Šta je novo?

LG Televizori

Kablovi i portovi često znaju da prave problem. Meni recimo samo jedan HDMI port odgovara za PC.

Kako podesiti da tv reaguje na "Hi, LG" komandu? U pitanju je B4 model... Kod drugara na C3 radi savršeno, ja se mučim da namestim... Alexa ne može da se instalira zbog regionalnih restrikcija a stvarno bi mi značio voice commad. 🙂

Hm, B4 model nema ugradjen mikrofon, za razliku od C3 modela :|

Ne znam za TV, ali ima na daljinskom mikrofon, pogledaj desno od on/off. Nisam aktivirao, imam Google, Apple i Samsung da me prisluskuju, samo mi jos fali i LG :D

Obzirom da B4 ima 100 ethernet port da li mi je bolje da ga drzim na WiFi no na kablu?

Mislim da nema potrebe. Ja ne znam ni da li i jedan tv ima gigabitnu karticu, ide se logikom da video materijal koji se pusta ne moze da dobaci bitrate koji bi pojeo ceo propusni opseg mreze. Preko kabla mozes da pustis BR remux od ~100GB bez problema

Pa nije baš tačno da je 100 dovoljno, hoće da štuca na 100. Ja sam povezan na WiFi, router mi je blizu i nemam problema sa masnim remuxima preko stremia. Opcija za veće brzine od 100 preko kabla je da se uzme adapter usb to lan.

Mislim da nema potrebe. Ja ne znam ni da li i jedan tv ima gigabitnu karticu, ide se logikom da video materijal koji se pusta ne moze da dobaci bitrate koji bi pojeo ceo propusni opseg mreze. Preko kabla mozes da pustis BR remux od ~100GB bez problema
Pa zar nije bila fora preko USB da se poveže?

Trebalo bi da moze USB na ethernet adapter da radi bez problema.
Ovom metodom se dobija ~300Mbps.

Pa zar nije bila fora preko USB da se poveže?

To je kao sto kolega kaze eksterna USB kartica, nije da televizor dolazi sa vec ugradjenim gigabitnim adapterom.

Svakako, mislim da nema potrebe za jacim :)

Pa nije baš tačno da je 100 dovoljno, hoće da štuca na 100. Ja sam povezan na WiFi, router mi je blizu i nemam problema sa masnim remuxima preko stremia. Opcija za veće brzine od 100 preko kabla je da se uzme adapter usb to lan.

Je l' imas neki primer sta bih mogao da probam? Ja sta god da sam skidao i pustao nikad nista nije seckalo koliko me secanje sluzi..

Dva najveca fajla koja imam kod sebe su
Godzilla.Minus.One.2023.Japanese.2160p.Blu-Ray.REMUX.DD+5.1.Atmos+TrueHD.7.1.Atmos.DV-HDR.HEVC-TheBiscuitMan -> 69 GB
Gran.Turismo.2023.2160p.UHD.BluRay.REMUX.DV.HDR.HEVC.Atmos-TRiToN -> 71 GB

Evo sad sam pustio da svlacim
The.Lord.of.the.Rings.The.Return.of.the.King.2003.EXTENDED.PROPER.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.TrueHD.7.1.Atmos-FGT -> 157 GB
Mada pretpostavljam da je ovde duzina trajanja najveci faktor zasto ovoliko zauzima...

Poslednja izmena od urednika:
Evo katalog filmova sa najvećim bitrate pa biraj.1000042403.png

Evo pustio sam i Misery.1990.2160p.BluRay.REMUX.HEVC.DTS-HD.MA.5.1-FGT i Trainspotting.1996.Criterion.Collection.2160p.UHD.Blu-ray.Remux.HEVC.DV.DTS-HD.MA.5.1-CiNEPHiLES (94.7 Mb/s) pa cemo da vidimo..

Evo za test mreže

65G3 + Asus AX88U puca na fajlovima 150mbit +

umro LG nakon 8 meseci. G2 65''. inicijalno sam ( na osnovu redita ) mislio da je power board ali javili iz servisa panel. 20 dana cekanja. btw panel nije nikada dodirnut i bas smo pazili. gledao se TV uobicajeno. tako da je novogodisnje veselje proteklo skromno u krugu porodice i LA660 star preko 12 godina sa izgrebanim panelom kada je cerkica tukla neke macke sto napadaju patrolne sape. ne znam sta da mislim ali kleo sam se u LG. vise ne.

Koji servis?

ovlasceni nisam siguran, mozda ignis ? prijavio sam 28.12 pokpupili su ga 30.12 i sutradan javili da je panel i da se ceka 20 dana.

Pa dobro naleteo si na primerak može da se desi. Nije baš da se LG ne kvari. Budi "srećan" da je sad crko u garanciji.

Moj oled c3 star 8 mjeseci dobio liniju koju sam juce primjetio prilikom surfanja inace je ne primjetim ali prilikom surfa i na steamu jasno se vidi.

Prilozi

• IMG_2559.jpeg
    IMG_2559.jpeg
    158.5 KB · Pregleda: 134
  • 1735934078203.png
    1735934078203.png
    130.7 KB · Pregleda: 128
To moze da prodje samo od sebe, probaj prvo da odradis "ciscenje piksela"

To moze da prodje samo od sebe, probaj prvo da odradis "ciscenje piksela"
Odradio sam jedan refresh nije pomoglo,nema veze vozim dalje ima 5 godina garancije do proljeca necu nista dirati neda mi se sad cimati sa servisom prodje zima necu nista odigrati 🙂

Bogami, nije mala "linija" :D Od čega se pojavila, imaš li nešto na ekranu stalno što bi je izazvalo? Ovo pitam čisto da i ja znam šta bi trebalo da izbegnem, hah.

Vertikalni banding
Evo ako te bas "svrbi" da je pronađeš 🤣

Taj video je Pandorina kutija, ne otvarajte :D

Bogami, nije mala "linija" :D Od čega se pojavila, imaš li nešto na ekranu stalno što bi je izazvalo? Ovo pitam čisto da i ja znam šta bi trebalo da izbegnem, hah.
Klasicno koristenje na pc-u pretezno igre uvijek live wallpaper zadnjih mjesec samo stalker 2 i to je to preko ljeta nije nesto ni koristen tek krenuo aktivno kako je zahladnilo 🙂

Potrebna pomoć oko podešavanja parametara slike za 4kLG WEBOS - Lg 55UN71003LB .Isprobao sve moguće od uputstava sa neta , youtuba ali bezuspešno . Naime slika je jasna ali su boje problem , crvena nije crvena već neka tamno narandžasta , zelena kao da ima u sebi primese crvene . Ako neko ima sličan model i dobra podešavanja parametara za sliku neka podeli .

Ne znam za TV, ali ima na daljinskom mikrofon, pogledaj desno od on/off. Nisam aktivirao, imam Google, Apple i Samsung da me prisluskuju, samo mi jos fali i LG :D
Ima na daljinskom mikrofon, ali sam navikao na alexu+fire stick, voice komand za on/off/aplikacije i slicne stvari... ako vec uzimam daljinski u ruke, mogu i da pritisnem taj taster koji mi treba :)

Najavljuju peak brightness od 2100 nita.
Novi WOLED panel i to bez MLA.

Poslednja izmena:
I mene zanima ovaj model,ali od 50 inča.50NANO81T3A Ima sad lepih cena. Tipa za 45k. Kontam da vredi te pare? Razmisljam LG ili Philips u toj ceni,ne daje mi se vise novca za tv,pa ako bi neko imao strucan savet,bio bih zahvalan :)
Jesi ga uzeo? Kakva je slika?

Nazad
Vrh Dno