffica. Koristimo Suse u preduzeću od verzije 8.2 (aktuelna verzija 12.1), tako da mogu reći da sam probao više verzija.

Na više računara, fajl sminljen u .doc formatu, je gubio linije od tabela, linije i nake druge grafičke elemente. Uvek zaboravi podešavanja teksta ako je pod bio nekim uglom. Da napomenem da je sve radilo dobri, bez gubitaka formatiranja i elemenata ako koristiš njegov podrazumevani format za snimanje. Odustali smo od njegovog korištenja, tako da za najnoviju verziju nisam merodavan. Sve ove probleme nismo nikad inali kod OpenOffica. Koristimo Suse u preduzeću od verzije 8.2 (aktuelna verzija 12.1), tako da mogu reći da sam probao više verzija.

Jesi li siguran da je do Libre problem ili je do korisnika :)

Na zalost, pdetlic je u pravu.

Instalacija je protekla bez ikakvih problema (par porukica pri integraciji sa desktop-om), ali rad nije.

U originalnom dokumentu bila je jedna zarotirana strana (landscape) sa velikom tabelom.

Tabela nije dobro reprodukovana, a sav tekst iza nje (jos nekoliko portrait strana) je "nestao", odnosno sabio se u tabelu.

Katastrofa :(.

Nadao sam se da se stvar malo pomerila unapred, ali eto...

Pa tesko da ce .doc da se pomeri unapred, kad je to prastar format za office 2003.
Aktuelni docx i odf meni identicno rade u Libre i MSFT office 2007.

Ja i nisam rekao da treba da se pomeri doc format, vec sposobnost LO i OO da sa njim rade. BTW, probleme sam imao sa .docx datotekama.

Ne znam sa kakvim fajlovima radis, ali je meni veoma vazno, ako vodim projekat i saljem template 20-rici saradnika da u njemu urade svoj deo, da mi se ne vrati 20 tekstova sa razlicitim header-ima, footer-ima, numeracijom tabela i slika, izmenjenim stilovima i dr.

Ako ti uspevas da sve to odrzis u LO i MO, a da pri tome imas zarotirane tabele preko vise strana i slicne poslastice, odaj mi tajnu kako.

Ja sam vec vise puta na raznim mestima nailazio na slicne tvrdnje o "nemanju problema", samo se uvek na kraju pokazalo da se radilo o dokumentima cija je struktura na nivou spiska za pijacu. S tim probleme nisam imao ni ja.

Znaci, zanima me primarno iskustvo nekoga ko je u LO ucitao velike tekstove kompleksne strukture u .docx formatu i to na kraju uspesno prelomio i publikovao.

Poslednja izmena:
Vrh Dno