Šta je novo?

LG W2253TQ

shmeksi

Slavan
Učlanjen(a)
28.08.2007
Poena
320
Videh reklamu na baneru gore i monitor me je privukao zbog ovog dela sa 4 funkcije koje umanjuju zamaranje očiju pošto stvarno imam problema sa očima (dugačka priča). Planirao sam da kupim Samsung T220, ali me sada ovaj monitor privukao zbog ovih funkcija, a zanima me koliko je lošiji ili bolji uodnosu na T220, kako generalno tako i ove funkcije vezane za lakši rad.

Svaki odgovor je dobrodošao pošto mi stvarno zdravlje očiju zavisi od izbora monitora.

mene npr. zanima gde uopšte ima da se kupi. najgore je kad se nešto tako reklamira a npr. uvozi ga kimtec i onda gledaš u cenovnike svih njihovih partnera i maloprodaja i niko ga nema. kad ih pozoveš nisu ni čuli za taj proizvod.
kimtec sam naveo samo kao primer, ne znam ko tačno uvozi LG monitore.

U ovom trenutku me samo zanima kakav je on generalno u odnosu na T220 i kakav je u odnosu na to zamaranje očiju poredeći isto sa T220?

da li je neko uspeo da sazna nešto o ovom monitoru?

ako može makar informacija ko je uvoznik lg monitora kod nas pošto još nigde nisam uspeo da ga nađem u prodavnicama.

Untitled_6.jpg

to je u viphouse-u, a oni ko da ne postoje. niti se javljaju niti odgovaraju na mail.
ja bih lično uzeo ovaj donji ali samo zbog HDMI-ja. i još jedna stvar vezana za ovaj monitor, negde je 16:10 a negde je 16:9. to ne kontam.

Na LG sajtu za 2253 lepo piše da je 16:9 tako da bih uzeo to kao tačniju informaciju.

SAM-SON uvozi LG veš mašine, dok je uvoznik (jedan od uvoznika?) LG monitora CT computers

Ja sam uzeo lg u VIP House-u vec godinu i po fercera bez ikakvih problema tako da su ok!!! Uzimao sam i jos 2 lg do sada nismo imali problema svi su 22'' i 2ms.Oni uglavnom prodaju lg

šta upšte znaci ta oznaka na kraju -PF.
1. uopšte ne postoji ovaj monitor na sajtu LG za UK
2. na benchtestu se navodi da ima odaziv 5ms dok na www.lge.com stoji 2ms gray to gray (šta god to značilo,molim za objašnjenje?)
3. imam neke sumnje i u DVI pošto na pomenutom sajtu u stecifikaciji ne stoji da ga ima vec samo D-sub doduse piše DVI-D(with HDCP)_(šta god to značilo,molim za objašnjenje?)
Moj enlgeski je vrlo loš
Prilicno smo se udaljili od teme oko zamaranja očiju što se Samsunga tiče mislim da su precenjeni bar kod nas ,daleko od toga da ne valjaju ali opet se ograđujem to je moje lično mišlenje.
Možda taj drugi LG W2261V-PF ili Viewsonic VX2260wm razmilite o ovim monitorima a i ja sa vama
Kritike ,komentari objasnjenja su dobro došla.

PF-Piano Front ( crna glossy plastika tj. sija )
SF-Silver Front
BF-Black Front ( crna samo ne sija )
toliko znam :)

I meni je ovaj monitor zapao u oko! Mislim da je bolji od samsunga u toj kategoriji! Jel si ga kupio na kraju? Kakvi su utisci?

u cemu je razlika izmedju ovog W2253TQ i W2253V? sem sto ovaj drugi ima i hdmi. Da li da pazarim ovaj drugi jer su iste cene ili da ipak trazim taj prvi koji svi dosta hvale

Ja se dvoumim izmedju LG W2261V PF i BenQ G2420HD! Takodji mi trebaju bilo kakve informacije!

