Šta je novo?

lg tv

phantomq

Slavan
Učlanjen(a)
05.12.2005
Poena
320
treba mi pomoc oko povezivanja lg televizora sa kompom
naime povezao sam kablom dvi to hdmi i sve funkcionise extra
problem je sa zvukom jer ne znam gde da ubodem zvuk koji ide iz zvucne?
ajde ako neko ima lg tv ne bi trebalo da su velike razlike da mi pomogne..
hvala...

Uzmes 3.5mm->RCA kabl...Na jednom kraju je 3.5mm bananica (kao za slusalice), na drugom kraju dva chincha, jedan crveni, drugi beli (ili crni). Teoretski, tako to radi...E jedino je pitanje kako da podesis da ti taj input radi sa hdmi...

Uzmes 3.5mm->RCA kabl...Na jednom kraju je 3.5mm bananica (kao za slusalice), na drugom kraju dva chincha, jedan crveni, drugi beli (ili crni). Teoretski, tako to radi...E jedino je pitanje kako da podesis da ti taj input radi sa hdmi...

pa to i mene interesuje posto svaki drugi video ulaz ima i svoj audio sem hdmi :(

Ma samo ubodi u belo-crveni par ulaza na TVu. Imaces i zvuk na TV zvucnicima

ja se bojim da hdmi ocekuje audio kroz hdmi...

Cak i da ti proradi preko cinc audio kabla (u sta cisto sumnjam), imaces kvalitet zvuka kao sa jeftinim aktivnim 2.0 zvucnicima... sto ti i preporucujem da kupis ako si na budzetu.
Uostalom, ako hoces da gledas filmove na velikom TV-u, rasporedi neki 5.1 set oko TV-a i uzivaj :)
Malo je bedak gledati danasnje filmove (HD ripovi sa 5.1 zvukom sada izlaze maltene kad i dvdripovi)
na velikom TV-u, a oslanjati se na zvucnike sa TV-a, po mom misljenju.

Uzivanje u filmu nije samo super slika. Mnogo bitniji faktor dozivljaja je dobar zvuk sto mnogi zanemaruju. Kvalitetan 5.1 sistem uvesce vas mnogo bolje u svet filma nego i najbolji hDTV na svetu sa zvukom preko njegovih zvucnika.

Uzivanje u filmu nije samo super slika. Mnogo bitniji faktor dozivljaja je dobar zvuk sto mnogi zanemaruju. Kvalitetan 5.1 sistem uvesce vas mnogo bolje u svet filma nego i najbolji hDTV na svetu sa zvukom preko njegovih zvucnika.

Upravo...horor sa loshim zvukom je k`o nemi horor :D

ja se bojim da hdmi ocekuje audio kroz hdmi...

TV emituje zvuk koji dobija, ako ga nema kroz HDMI, ima ga kroz chincheve, SCART ili opticki ulaz.
u najgorem slucaju - probaj, nemas sta da izgubis.

meni iz kompa zvuk ide na 5.1 sistem, iz TV mi ide na 5.1 sistem (ne full nego samo preko jednog para chincheva) i XBOX mi pusta zvuk preko HDMI na TV, a onda to guram na 5.1 sistem.

Povezi XBOX direktno preko spdif na 5.1 sistem, ako imas ext decoder imaces mnogo bolji zvuk. Koliko se secam XBOX nudi DolbyDigital u igricama.

Pod hitno neki ext decoder, nemoj se salis heh.

Nazad
Vrh Dno