Šta je novo?

LG Televizori

UR 91 ima lokalno zatamnenje dok UR 81 nema.
Nano 76 i 78 serija nema lokalno zatamnjenje dok nano 81 i 82 ima.

Posle tačno 10god korišćenja LG 42LA660s (zadnje 3 god TV je bio u dečijoj sobi) došlo je vreme za zamenu jer je gore pomenuti tv prodat.
U međuvremenu kupljen je LG 55OLEDC12 za dnevnu sobu.
Sve ovo je napisano jer sam zadovoljan sa LG kao brendom i kvalitetom slike u oba slučaja.
Sada treba kupiti novi Tv za dečiju sobu.
Ono što sam ja gledao je LG 65UR73003LA (74.000,00), primarno je Sony PS4, gledanje crtanih filmova i EON TV.
Kao alternativu gledam Hisense 65A6BG (59.000,00 rsd), Hisense 65A6K (70.000,00 rsd).
Oba brenda daju 5 god garanciju.
Da li može neko ko ima više iskustva da podeli neki savet.

Poslednja izmena:
Sta mislite o ovoj ponudi? LG OLED55C31LA, trenutno je u T….med.. oko 165000. Da li je to ok cena za 55 inca?

Po meni je ok cena, uz 5 god garancije.... ako ti ta dijagonala odgovara. Ja danas prvi put proverih na svom C8 Oled 55 statuse, skoro 16.000 radnih sati za 4+ godina, i nema burnin. Presao bih na 65, ili jos pre na 77 inca ako se ukaze prilika, i ispod C serije ne bi isao.

Koje su razlike izmedju C2 i C3?

Ispod toga tesko, i ako bude, trajace par minuta akcija. Kupujte i uzivajte.

Ima i dalje u s..pp….u i c.sh..u Ne znam samo da li je ok da porucujem od njih. Ovamo sam mogla da proverim da li je otvarana kutija, da im mozda nije bio izlozbeni model 😬

Ima i dalje u s..pp….u i c.sh..u Ne znam samo da li je ok da porucujem od njih. Ovamo sam mogla da proverim da li je otvarana kutija, da im mozda nije bio izlozbeni model 😬
U s..pp….u je bezobrazno skup. A ovamo i ja gledam, ali nisam nikad nista porucivao od njih, pa sam malo skeptican. Na ostalim mestima je sve oko 180k.

Evo kako je prosao moj prijatelj sa "jeftinim" tv-om 90k dinara. Kupio lg taj neki nano sto spominjete i na kraju mu hbo zapinje, blokira, izbacuje. Verovatno mu je slab procesor, ne znam. On je hteo da uzme vecu dijagonalu, posto je vec imao smart lg i sve je bilo super radilo, ali je bio mali. Brat kupi za 60k, 70inca ogroman tv, posle manje od godinu dana, fleke na ekranu, probija neko svetlo. Nazalost ako hoces dobar tv moras da das i mnogo para
Koji brend je kupio za tih 60k din?

C3 ima veći brightenss to je glavna razlika.
To mi i nije toliko bitno posto soba gde ce biti tv nije izlozena direktnom svetlu. Onda cu verovatno da idem na C2, jos samo da uspem da ga nadjem za nekih 130k...

Ja imam c2 i mogu da kažem da se nećeš pokajati. Jedini savet ako ti budžet dozvoljava jeste da uzmeš neki kršteni sound sistem, da li av ili soundbar ma tebi je.

Sibni PM za koliko bi ga prodao ako je u garanciji, mozda bih uzeo i polovan C2 :)

Ja imam c2 i mogu da kažem da se nećeš pokajati. Jedini savet ako ti budžet dozvoljava jeste da uzmeš neki kršteni sound sistem, da li av ili soundbar ma tebi je.
Siguran sam da se necu pokajati ni sa jednim OLED-om jer do sada sam imao prilike da gledam samo na Philips 707 i ono je fantazija. Kapiram da je C2 bolji ili jednak kao Philipsov model. Soundbar cu uzeti sigurno jer ce mi tv sluziti bukvalno samo za gledanje filmova i serija u 4k, kablovsku nemam niti cu je uvoditi :)

Poslednja izmena:
Po meni je ok cena, uz 5 god garancije.... ako ti ta dijagonala odgovara. Ja danas prvi put proverih na svom C8 Oled 55 statuse, skoro 16.000 radnih sati za 4+ godina, i nema burnin. Presao bih na 65, ili jos pre na 77 inca ako se ukaze prilika, i ispod C serije ne bi isao.
77 za 390k. Nekako mi to još uvek puno, ali opet oled i veličina :)

Jeste, zato pominjem ovu 'priliku' ... mozda i da se izadje iz LG oled tabora i predje u Sony .. samo nisam siguran gde bi LG 55 zavrsio, jer realno mnogo vise vredi da se koristi nego neka cena koju bi mogao da trazim za njega.

Da li možda neko zna kako proveriti potrošene sate gledanja na C3? Ono što vidim na yt settings/general/devices ne postoji ta opcija kod mene.Samo my devices i tu nema nigde opcija da se provere radni sati. Čitam na netu da to valjda zavisi od regije u kojoj je tv registrovan u evropi 🤔 dosta njih nema tu opciju ni na C2 .Ima li neka zaobilazna varijanta da se to proveri ?

Samo preko servisnog menija.
To što gledaš po netu, to je sve za USA/CA tržište i oni imaju.
Mi moramo zaobilaznim putem, kupiš servisni daljinski i pogledaš u servisnom meniju.

Znači ne može drugačije sem da se kupi taj daljinac ?Zanimljivo ,nisam ni znao da postoje takve vrste servisnih daljinaca. Hvala 🍺

Nisam ja u Srbiji a vidim da ga ima i na amazon za 10tak €

Da li možda neko zna kako proveriti potrošene sate gledanja na C3? Ono što vidim na yt settings/general/devices ne postoji ta opcija kod mene.Samo my devices i tu nema nigde opcija da se provere radni sati. Čitam na netu da to valjda zavisi od regije u kojoj je tv registrovan u evropi 🤔 dosta njih nema tu opciju ni na C2 .Ima li neka zaobilazna varijanta da se to proveri ?
Može i bez servisnog daljinca , imaju dva načina još...na mom C1 radi , trebalo bi i na C3 kao i na ostalim lg televizorima :)
Prvi . spojit tv sa PCom i preko aplikacije color control provjeri ( imaš sve na linku da ne idem puno u detalje )

i drugi , jednostavniji s reddita ... ubodi usb u tv , stisni plavu tipku na daljincu osam do deset puta ( kod mene je bilo osam ) , izvadi usb i na kompu provjeri ( dobit ćeš dva txt file-a (prvi history zanemari) , vidi drugi sa oznakom modela tv-a i UTT u nazivu , otvori i dobit ćeš info koliko je panel radio u minutama . evo ovako izgleda , moj je odradio 4039h i panel cist ko suza :)

Prilozi

• Screenshot 2023-11-22 164847.png
    Screenshot 2023-11-22 164847.png
    24.8 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot 2023-11-22 164345.png
    Screenshot 2023-11-22 164345.png
    8.6 KB · Pregleda: 36
Druga jednostavnija usb metoda je uradila posao za 20 sekundi .Hvala puno .
Koliko ti je star tv da si nagurao 4039h na njega ?

Nazad
Vrh Dno