Šta je novo?

LG Televizori

Razlika u ceni sa zvaničnom cenom i 5 godina garancije je 200. Mala je to razlika, a dobija se dodatne 3 godine garancije.
Tih 5 godina garancije mozes da okacis "macku o rep" sta god da se desi tv-u pogotovu oled-u tupavi ovlasceni servis Ignis sve odbija lagano pod istim izgovorom.
C5 65" u "regularnoj prodavnici" i na kp razlika 50k u ceni

Pričamo o 55 incha i razlika je 200, a za 65 je 300e razlika, i to je pitanje da li imaju po toj ceni tako da je možda i manja razlika. Što se tiče reklamacije, ja sam video 10 reklamacija i sve su uspešno rešene po kupca, nisam video nijednu odbijenu. Bio to Ignis ili Pinsoft servis.

Dosta je veća razlika ili je bar bila - ja sam 65" LG G5 platio 1730 evra i to kada je cena bila čak i malo nepovoljnija (ali je kod svih bila tu negde) a u tom momentu je cena za gotovinsko plaćanje bila 289k a za odloženo, na rate 335k dinara...

I manje od 200.
Na KP ide za ~930€ (sve niže cene su lažne). Kod nas u B** B*** je 130k, znači ~20k dinara razlike. Možda ima i jeftinije, nisam mnogo tražio.

Pričamo o 55 incha i razlika je 200, a za 65 je 300e razlika, i to je pitanje da li imaju po toj ceni tako da je možda i manja razlika. Što se tiče reklamacije, ja sam video 10 reklamacija i sve su uspešno rešene po kupca, nisam video nijednu odbijenu. Bio to Ignis ili Pinsoft servis.
Druze ne znam da li si placen (imas jos ortaka ovde na temi) ili si promoter "kako je sve idealno" ili sta god, znam na svom licnom primeru da se ni sa jednom tvojom ne slazem ni sad a ni pre sto si pisao. Cene u ovim nasim nazovi "radnjama tehnike su haos zivi, ja ih zovem svastare" kojima nas oni pljackaju samo tako i prave budale od nas jer to samo kod nas ima svuda u svetu su televizori jeftiniji, preporucujem svakome da preko korektnog prodavca uzme na kp bez problema bar ce ustedeti.
Licno kupljen (C5 65") preko kp sa razlikom od 50.000 din nego regularna cena i nikakvih problema u radu sve super vec par meseci.
To sta si ti gledao ne znam, imam 4 primera 3 svoja i jedan tudji gde su neobrazovani i neuki ljudi iz istog tog Ignis servisa odbili popravku u garanciji (5 godina reklama) sa svaki put istim odgovorom zamisli molim te. Moj tv qned su vratili pogresno zapakovan (nisu znali da ekran ide tamo gde pise front) toliko o tome...

@mlax37 Ako je funta oslabila znač̣i da cena ide gore jer ti treba više forinti da "popuniš" istu količinu € . Ako ti je npr. trebalo 3000 Ft za 100 € , možda ti danas treba 3.500 Ft.

Nisam pratio stanje , ovo je samo moje nagađanje

Pa plaćaš u eurima...

Pa kada kupuješ u HU ne plaćaš u €
Pa ovim našim švercerima sigurno ne plaćam u forintama. Takođe, oni eure menjaju za forinte po višem kursu... Ako je forinta oslabila, onda bi kupovina trebalo da bude povoljnija za kupce koji iz slamarice vade eure.

@mlax37 Ako je funta oslabila znač̣i da cena ide gore jer ti treba više forinti da "popuniš" istu količinu € . Ako ti je npr. trebalo 3000 Ft za 100 € , možda ti danas treba 3.500 Ft.

Nisam pratio stanje , ovo je samo moje nagađanje
Pa kada kupuješ u HU ne plaćaš u €
Pa naravno da plaćam.u evrima. Osnovna matematika, ako je forinta oslabila treba ti manje evra da bi platio istu količinu forinti.
I da, u Mađarskoj nije kao kod nas, da se prati kurs evra i u skladu sa tim usklađuju cene. Oni imaju forintu u koju se.kunu i, bar u kraćem vremenskom periodu, nema veze koliki je kurs evra, cene u forintama se ne menjaju tako lako..

