Šta je novo?

LG32 D465 i problemcici oko modova 1920x1080 p i jos neke sitnice

GoranM

Čuven
Učlanjen(a)
15.12.2001
Poena
945
Uzeh danas ovaj Tv da bi mi sluzio kao monitor i mogu reci da je dimenzijama na ovecem stolu potpuno odgovarajuci. Imam GTX 295 grafiku koja ima 2x DVI i nista vise. Kupio sam i HDMI kabel i spojio sve lepo na HDMI1 i kada stoji u meniju za TV 16:9 slika je veca tj. ispada za oko 2cm sa svih strana iako stoji 1920x1080 native!

U isto vreme postoji opcija na Tv Just scan, koja sliku dovede na mesto, ali slova nisu ostra. U isto vreme je prisutna i opcija sharpness koja je nagruvana na 90%. Skidao sam je dole i na oko 40% kada je najbolje. Ispada da on prihvata signal kao da dolazi sa nekog video uredjaja, a ne sa PC, tj. TV nije ni "svestan" da je prikacen na PC. U odeljku za grafiku u NV driverima imam PC rezolucije i SD/HD rezolucije. 1920x1080 je jasno HD reza i TV to "gura" prego internog procesora!!!
kada stavim 1360x768 slika postaje ostra (ovo nije SD HD reza), ali naravno skalirana i ne tako lepa, ali ipak ostra...nekako...za neverovati, a ne ide preko internog procesora u TV.

E posle 2h ubedjivanja TV-a da je na PC, da to nije nesto drugo, odustao sam. Promenjeno je 3 HDMI kabela, 3 racunara i uvek isto.
Menjano je i na HDMI2. na kraju je stojen na 15pin VGA i naravno odmah druga prica. kabel je od nekog AOC monitora, nije los, ali nabavice se i bolji triple shielded cisto da slika bude maximalno sredjena.
Sta me cudi u celoj prici...pretvara se signal iz digitale u analogni na grafickoj, pa TV opet u digitalu, a sve to zato sto HDMI ne sljaka u TV kako treba. Kao da nisu mogli ostaviti opciju source pa da selektujem PC (pored onoga HDMI) i da on iskljuci procesor u TV-u da ne "pegla" sliku. Brooka i sramota za LG. Neka im je na cast ovakav promasaj. ja moram istaci da jesam perfekcionista i da jasno vidim razliku DVI i analognog kod monitora, na 19", a ne na 32", ali kada idem na ovome 32LG D465 preko HDMI to izgleda 10x gore! Strucnjaci nema sta!
Probao sam i custom reze da formiram, recimo 1920x1078, (da bacim 2 reda)...kakve onda brljotine dobijem po ekranu...sacuvaj boze. Stvarno...a i drugara sam zvao ima 60" Samsung (namenjao se svega zadnjih 5-6 godina)...kaze i LG i Samsung mu se slicno ponasao. I on je razocaran kako male sitnice ne mogu da naprave k'o svet. Malo je bolje sa ATI grafikama, ali NECU ATI. Hocu NV i tacka..... ma.... brooka.

Poslednja izmena:
Sad cu vec zvucati kao da sam lood...ali reseno.

Ode se na MENU/Input/label input i sa plavim tasterom se bira ima vise opcija ima i PC.... I na kraju radi kako bog zapoveda! Ko je sada tu lood! jer nije mogao sam da izabere?

Imam isti TV i mada ga ne koristim kao monitor ipak hvala na informaciji za plavi taster za promenu opcija.
Mene muci drugi problem,naime kada je TV spojen sa kompjuterom pokvari mi sliku na kablovskoj na preko 30% programa,pojavi se sneg i nije moguce gledati TV.Kada ne gledam filmove sa kompjutera iskljucim TV u podesavanjima i slika se vrati u normalu.Kompjuter je iz potpisa,kabal je HDMI 15m...

Zahvalan za bilo kakvu pomoc...

Vrh Dno