Eddie
Slavan
- Učlanjen(a)
- 22.07.2007
- Poena
- 330
Uzeo sam ovaj monitor pre par dana pa reko da napisem nesto o njemu, mozda se neko zainteresuje za njega.
Velicina: 22""
Odziv: 2ms (jos nisam probao igre)
Kontrast: 10000:1
Mrtvi pikseli: nema, barem moj!
Cena: ja sam platio 20.700 dinara
Probijanje svetla: uz gornju i donju ivicu u prihvatljivoj meri
Uglovi gledanja: 170/170 stepeni H/V, objektivno vertikalni ugao gledajuci odozdo je dosta mali! Gledajuci odozgo je odlicno a sa strane je prihvatljivo. Monitor moze da se obori ka napred za 5 stepeni pa gledanje filmova iz kreveta u tom slucaju nije problem.
Kvalitet izrade: za mene sasvim ok!
Napomena: gledajuci ekran iskosa sa desne strane uocava se polje svetlije boje velicine sake koje se iz ostalih uglova uopste ne primecuje, naravno to se vidi samo na crnoj podlozi i pod vrlo ostrim uglom. U radu nikakvih promena osvetlenja ili boje na tom mestu nisam primetio.
Ovo mi je prvi tft monitor a dosad sam imao prilike da radim samo na onim najjeftinijim tft monitorima tako da jos nemam iskustva da ga detaljnije opisem.
Evo linka gde ga uporedjuju sa Samsungom 2232BW koji je bio moj prvi izbor:
http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=258&p1=2440&ma2=35&ph=1
Velicina: 22""
Odziv: 2ms (jos nisam probao igre)
Kontrast: 10000:1
Mrtvi pikseli: nema, barem moj!
Cena: ja sam platio 20.700 dinara
Probijanje svetla: uz gornju i donju ivicu u prihvatljivoj meri
Uglovi gledanja: 170/170 stepeni H/V, objektivno vertikalni ugao gledajuci odozdo je dosta mali! Gledajuci odozgo je odlicno a sa strane je prihvatljivo. Monitor moze da se obori ka napred za 5 stepeni pa gledanje filmova iz kreveta u tom slucaju nije problem.
Kvalitet izrade: za mene sasvim ok!
Napomena: gledajuci ekran iskosa sa desne strane uocava se polje svetlije boje velicine sake koje se iz ostalih uglova uopste ne primecuje, naravno to se vidi samo na crnoj podlozi i pod vrlo ostrim uglom. U radu nikakvih promena osvetlenja ili boje na tom mestu nisam primetio.
Ovo mi je prvi tft monitor a dosad sam imao prilike da radim samo na onim najjeftinijim tft monitorima tako da jos nemam iskustva da ga detaljnije opisem.
Evo linka gde ga uporedjuju sa Samsungom 2232BW koji je bio moj prvi izbor:
http://www.lesnumeriques.com/duels.php?ty=6&ma1=36&mo1=258&p1=2440&ma2=35&ph=1