Šta je novo?

LG Televizori

Koji tv? Jedino ako si na ovim novijim sa preko 2000nita peak mada ja ni tu ne bih ništa smanjivao za HDR.
Nije, LG B4 je, on se vodi i kao jedan od tamnijih, ali uglavnom gledam u mraku i zasmeta mi, po danu ga bukvalno nisam ni probavao.

Ili skineš Plexio, napraviš server na svom kompu (praktično, folder gde su ti svi filmovi i serije), skineš aplikaciju preko store-a i strimuješ u lokalnoj mreži na taj način :)
Uuu kako je dobar Plex, nisam znao da tako lepo radi. Pre bih koristio. Jedino sto je bolje na default LG playeru, premotavanje kursorom, i vidi se thumbnail tako, nisam tako nesto nasao ovde.

Sramota kako Apple AirPlay ne radi nikako, koliko god brzu konekciju da imas video uvek los.

Poslednja izmena:
Montiran juce G4 evo 65" na zid. Predobar je tv, posebno je meni ogroman apgrejd obzirom da sam prethodni tv kupio pre 15 godina.
Sve perfektno radi preko wifi-ja, eon, netflix.
Slika i zvuk neverovatni.

Jedino sto mi treba za sada je ako postoji alternativa yt revancedu za webOS. Izludeh od reklama.

Nisam to pitao. Platio bih neki dodatni kvalitetan sadrzaj a ne nesto da bi mi samo uklonili reklame.

Ne idu na TV od 3000 Eura piratske aplikacije. Casting sa telefona ti je jedina opcija ako ti je mnogo da placas Youtube premium ili da dajes pare za neki android box

YT Premium, 750 rsd mesecno i lagano.
Mislim da vredi i tih para - yt premium najbolja stvar, na tv-u hajde ukloni reklame i bolji kvalitet (ima dodatni high-bitrate kvalitet) ali na ostalim uredjajima offline downloads, rad u backgroundu (tada samo audio protok skida, pa nista neta ne potrosi). Ja sam jos ranije uzeo 3 godine za nekih 36e, mozda ima jos tih varijanti.

Nije u pitanju koliko sta kosta nego sta mi neko prodaje i na koji nacin trazi novac.
Necu sigurno gledati cesto yt na tv-u, vise mi treba za pocetak jer pustim neki snimak prirode sa laganom muzikom umesto skrinsejvera.
Nasao sam par opcija za yt-adfree pa cu javiti kad budem uradio.

^ Bas sam to i nasao :)

OK ako ne gledas puno, ja uglavnom samo i Yt gledam - ali nacin placanja i sta dobijas je korektno - pogotovo sistem dodatnog placanja odredjenom kanalu, pretplatu/donacije za podrsku, cak i da ne dobijes nista za uzvrat, sto da ne ako ti se svidja sadrzaj. Podstice se kvalitet sadrzaja.

Poslednja izmena:
To je ok kome treba kvalitetan sadrzaj i koristi nesto svakodnevno.
Ja vise postujem recimo Netflix politiku, nema besplatno, imas 3 ponudjene kategorije i platis za kvalitet koji zelis.
U mom slucaju yt trazi novac samo da bi uklonio reklame koje je na silu svuda natrpao da postane neupotrebivo.
Vise je principijelno nego sto traze par € mesecno.

Poslednja izmena:
Za podršku kanalima postoji uvek donacija lično kanalu ili preko Patreona, oni dobijaju sitniš, ako i to, preko Premium naloga, nemojmo se zavaravati ljudi, ne pravdajmo visoke (i sve više rastuće) cene servisa koji nam plasiraju milijarderske korporacije i još nam kažu da su oni u pravu :)

Sry for the offtopic.

Desava mi se da se B4 zaglupi prilikom gledanja 4k sadrzaja na EON-u, morao sam da ga resetujem vise puta.

Uuu kako je dobar Plex, nisam znao da tako lepo radi. Pre bih koristio. Jedino sto je bolje na default LG playeru, premotavanje kursorom, i vidi se thumbnail tako, nisam tako nesto nasao ovde.

