Šta je novo?

LG Televizori

@nemanja123
edit: i sta ako ti se te bijele tackice prosire samo par mjeseci nakon isteka garancije..hmm ... dosta smo bili naivni, treba im trazit sve u bobu sto nas sleduje.dok ne bude kasno.

Kako će u servisu da dokaže da on nije napravio tu mrlju/ogrebotinu?

Pa nije mrlja i ogrebotina, nego tačkice kao vazduha na jednakom rastojanju od ~5-10cm. Ne mogu to nikako sam da napravim. Mogu jedino oda im pišem sa slikom da vidim šta će reći

uradi to...mada kakvi su , moras biti uporan ... podrska im je uzasna...bar ovdje gdje ja zivim. i javi nam ovdje, bas da vidimo sta su rekli

Prosla su ta vremena kada su uredjaji trajali 10god, sad se to "ciljano" radi da traje dok je u garanciji na zalost.
I da se popravke ne isplate vec kupuje nov uredjaj.
E sad sto na nasem trzistu nije normalno svake 2-3 god menjati uredjaje koji se plate vise hiljada evra to je druga prica....

Nisam primetio da C3 ima neku dodatnu zastitnu foliju osim one koju sam skinuo. Cudno mi je prilikom ciscenja , uvek ostanu neki beli tragovi po ekranu, bas se nekako tesko cisti. Do duse sve to radim sa puno osecaja i pritiska, ne bih voleo da ga povredim :LOL:

I ja sam se patio sa ciscenjem dok nisam uzeo mikrofiber krpu i destilovanu vodu.
Kruzni pokreti sa jako blagim pritiskom i dosta vremena i skine se sve.
Kako sam smanjio igranje competitive igara ima i manje ciscenja 🤣

Prosla su ta vremena kada su uredjaji trajali 10god, sad se to "ciljano" radi da traje dok je u garanciji na zalost.
E sad sto na nasem trzistu nije normalno svake 2-3 god menjati uredjaje koji se plate vise hiljada evra to je druga prica....
pa ne bih se slozio potpuno..ja ne zivim na nasem podrucju pa su i ovdje ljudi frustrirani i cak su pokrenuli peticije i masovne zalbe sluzbi za potrosace...u ovom slucaju konkretno se to odnosi na problem sa lg...jedina je razlika da mozda oni nesto i uspiju jer se imaju kome zaliti, za razliku od nasih prostora ...ali vidjecemo ishod.
takodje, imam prijatelje u drugim gradovima evrope koji vec duugo imaju te prve serije lg oled tv-a i idalje nemaju problema.
to sto oni pokusavaju nametnuti nije razlog da se ne suprostavimo...zamisli da tim putem sutra krenu i prozvodjaci telefona, ves masina, klima, automobila itd
to bar ovdje u EU ne moze proci tek tako...nazalost , za nase prostore nisam siguran.

Poslednja izmena:
za sve koji se odlucuju kupiti lg oled tv savjetujem malo opreza..naime, samo 2 godine nakon kupovine a par mjeseci nakon isteka garancije sve vise je korisnika koji prijavljuju isti problem na seriji 65cx i c1. naime, stradaju strujne ploce i tv nece da se upali.... i da nisam takodje jedan od pogodjenih, nakon 3 godine kupovine 65cx5la, ne bih ni znao za to,
jer gdje god stigne lg brise komentare ljudi sa istim problemom a kada su ih ljudi zvali i upozoravali na tu masovnu pojavu naravno da su se pravili ludi i sve usmjeravali na popravku o vlastitom trosku.....popravka ce me kostati 330e.
osim 65, imam i cx776la i on za sada radi uredno..ali kupljen je par mjeseci nakon 65 i na njemu imam produzenu garanciju na 5 godina.pa cemo vidjeti.
ne znam je li dozvoljen link sa drugog foruma ali ukucajte u google "LG CX problem s paljenjem" i vidjecete o cemu govorim...najgore je sto niko ne zna, niti moze da zna sta ce se desiti sa novim serijama c3, c4, g3 itd za 2-3 godine kada im istekne garancija... a dati 2-3 pa i 4k evra za njih je ozbiljan rizik...srecom u nesreci , ja imam lg servis sat vremena autom od stana ali za one kojima bi blizina servisa a i finansijski momenat ,bio problem, zaista preporucujem oprez.
Može li link pošto ja ne uspevam da nađem odgovarajuću temu?
Moj 55CX se sam gasi i pokušava da se upali, a uzrok je pregrevanje, za to sam našao (skoro pa redneck) rešenje dok ga ne odnesem u servis.
Na YT se može videti da TV ima 3 ploče i da se relativno lako menjaju (ako se pravilno ustanovi kvar).

