Šta je novo?

LGA 775 + nova grafika

sebekkg

Slavan
Učlanjen(a)
18.02.2010
Poena
320
Moja oprema  
CPU & Cooler
I5 6600k, cm hyper 212
Matična ploča
Z170 hd3
RAM
16gb ddr3
GPU
Msi 1060 6GB
Storage
20 TB
Zvuk
On board
PSU
Tt 730
Kućište
Nzxt
Monitor
2x hp 24
Miš & tastatura
Logitech g710+, mx master 3
Laptop
Elitebook
Pozdrav kolege

imam intelov q8300@ 3ghz, 6gb rama i trenutno 560ti. Moje pitanje je da li bi npr moja konfiguracija mogla izgurati gtx 1060 ili neku gtx iz serije 9xx, tj iskoristila njen potencijal posto moja 560ti je usko grlo sada.

Nema sanse to nista da izgura jace od GTX750ti, ako si vec resio nesto da menjas pocni prvo od procesora i ploce.

9xx nije vise serija koja se isplati uzimati, pogotovo ako uzimas novo, osim ako nije hitno da se bukvalno ovih dana kupi.

Uskoro izlazi gtx 1050ti, vec ima dobra ponuda sa gtx 1060 3gb i rx 470.
Od 9xx serije, trenutno, jedino sto je iole isplatljivo je 950, 960 vec pada u vodu jer za 30-40e preko imas novije i bolje kartice.
A mislim da nece ni 950 jos dugo biti atraktivna, sa izlaskom 1050ti ce morati jos da joj padne cena da bi se uopste razmislilo o kupovini.

Ako si siguran da je kartica bottleneck, zavisno od budzeta gledaj na gtx 1060/rx 470 sada ili eventualno gtx 1050 ti kada uskoro izadje.

Mada i kao sto je lik rekao pre mene, prvo treba zameniti procesor na toj konfi, pa onda graficku.

Sent from mTalk

Gtx 9xx seriju mozes da gledas ako neko daje polovno, tipa gtx 970 za 200-210 eura, ali opet savet ako dajes toliko da ides na novo, a sad da li rx ili gtx, to je na tebi da odlucis. Ima dosta tema o tome na forumu pocitaj malo, razmisli i teraj :D

Sent from mTalk

Mislite da menjam procesor ili generalno arhitekturu, pa tek onda grafiku?

Sent from my SM-N9005

Pa zavisi od budzeta.
Ne znam koji je najbolji procesor kojj ide na tu tvoju plocu i ne znam koliko je isplativo raditi tako nesto.

Ako uzimas novo imas kombinaciju i3 6100, ddr4 8gb 2133mhz i plojka neka Gigabyte,msi sta vec sa ddr4 podrskkm sveukupno malo manje od 200e a sasvim dobra stvar.
Naravno dobijas opciju da u buducnosti ubodes neki i5 ako ne budes zadovoljan performansama i3-ja, ali se taj i3 jako lepo pokazao i sumnjam da ce ti smetati nesto, ako je za igrice samo.

Sent from mTalk

Mislite da menjam procesor ili generalno arhitekturu, pa tek onda grafiku?

Sent from my SM-N9005

Naravno, ako nisi gadljiv na polovno lepo uzmes i5 2400 koji je trenutno 50e na KP oglasima, plus neku H61 plocu koja je oko 40e. Kupis jos 1x8gb ram memorije novo za 40e. Sacekas 10tak dana da izadje gtx1050ti I uzmes nju I imas ekstra gaming masinu

Ma nisam ako se da radna garancija. Koliko izlazi to sa plojkom. Jedino se za plojku plasim kakvog je kvalitetna, a polovna.

Sent from my SM-N9005

Pa rekoh ti, 50e proc, 40e ploca. Pa sto se tice kvaliteta, kao I svaka polovna stvar, moze ti traje tri dana, a moze ti traje I 10 godina... Ako pak neces da rizikujes, lepo odvojis 220e za nov i5 skylake komplet I miran si 3 godine sa garancijom, a sa brzinom verovatno I znatno duze.

Procesor i mogu da testiram i vidim u kakvom je stanju, samo plocu treba testirati malo. Koliko mogu da uzmem za moju polukonfu
c2q q8300+asus p5q+6gb hyperx ddr2?

Procene su zabranjene na forumu ;)

pusti pp komsija :D

Nazad
Vrh Dno