Evo nekih nabacanih utisaka nakon (valjda) 2 meseca korišćenja:
- izrada: odlična, lepo leži u ruci, deluje kvalitetno i skuplje nego što telefon zapravo košta
- dimezije i masa: po mom mišljenju, i dimenzije i masa (svega 120g!) su više nego optimalni
- mislio sam da će mi tasteri smešteni pozadi biti problem, ali sam se navikao posle 10ak dana
- sviđa mi se što dužim pritiskom na "volume down" dugme mogu da pokrenem kameru čak i kada je telefon zaključan
- zvučnik je solidan, verovatno bi to moglo i bolje (mislim na ovu cenovnu klasu), ali je i ovako sasvim OK
- baterija drži solidno, nisam merio, ali sam ja zadovoljan
- ekran se lako prlja, ali zato slika na njemu izgleda odlično (moždabi bilo dobro da su boje još jače, naročito kad se poredi sa nekim Samsung ekranima)
- kuckanje za otključavanja ekrana najčešće radi dobro, ali se ponekad desi da ne detektuje
kuckanje (tada koristim Power dugme); kod zaključavanja,
kuckanje uvek radi kako treba
- što se tiče brzine rada i fluidnosti samog Androida (v.5.0.1 - ne znam da li će biti ažuriranja na novije verzije), ja sam potpuno zadovoljan! Sve radi glatko, bez seckanja ili kočenja
- kao brauzer koristim Operu, koja odlično radi; bekap rešenje mi je FlashFox, "fork" Firefoxa sa ugrađenom podrškom za Flash
- interna memorija je jedan od
minusa kod ovog telefona: u ovom trenutku, od zvaničnih 8GB interne memorije, "System Data" zauzima 4.25, Apps zauzima 1.55, tako da mi slobodno ostaje samo 1.3GB! Za sad je to dovoljno, naročito pošto neću instalirati veće igrice, ali mislim da je to suviše mali "HDD"

- kao telefon, LG Spirit LTE je odličan uređaj! Zvuk je odličan, čist i glasan.
- LGjev UX korisnički interfejs mi se prilično sviđa, naročito mogućnost lake izmene pojedinačnih ikonica
- instalirano je prilično aplikacija, od kojih mnoge mogu biti od koristi nekome (ja sam većinu disejblovao)
- kamera je najveći
minus - fotografije su prosečnog kvaliteta, a softver je možda previše siromašan. Ovaj drugi problem se lako rešava instalacijom alternativne kamere (ja koristim Open Cameru). Video je solidan.
- prednja kamera je dovoljna za video čet
- virtuelna tastatura je odlična, mada su "shift" znaci (oni koji se dobijaju dužim pritiskom na taster) možda presitni; sviđa mi se što postoji mogućnost stalnog prikaza brojčanog reda