pa ne bih se slozio potpuno..ja ne zivim na nasem podrucju pa su i ovdje ljudi frustrirani i cak su pokrenuli peticije i masovne zalbe sluzbi za potrosace...u ovom slucaju konkretno se to odnosi na problem sa lg...jedina je razlika da mozda oni nesto i uspiju jer se imaju kome zaliti, za razliku od nasih prostora ...ali vidjecemo ishod.
takodje, imam prijatelje u drugim gradovima evrope koji vec duugo imaju te prve serije lg oled tv-a i idalje nemaju problema.
to sto oni pokusavaju nametnuti nije razlog da se ne suprostavimo...zamisli da tim putem sutra krenu i prozvodjaci telefona, ves masina, klima, automobila itd
to bar ovdje u EU ne moze proci tek tako...nazalost , za nase prostore nisam siguran.
Ne slazem se ni ja, samo kazem u kakvom sad svetu zivimo.
Bilo je pre par goidina neka prica gde se i regulatorno telo EU kao ukljucilo i zapretiloi kaznama.
Navodno su procurile informacije da proizvodjaci programiraju cipove da tacno po isteku garancije produciraju kvarove, ali nikada nije dokazano.

Kad smo već kod linkova, ovaj mi bio interesantan

Plazma 14g, oled 5+. LCD još nisam posedovao. :D

Plazme bi mi bilo najžalije da svisne.

Da u pravu si i moja Panasonic plazma iz 2006 jos sljaka :D

Da u pravu si i moja Panasonic plazma iz 2006 jos sljaka :D
jel ide uz nju i stabilizator, nesto se ne sjecam :)
salim se malo..
sve je to ok ali tehnika bi trebalo da opravda svoje napredovanje zadovoljstvom kupaca... i ne zadaje glavobolje i osjecaj prevare...u tome je poenta price...
a ne da se vracamo u vrijeme Ei Nis , Ambasadora i Rudi Cajeveca.

Plazma 14g, oled 5+. LCD još nisam posedovao. :D

Plazme bi mi bilo najžalije da svisne.
Upravo mi crkla plazma Panasonic ST50 iz 2012 (od tih 12 god, koristio sam oko 6-7 god aktivno, ali nosao po kolima puno puta itd, ko zna zasto je otisla). Bas mi je zao. Razmisljao da li da probam popraviti, ali mislim da je vreme za OLED.

Pogledao sta ima na brzaka, vidim LG OLED C3 55" je best buy izgleda (nekih 880e je sada). Bas da vidim utiske posle plazme. Jedino steta sto nema vise 3D-a, jako je bio dobar na plazmi.

Razmisljam samo da li 55 ili 65, ali posle 50" koji mi je ok bio, ovih 5" ce taman malo poboljsati situaciju. Gledam sa 1.5-3m max razdaljine najcesce.

Poslednja izmena:
Hvala, da tako i ja gledam. Ali sam video 65 uzivo u manjoj sobi, i deluje mi da pojede sobu, 60" bih da ima :). Ali i ova cena za 55" je bas dobra. Bitno da je napredak od prethodnog :). 5" vise nije zanemarljivo

Ne pojede ništa. Moja je manja soba i razdaljina do 65" tv-a je 2,2m. Na zidu još manje izgleda.