Uzmi veći :)

Kolika je cena LG W2261V PF? BenQ je oko 15200.

Ti imas BenQ koliko vidim ovde! Ae posalji ako te ne mrzi,ako ti nije cimanje neku fotku dok radi! Jel ima probijanja svetlosti,kakav je odziv,utisci.... :type: ! Hvala unapred!

Na poslu sam , a i bez fotoaparata sam.
Probijanje svetlosti je minimalno na gornjoj i donjoj ivici ekrana. Boje su po meni OK.
Odziv je OK , ja ne primećujem neko kašnjenje . Monitor je baš "velikački" jer sam se navikao na "bivši" Acer od 21,6". Još je rano za više utiska , monitor je kod mene tek dva dana ;)

Znaci dobijacu jos informacija! :D Planiram da ga kupim za nekih mesec dana! (neki od monitora)

Ja bih ti ipak preporucio ovaj LG. Nekako mi je sumnjivo da monitor sa DVi i HDMI bude toliko jeftin. Svi ostali sa slicnim karakteristikama kostaju bar 3000-4000din skuplje. Monitor se ne menja toliko cesto kao ostale komponente u racunaru pa bolje razmisli

I meni je bilo čudno , ali to je akcijska cena , inače je bez popusta oko 22000.

Garancija je 36 meseci (tako da ako i bude problema imamo koga da "vijamo" ;) )

Jos jedna stvar me dvoumi a to je kvalitet slike odnosno velicina pixel-a jer oba monitora imaju istu max rezoluciju 1920x1080p! Nikad se vise u zivotu nisam cimao oko kupovine HW nego sad! Naplasile su me price oko kupovine monitora,samo tako!

Znam da je tema dosta stara, ali me interesuje da li je ko u medjuvremenu pazario ovaj monitor, kakva su iskustva? Bilo kakav komentar je dobrodosao?

P.S. Inace, ja sam prije nesto vise od pola godine pazario LG W2261V-PF (takodje ga je neko spomenuo ovdje u ovoj temi), kratak opis ostavio sam na ITSvetu, u komentarima... Ukratko, za sada sam prilicno zadovoljan tim modelom! W2253TQ planiram da bratu kupim, pa se zato raspitujem...

Kupi mu ViewSonic VX2260WM i neces da pogresis! Mislim da su u istom cenovnom rangu!

Upravo taj ViewSonic i ovaj LG su u opticaju, ali mislim da je odluka pala na LG, iz razloga sto je 1800 din jefitiniji (ovdje u NS-u), a ViewSonic nema mnogo puta pominjanu 0 pixel warranty (zvali smo dobavljaca, neki PDS, da provjerimo, ali su rekli da tu garanciju daju samo na neku "P" seriju, ako me sjecanje dobro sluzi)! :(

S obzirom na to, mislim da ce na kraju ipak pasti LG! Ali eto, ne bi bilo lose ako bi neko ipak ostavio neki komentar o njemu?

Pazario sam LG ipak, i na kraju... pogrijesio! :(
Naime, odmah po paljenju monitora pronasao sam jedan mrtav subpixel (plavi), zaista je mali (zbog FullHD rezolucije), na metar i pol do dva od monitora se skoro i ne primjecuje, ali bez obzira na to - krivo mi je, malo sam se iznervirao, ali sta je tu je!
Moja greska je sto prije kupovine nisam u radnji provjerio (mada sam ga uzeo po narudzbi pa tako da bi mi i bilo glupo odbiti i da sam odmah vidio pomenuti defektni pixel)!
Sta je tu je, idemo dalje, a moj savjet je da se drzite ViewSonic-a, u ovom slucaju VX2260wm modela (uprkos diskutabilnoj garanciji na 0 mrtvaka)!

Ne nerviraj se,ne obracaj paznju na pixel i to je to! Nema pravila!

Vrh Dno