Šta je novo?

LIAN LI & ASUS & Fractal .... pffff

Hattala

Slavan
Učlanjen(a)
20.05.2007
Poena
495
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dakle , potrebna pomoc oko ubacivanja ovog LIAN LI rgb na ovu plocu : Asus rog strix ,sa napajanjem Dark 12 1000W . Da ne bi nesto spalili sin i ja , ako nekome nije mrsko da mi/nam precizno napise step by step :) .

Hladjenje je Kraken Z73 ( na kojem cemo zameniti orig fanove za ARCTIC P12 PWM PST A-RGB cim stignu ) . Na kucistu Fractal Design Meshify 2 XL TG smo napred ubacili fanove Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB Triple 140mm .

Znaci sumirano : trebali bi da ubacimo ovaj Lian Li i kada stignu Arctic rgb fanovi i da pri tom ne shebemo nista :) . P.S. ARCTIC su mi preporucili na Benchu u posebnom threadu...ako je u medjuvremenu izaslo nesto " bolje" moze i preporuka .

Hvala unapred .

....ako ima kojeg znalca u KG Citiju koji bi svratio na kafu/pivce/tortu/prase ..i da to uglavi , mojoj sreci nigde kraja :) .

Znači ovako imaš dva ARGB konektora na ploči koji daju 3A struje tj 15W, ta Lian li igračka troši 9,2W, Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB Triple na RGB-u troše 8,55W (0,57A*3*5V), što je sve zajedno više od 15W, tako ako želiš svih 6 ventova i LianLi kabel na ploču trebao bi neki kontroler i sve nakačiš na njega da bude sve usklađeno, ili nešto da ide na kontroler, koji dobiješ uz te ventove i taj kabel (nisam siguran pošto je na nemačkom), a nešto na ploču, ali neće biti sve usklađeno..

Uh, uh . Znadoh . Shvatio..a i nisam :) . Pitah sina : Ovi Alpen su nakaceni na plocu i rade ,svetluckaju i upravljivi su sto se rgb tice. Ovi gornji, 140 mm od Krakena ne znam gde "po defaultu" idu , na njihovo mesto ce doci Arctic 120 mm ..ali oni dolaze bez ikakvog kontrolera i slicno jer sam vec bio porucio i stigli ..ali 140 mm . . E sada, Lian Li paket sadrzi ovo na slici . Sta je jos potebno i gde sta " ubosti" :) a da ne zadimi ? Sin kaze da bi znao da poveze ali... nema slobodnih sata slotova na ploci ? Da li sme/moze neki spliter : spliter ili bilo sta drugo ?

Prilozi

• WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40 (1).jpeg
    79.5 KB · Pregleda: 14
  • WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40 (2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40 (2).jpeg
    63.4 KB · Pregleda: 12
  • WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40 (3).jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40 (3).jpeg
    71.9 KB · Pregleda: 13
  • WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.16.40.jpeg
    67.1 KB · Pregleda: 15
  • WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.17.42.jpeg
    WhatsApp Image 2022-02-17 at 14.17.42.jpeg
    174.7 KB · Pregleda: 15
^ Druže, moj savet, kad si već uložio u opremu (koja nije jeftina), plati nekom ko zna da sve poveže i podesi...

Cika Kure... nema ko ! U servisu ( poznatijem i starijem) nisu umeli ... Nije ja veverica iz Pirot bas :) . Evo ponudio sam ako je ko iz KG i okoline... a ume neka javi .

Nije problem što nema dovoljno konektora nego snaga, zato ne može spliter. ARCTIC P12 PWM PST imaju spliter njih može na ploču kao i Alpenföhn, samo ako nakačiš na isti konektor i Lian Li kabel nema dovoljno struje. Uz lian li kabel treba da dobiješ kontroler:

strimer-24-00.jpg

Tako može tri venta na jedan konektor na ploči, tri venta na drugi, dok LL kabel na njegov kontroler. Problem je što nije usklađeno: ventovi crveno, kabel zeleno i slično, tako ako to nije problem može ovako.

Moguće rešenje je kontroler, ne znam koji bi bio najbolji pošto nisam koristio. Mogući problem su različiti proizvođači tvoje ARGB opreme, tako da je neuslađenost osvetljenja, pa i nekompatibilnost je i dalje moguća.

Lian Li sam kupio u Nemackoj i u paketu imam samo ono na slici..ali nije problem da dokupim i ovaj kontroler ..kada sam vec pustio klincu da mi skace po nervima. A nije problem i da ova 3 x Alpenhorna napred zamenim sa Arctic pa da svi budu jedne firme / ili obrnuto . Samo da resim jbni " problem " :) .

Uglavnom sta bi tacno trebao da pazarim , taksativno ? I plus ako se javi neki znalac iz okruzenja da svrati ....sreci nikad kraja .

splitter : arctic ? 2 ovakva i 6 Actica ( 3x 120 i 3 x 140 ) .

Sad gledam Arctic-i manje troše pa može i ovako:
6 komada P12 PWM PST A-RGB 0dB, koji troše 0,4A, to dođe 2,4A ploča daje 3A.(ako su ovo modeli ploče i ventova). Tako na jedan konektor ventovi na drugi Lian li i to bi trebalo da radi ako su specifikacije tačne. A moglo bi i 3 Arcitica i 3 Alpenföhn, što bilo na limitu 2,91A, ako ne lažu na specifikacijama da se nebi zadimilo.

Splitere imaš sa oba ventilatora.

Takođe je opcija na jedan Argb konektor Arcitici, na drugi Lian li, dok Alpenföhn regulišeš preko njegovog kontrolera, što i ne bi bila loša varijanta ako su napred, pa da imaš napred jedan režim osvetljenja u kućištu drugi.

Pwm konektore od ventilatora raspodeli na dva konektora ili više od ploče i od kućišta (CPU_fan, Cha_fan).

Dodatak:
A napred može dve ili tri 14-ce umesto 12-ce: P14-PWM-PST-A-RGB-0dB ili dva Alpenföhn-a. Dovoljna su i dva za dobar protok.

Poslednja izmena:
Uz Lian Li sada ide kao na mojoj slici onaj kontroler... a onaj koji si postovao kao sliku u postu iznad je verzija 1 , starija. Arctic moram 3 x 120 i 3 x 140 : Na Krakena 120 a na kuciste 140 . Pa koju plocu smo trebali da uzmemo za par svetlecih coolera majka mu stara :) . Kad vidim neke kao light show, sta li oni tek koriste :) .

Da svakako 140-ce, imaju bolji protok, samo podesiš biosu PWM regulaciju i odlično će hladiti. Pa vidi da li 2 ili 3.

Ako se želi više ARGB-a tu su kontrolori, problem je tu što niko ne garantuje da će raditi sa drugim proizvođačima i kako će raditi, tako npr. cooler master garantuje samo za svoje ventilatore.

Nazad
Vrh Dno