Moja Plazma ima vrhunsku sliku, bolju od mnogih LCD danjasnice o crnoj boji da ne pricamo.
Koristim je leti kad ima nekih utakmica za gledanje u dvoristu i svi su zadovoljni slikom.
Sutra se gleda tekma sa Slovenijom pod vedrim nebom ;)

Plazma na otvorenom bas ne blista bas iz mog iskustva, u mraku najbolja.

Mada LCD ne dolazi u obzir nikako posle plazme. Ali OLED je na dosta polja bolji, i sama crna na OLEDU moze biti jos bolja. Uporedicu kada stigne C3, pa da vidim i u praksi. Toliko sam navikao na plazmu.

Poslednja izmena:
Zbog eventualnih problema i pricamo da se oled obavezno uzima sa 5 godina garancije. Ili produzena ili ako postoji mogucnost da se plati.

Ako imaš uslova 65" je baš pojava pored 55".

Plazma na otvorenom bas ne blista bas iz mog iskustva, u mraku najbolja.

Mada LCD ne dolazi u obzir nikako posle plazme. Ali OLED je na dosta polja bolji, i sama crna na OLEDU moze biti jos bolja. Uporedicu kada stigne C3, pa da vidim i u praksi. Toliko sam navikao na plazmu.
Naravno da je u hladu ne na suncu, sasvim smo zadovoljni.

Upravo mi crkla plazma Panasonic ST50 iz 2012 (od tih 12 god, koristio sam oko 6-7 god aktivno, ali nosao po kolima puno puta itd, ko zna zasto je otisla). Bas mi je zao. Razmisljao da li da probam popraviti, ali mislim da je vreme za OLED.

Pogledao sta ima na brzaka, vidim LG OLED C3 55" je best buy izgleda (nekih 880e je sada). Bas da vidim utiske posle plazme. Jedino steta sto nema vise 3D-a, jako je bio dobar na plazmi.

Razmisljam samo da li 55 ili 65, ali posle 50" koji mi je ok bio, ovih 5" ce taman malo poboljsati situaciju. Gledam sa 1.5-3m max razdaljine najcesce.
Ja sam Samsunga od 55" zamenio sa C3 65 i bilo mi je potrebno 4 minuta da se naviknem i da vise ne primecujem razliku u velicini. Gledam sa razdaljine od 3+ metra, i posle nekoliko dana sam skapirao da ne bih imao problem ni sa 77icom. 100x dokazano ne postoji veliki tv. Ako finansije nisu problem pucaj sa 65icom nema greske.

Ma da, znam, nema greske za vecim - navikne se jako brzo, pre sam uvek gledao da uzmem najveci TV sto finansije dozvoljavaju. Ali sada me pokolebalo sto sam navikao na 50" i bio zadovoljan, i to sto cesto gledam i dalje 1080P i to uvek ispod 3m, i nemam dioptriju.

Jos izasla ta cena za C3 od 880e za 55", a 65" je 1370e. Malo nesrazmerno. Eto, doneo sam skromniju odluku, stize 55".

Poslednja izmena:
Ma da, znam, nema greske za vecim - navikne se jako brzo, pre sam uvek gledao da uzmem najveci TV sto finansije dozvoljavaju. Ali sada me pokolebalo sto sam navikao na 50" i bio zadovoljan, i to sto cesto gledam i dalje 1080P i to uvek ispod 3m, i nemam dioptriju.

Jos izasla ta cena za C3 od 880e za 55", a 65" je 1370e. Malo nesrazmerno. Eto, doneo sam skromniju odluku, stize 55".
Prešao sa 2010 42" plazme na C3 55". Sasvim zadovoljan.

