Šta je novo?

LG U8290 netačan sat,problem

toma.r

Slavan
Učlanjen(a)
03.02.2006
Poena
301
Odnedavno imam ovaj telefon, i kao zgodno iskoristio sam opciju da me "kukavicom" upozorava kada je pun sat na njegovom satu. Međutim, primetio sam da je ovaj izuzetno netačan? Za jedan dan kasni dva minuta! Pretpostavljam da mu je baza za sat lokalni oscilator koji ,verovatno daje i takt frekvenciju i za komunikacije (800MHz,900MHz,1900MHz...)pa mi nije jasno kako upošte komunicira sa repetitorom...Dali neko poznaje bolje ovaj telefon, dali postoji opcija update vremena, pošto je i onako 24 sata dnevno zakačen na mrežu. Ima li neko ideju za rešenje ovog problema, jer nemogu da verujem da neko u 21. veku napravi sat koji nije tačan? (ili mu je feder popustio!). Dali sličan problem postoji na drugim modelima telefona?

Pošto niko nije imao sličan prioblem, obraćao sam se i LG-u ali bez nekog uspeha... Problem je bio u tome što su mi ga u MTS "podešavali" za GPRS i MMS jedno 5-6 puta, i uvek bezuspešno, jer nisu imali tabelu odgovarajućih podešavanja za moj model telefona, sve dok se nije našao čovek na ES i dao kompletan pregled podešavanja, do u detalje, i to radi. Pretpostavljam da mi je onim silnim nekorektnim podešavanjima "malo zbunjen" telefon, te je zbog toga počeo da kasni 2 minuta dnevno. Ovaj problem sam rešio tako što sam resetovao sva podešavanja i postavio ih na default, a sat je počeo da radi tačno nakon restarta telefona. Inače , i moj telefon je skinut sa nemačke T-Mobile mreže, i ima one dosadne sistemske T-foldere, ali šta da se radi...Ovo objašnjenje dajem kao moguće rešenje za slične probleme na drugim telefonima i kao odjavu teme.

Vrh Dno