Šta je novo?

LG Televizori

Ja sam samo rekao za pojedinacni slucaj, tj. moj slucaj.. I ja sam se zapanjio jer sam mislio da je na skupim modelima razlika najmanje 500 eura, u tom slucaju bih onda i imao interes da kupim sa KP ( u ostalom tako sam i uradio sa proslim Sony televizorom ) Ali kada vec pricamo o tome... Ja sam krajem 2017 kupio Sony 55" sa KP, sve je proslo kako treba, taj isti televizor je bio nekih 400 eura skuplji kod nas u tom momentu, ali su davali produzenu garanciju 2+3 godine, a ja sam imao 2 godine.... I sta se desi... 2021 mi zvekne maticna ploca, i tu popravku sam u Sony servisu na NBG platio 400 eura + rad ( ne secam se koliko ).... Tako da mi je potpuno anulirana usteda :) dakle, nikada nisi siguran gde i kada bolje prodjes....

nije tema gde je bolje kupiti televizor marke LG: KP ili prodavnica

Danas sam pazario nov TV. LG 43UR81 koji je 4K...Plan je da kompjuter spojim na TV, logično,
Komp je malo stariji :) AMD Athlon X4 845, 8RAM, 1TB SSD, NVidia GeForce 1030...

Pitanje je da li ću moći da gledam filmove u 4K na TV tj sa kompa? Skinem neki torent u 4K i gledam :)
Ili moram da npr snimim taj film na USB pa direktno sa TV-a

Pitam jer nisam siguran da ova grafička uopšte i podržava 4K

Podržava grafička 4k video, znam da su neki pravili mini pc sa tom grafičkom davno.

Kad smo na temu gledanja sadržaja na TV-u preko kompa, šta je "najbezbolnija" varijanta za HDR, Dolby Vision sadržaj, da je što više lossless prenos snimka?
Da li koristiti neki plejer s podrškom konverzije ovih signala, ili tipa Stremio ili nešto slično?
Jes' pomalo offtopic al ono, samo me usmerite gde da gledam dalje, da bih znao :D To je za LG C4 koji bih spajao sa kompom i AV risiverom.

Isprati ovu temu. Stremio+ Real Debrid+Torenntio addon i zaboravis na bilo sta drugo ili bilo koju drugu streaming platformu.

Ja bih za gledanje filmova i ostalo preporucio da gledas preko LG WebOSa a ne preko PCa.
Microsoft i dalje muku muci sa HDRom i DV iako je malo bolje na win 11 opet je daleko jednostavnije i manje ce da boli glava ako gledas stremio direktno na webosu da li preko aplikacije ili browsera svejedno je.

Jedna savet :) Ko god namerava da kupi LG 77 G4 i da ga kači na zid uz zidni nosač koji se dobija uz njega, neka ne pokušava da to radi bez dva pomagača, odnosno ukupno troje ljudi.. Dvojica ili dvoje;) da to urade, kao što ima klipova na Yutube je vrlo rizično, a za ljude koji se ne bave time profesionalno po mom mišljenju nemoguće .....

Ja sam svoj 65 inca kacio sa drugarom i opet je bila patnja, mogu misliti tek za 77 inca sta bi bilo.
Bez 3 coveka ne treba ni pokusavati ako ne zelis da rizikujes da ispadne.

Mi smo moj C1 od 65" kacili sa troje ljudi, dvoje drzi tv a treci hendluje kablove pozadi i navodi - obzirom koliko se on uvijao mogu samo da zamislim koja je patnja sa vecim oledima..

Zar ne dolazi svaki c4 sa postoljem?

Moji prvi utisci vezani za novi moj novi LG .... Njegova osnovna podešavanja su me toliko iznervirala, da ne mogu ni da uživam u slici....
Prvo, ovaj "medzik" daljinski ne može da kontroliše ni LG soundbar ST90TY... Znači jedino što sam uspeo je da ga "sinhronizujem" da mu radi power dugme i za sounbar....i to je odradio jednom i to je to... Preko njega ne radi ni VOLUME komanda...pokaže mi se na ekranu + i - a između zvučnik i to je to....komanda ne funkcioniše.. Kada se upali TV ne pali se i sounbar automatski, a kada ga upalim ručno, treba mu minut dva da se poveže sa TV-om... Potpuno nestvarno, da LG ne može da poveže svoja dva uređaja....
Drugo nisam uspeo da televizor povežem sa Google home....pokuđao sam milion puta, Google home kaže da je linkovap LG thinq i to je to.....TV-a nigde nema....i ako je prijavljen na LG thinq....

Na netu vidim da svi imaju slične probleme....ali rešenja nigde...

A cime je povezan soundbar? Da li ti je ukljucen lg sound sync i da li ti je u outputu postavljeno na pravi?

Kontrola za soundbar moze nezavisno da radi kada stisnes ono dugme sa tri tacke ispod broja devet i onda izaberes uredjaj.

Na HDMI arc je povezan... Na tri tackice izabran soundbar, ali ne reaguje

Poslednja izmena:
Arc ili earc?

A na LG kad udjes u sound opciju, jel ti ukljucen earc? Takodje ima opcija da za controlu sound bar-a

To je takozvani LG SoundSync koji mora da bude ukljucen

Ako neko ima agresivni ui da se za sve koristi daljinski od tva to je lg. Jel ukljucen soundbar u hdmi2?

Meni radi Samsung soundbar normalno.

A jesi mu ti konfigurisao taj universal control ili je sve sam pokupio?

A jesi mu ti konfigurisao taj universal control ili je sve sam pokupio?
1729350313484.png
Ako na ovo mislis...da se prodje kroz onaj deo....koji uredjaj, pa koja marka..to sam sam konfigurisao.... u aplikacij je sam ponudio i ja sam potvrdio
Ovo dobijem kada pokusavam sa tv daljinskim...... ali ne reaguje
1729350527251.png

A ko na ovo mislis to mi je iskljuceno ... bez mogucnosti da promenim
1729351076956.png

Probaj da zameniš hdmi kabel nekim kvalitetnijim. Mene je to zezalo.

Kod mene tv-soundbar rade perfektno.Daljinski od soundbara uopšte ne koristim.
Kad upalim tv,odmah se pali i soundbar i obrnuto.

Nazad
Vrh Dno