Evo par dana sa LG C3 55". Poprilicno sam zadovoljan. Mogu reci da je slika veoma slicna plazmi kada se lepo podesi (pogase svi filtere, bez post-procesuiranja/AI-a i stavi filmaker mode), slika je neutralna, lepo balansirana. S tim da je OLED ipak jos malo svetliji od plazme, super, i crna je mozda za nijansu crnija :).

Plazma je doduse bolja kod sporta i brzih scena, ali je i kod OLED-a to prihvatljivo. Svakako odusevljava ostrina slike kod OLED-a, HDR/DV. Mislim da nisam pogresio sa 55", primetan upgrade naspram 50" i 1080p 16:9 je na granici sa 2m-2.5m, vidim piksele/kompresiju ponekad, veca dijagonala za ovu distancu ima smisla za 4K sa 2.4:1 odnosom, inace za 16:9 mi je taman.

Poslednja izmena:
Sad sam gledao petla ponovo :D :D :D Ja sam zabrljao :D jednostavno je to do ugla slikanja :D Nisam ni primetio... inace meni je HDR u standard modu i mislim da sam samo jedan parametar za nijasnu smanjio,tako da sigurno nisam brljavio po podesavanjima. A kad gledam TV uopste ne obracam paznju na te detalje vezane za boju,uslikao sam petla i postavio ovde,pa tek onda komentarisao sliku... uopste nije trebao biti akcenat na toj crnoj boji,nego na tome koliko je razlika na OLEDu i IPS monitoru :D A tad je na slici isplivao noz za petla :D :D :D

Evo o ovom pricam... slikano iz jedne perspektive

Da se nadovezem na temu petla :). Malo sam se bavio podesavanjem OLED TV-a dodatno, jer sam primetio da zbog jake crne, fabricki fale detalji u senkama. Agresivno su to setovali, nije skroz ok.

Petao izgleda korektno i kod mene, ali preciznije je bolje preko recimo ovog videa (ima jos nekih i za HDR, DV) podesiti da bar malo vidite detalje bar na 0.5% crne (pretposlednja kockica br. 2). Fabricki nisam video razliku od 1 do 5.

Kod podesavanja se igrati sa "Black Level" (staviti bar na 51-52), Gamma na 2.2, Oled Pixel Brigthness zavisno od potrebe/prostorije. I naravno ugasiti "Power Saving".

Pa nije mrlja i ogrebotina, nego tačkice kao vazduha na jednakom rastojanju od ~5-10cm. Ne mogu to nikako sam da napravim. Mogu jedino oda im pišem sa slikom da vidim šta će reći
Da odgovorim i za druge, nije greška TV-a te tačkice, već su senzori za automatsko osvetljenje. Da bi se videli mora da se zagleda u svetloj prostoriji tangencijalno ili sa nekim jačim svetlom. I nisu tačkice nego sitne kockice veličine recimo 1x2mm (horizontalno 1mm, vertikalno 2mm) na međusobnom rastojanju od 4cm i 4,8cm (naizmenično).

Nađoh tu informaciju ovde.

Još jedna korisna informacija, reklame mogu da se ugase. Opcija za to je: Setings/General/System/Additional Settings/Home Settings Pa drugs I treća opcija (Home Promotion I Content Recommendation). Inače, prva opcija je Power On Screen koja je za biranje prikaza pri paljenju TV-a (pisao samo tome ovde), ali na G3 za razliku od G1 je potrebno sa opcije Home prebaciti na Recent.

P.S. Belo stand-by svetlo/dioda mi je baš ružna i bode oči. Jel postoji način da se promeni na crveno? Našao sam samo opciju da je isključim (ali je onda problem kada se uključi screen saver, a dok ne iskoče one šarene tačkice (vatromet?) mislim da je TV ugašen, pa izađem iz stana a ne ugasim ga. Dešavao se i na starom TV-u. Morao bih uvek da ga gledam par sekundi pre izlaska iz stana).

Nazad
Vrh Dno