Sramota kako Apple AirPlay ne radi nikako, koliko god brzu konekciju da imas video uvek los.
Plex aplikacija se na c8 vuče kao srpska fudbalska reprezentacija. Toliko loše radi i izgleda mnogi imaju problem. Tebi radi dobro? Što se tiče thumbnail uključi "video preview thumbnail" u library podešavanjima.
Nije, LG B4 je, on se vodi i kao jedan od tamnijih, ali uglavnom gledam u mraku i zasmeta mi, po danu ga bukvalno nisam ni probavao.
Da, kao jedan od tamnijih ali sam ga video kod poznanika. Odličan panel. Moguće da smeta očima. Po danu ne bi trebalo.

C8 je neki stari tv koliko vidim? Ja imam C3, ovogodisnji model, tj 2023. Napravio sam nalog preko Macbook-a M1, stavio folder sa nekih 600GB videa, i na TV-u se sve pojavilo odmah po instalaciji aplikacije.

Video playback radi savrseno glatko i 50-60fps video, nema da stucne. Mozda sama navigacija nije bas savrseno tecna ali je ok.

• ne vidim tu opciju sto kazes "video preview thumbnail" i sam kursor nista ne radi ako se klikne na timeline
  • jos da nadjem kako da ugasim video/zvuk sto ide stalno u pozadini cim udjem u Plex, ne znam sta je to, neki film se stalno cuje dok sam u meniju
EDIT, resio sam drugu stavku, resetovao PLEX, i pogasio Live Tv i te nepotrebne stavke.

Poslednja izmena:
Da LG oled iz 2018. I dan danas ima bruka panel kod tasta radi kao sat.
Da, mislio sam na kretanje kroz meni i biranje library, itd štuca baš ali vidim na netu da je normalno, a ne bih da mu uzimam dodatni boks. Reprodukcija sadržaja radi dobro.
Za video preview thumbnail:
1000042481.png
Theme music u meniju isključuješ:
1000042482.jpg

Onda je Plex spor zbog straijeg hardware-a TV-a.

Hvala, ali nije to to, LIVE tv je sam isao stalno, neki bug.

A thumbnail, vidim tu opciju na klijentu na laptopu, ali na tv-u toga nema, niti mogu da preskacek kursorom, jedino levo/desno premotavanje. Hvala

Plex meni na C4 zna nekad da zabaguje kad ga startujem, inače se fluidno kreće kroz menije

B8 OLED, neće da prikaže sliku sa Mi Box 2 preko 4k 30Hz. Probao razne kablove, ništa. Slike malo ima, malo krene da treperi i nestaje.

Sa istim kablovima, svim, radi Vontar X4 normalno 4k 60Hz, ali ovaj licencirani mi odgovara zbog DV.

Da li neko ima DV box na matorom LG TV ?

B8 OLED, neće da prikaže sliku sa Mi Box 2 preko 4k 30Hz. Probao razne kablove, ništa. Slike malo ima, malo krene da treperi i nestaje.

Sa istim kablovima, svim, radi Vontar X4 normalno 4k 60Hz, ali ovaj licencirani mi odgovara zbog DV.

Da li neko ima DV box na matorom LG TV ?
Ultra HD Deep Color ukljuci za taj HDMI ulaz.

Uključeno je, probao da ugasim i tada nestane sve preko 4k@30Hz.

Ako odaberem 50Hz i jače, kreće da đuska slika, malo sneg, malo se pojavi i tako u krug. Moguće da je do kablova, probao sam te koje imam, mada Vontar fercera sa bilo kojim.

Kako na C4 OLED videti ukupne radne sate? Uspeo sam da vidim samo grafikon za zadnjih 7 dana. Na netu, pisu 3X se pritisne mute i pokazuje sve. I kod mene osim radnih sati. Takodje pisu da ne moze na EU modelima da se vidi.
Da li je neko od vlasnika pronasao kako.

Ovo radi kod mene na C2 - ubodeš FAT32 formatiran USB flash u TV. Pritisneš plavo dugme 10 puta i izvadiš USB posle par sekundi.
Na kompu otvoriš fajl koji je TV snimio, pisaće ti broj radnih sati.

Nazad
Vrh Dno