Mala digresija: Imam prijatelja koji živi u Budimpešti i svojevremeno kada je bila ona ekonomska kriza 2008. godine forinta izgubi na vrednosti oko 30% u kratkom vremenskom peruodu. On imao poveću količinu forinti na štednji. Budući da je Srbin i zna šta je devalvacija, on na brzinu kupi neki manji stan u Budimpešti da sačuva vrednost svog novca. Stan je isto koštao u forintama pre pada forinte i posle posle pada.
Poenta priče je da stanovi nisu poskupeli u forintama iako je forinta izgubila 30% vrednosti. Možete li da zamislite situaciju u kojoj dinar izgubi 30% vrednosti prema evru i stan i dalje košta isto u dinarima?
Naravno nemoguće, jer se kod nas sve gleda u evrima, a kod njih u forintama i svako pomeranje cena zbog devalvacije ide mnogo kasnije i mnogo blaže nego kod nas

Poslednja izmena:
Upravo tako. U februaru kada sam kupovao C5 55" prvo sam kontaktirao prodavca na KP i cena je bila znatno veća od one na oglasu, tačnije svega 100€ jeftinije nego u radnji, pa sam se ipak odlučio da dam malo više zbog 5 god. garancije. Da li je ostvariva ili ne, nadam se da neću imati prilike da saznam 😄

Ako pitaš prodavca tog od 870 vrlo verovatno je prava cifra zapravo bliža 1.000.....
I ovo nije samo za TV. Koliko puta sam zvao za neku tehniku od preko i gotovo uvek je bila visa cena od one na oglasu. Doduse u dosta oglasa i lepo pise da se pre porucivanja proveri dostupnost i cena ali to dosta ljudi i ne cita.

A razlika u ceni tehnike preko KP i nasih radnjih se, nazalost, svake godine sve vise smanjuje da se dovodi u pitanje rizik i isplativost kupovine sa KP (kad pricamo o ovako skupim stvarima).

Znaci u radnjama su cene poznate, a na KP se svaka cena mora proveriti tako da ako i uporedjujete cene ovde, dajte proverenu cenu sa KP pa da se uporedi.

@The Witcher ®
nije gimmick, što se konkretno ovog modela tiče (C5 55"), kada sortiraš cene od najnižim ka najvišim, od 30 do 100€ su više od cene koja stoji na oglasima.
SS odozgo je sa jedinim prodavcem kome se cena zapravo poklopila sa cenom u oglasu

@The Witcher ® Nigde nisam napisao da prodavci dupliraju cenu nego da je podižu 10%. Imam dokaze za to tako da nema potrebe za frustracijom.
Prijaviš takav oglas KP-u ako ti prodavac da drugačiju cenu od one koju je oglasio (a ne ispravi u razumnom roku) i produžiš dalje.
Što bi tolerisao takvo ponašanje prodavaca na KP a ovde lečio frustraciju?

Dajte bre nemojte vise mazati i lagati ovde kako vas nije sramota. Jeste oni stave cenu 500€ i kad ih ti pitas oni kazu 1000€.... e vala sta covek ovde moze da procita i vidi to ne moze nigde. Strasnoooo
Cena na oglasu bila 1580 evra kod većine, cena nakon poziva 1650 do 1690 evra, uzeo za 1675 evra (pre neki dan napisao 1730 evra ali sada gledam poruke sa KP ipak je bilo 1675 evra) jer mi je isporuka kod tog prodavca najviše odgovarala a svakako bilo daleko jeftinije nego u prodavnici (evo i danas, mesecima kasnije je u prodavnici cena za gotovinu 250k dinara a za odloženo 290k dinara). Ko ne veruje, u bilo koju tvrdnju, njegov izbor.

Offtopic: meni je Ignis odobrio zamenu nove kombinovane mašine za veš, dobio sam pare nazad, a PinSoft je zamenio crknuti 50" OLED CX za novi C4 posle 3+ godine.
Bez da imalo branim smeće od LG-a, i Gigatron je vratio pare posle 1+ godine za crknuti monitor LG 27GR83Q.

Iz mog iskustva - što dalje od LG, ili barem imajte dobru garanciju.

I posle koliko vremena se pokvare LG OLED tv-i po vasem misljenju?
Ja licno imam 55C2 i 42C4 ,oba za sada nisu zakasljala prvi se koristi po 12 sati u proseku a drugi se koristi kao monitor,tv i radi oko 10h u proseku ok on je mladji ali oba rade kao prvog dana.
Moja želja je 77C5 ,prijatelj ga ima nisam strucnjak za panele ali volim oled i gledajuci kod njega za mene slika je vrhunska opet ponavljam za mene ,mada kada bi mogao I 55G5 nebih se bunio 😀

Ako C1 bije već petu godinu kod mene, ne verujem da će biti nekih posebnih problema sa novijim serijama.

Ortak ima C2, takođe sve uredno.

Nazad
Vrh Dno