Šta je novo?

LG Spirit 4G

Mislim da je otključavanje 700 dinara, preko koda...

To ok, nego ga nisam nasao na popisu kod ovog jednog decka gde sam ranije drugaru otkljucavao G2..

Ja viđao na oglasima, pominju Spirit... Ma mislim da se svi LG modeli lako dekodiraju.

Ja viđao na oglasima, pominju Spirit... Ma mislim da se svi LG modeli lako dekodiraju.

To je i moje misljenje, ja nisam listao oglase, vise sam iz glave rekao ono sto sam video i sa ovog SS na kome je popis modela od jednog od ljudi koji rade to.. Generalno ispada da je ovaj telefon mozda i najbolja kupovina do 150e..

Da li je neko našao neku dobru free camera-app, koja ima mogućnost pravljenja panorama i "HDRa"?

A Better Camera deluje OK, ali:
- nisam uspeo da napravim panoramu ni jednom
- izgleda da su panorame i HDR ograničeni na relativno mali broj "okidanja".

Evo nekih nabacanih utisaka nakon (valjda) 2 meseca korišćenja:

- izrada: odlična, lepo leži u ruci, deluje kvalitetno i skuplje nego što telefon zapravo košta
- dimezije i masa: po mom mišljenju, i dimenzije i masa (svega 120g!) su više nego optimalni
- mislio sam da će mi tasteri smešteni pozadi biti problem, ali sam se navikao posle 10ak dana
- sviđa mi se što dužim pritiskom na "volume down" dugme mogu da pokrenem kameru čak i kada je telefon zaključan
- zvučnik je solidan, verovatno bi to moglo i bolje (mislim na ovu cenovnu klasu), ali je i ovako sasvim OK
- baterija drži solidno, nisam merio, ali sam ja zadovoljan
- ekran se lako prlja, ali zato slika na njemu izgleda odlično (moždabi bilo dobro da su boje još jače, naročito kad se poredi sa nekim Samsung ekranima)
- kuckanje za otključavanja ekrana najčešće radi dobro, ali se ponekad desi da ne detektuje kuckanje (tada koristim Power dugme); kod zaključavanja, kuckanje uvek radi kako treba
- što se tiče brzine rada i fluidnosti samog Androida (v.5.0.1 - ne znam da li će biti ažuriranja na novije verzije), ja sam potpuno zadovoljan! Sve radi glatko, bez seckanja ili kočenja
- kao brauzer koristim Operu, koja odlično radi; bekap rešenje mi je FlashFox, "fork" Firefoxa sa ugrađenom podrškom za Flash
- interna memorija je jedan od minusa kod ovog telefona: u ovom trenutku, od zvaničnih 8GB interne memorije, "System Data" zauzima 4.25, Apps zauzima 1.55, tako da mi slobodno ostaje samo 1.3GB! Za sad je to dovoljno, naročito pošto neću instalirati veće igrice, ali mislim da je to suviše mali "HDD" :(
- kao telefon, LG Spirit LTE je odličan uređaj! Zvuk je odličan, čist i glasan.
- LGjev UX korisnički interfejs mi se prilično sviđa, naročito mogućnost lake izmene pojedinačnih ikonica
- instalirano je prilično aplikacija, od kojih mnoge mogu biti od koristi nekome (ja sam većinu disejblovao)
- kamera je najveći minus - fotografije su prosečnog kvaliteta, a softver je možda previše siromašan. Ovaj drugi problem se lako rešava instalacijom alternativne kamere (ja koristim Open Cameru). Video je solidan.
- prednja kamera je dovoljna za video čet
- virtuelna tastatura je odlična, mada su "shift" znaci (oni koji se dobijaju dužim pritiskom na taster) možda presitni; sviđa mi se što postoji mogućnost stalnog prikaza brojčanog reda

U potpunosti se slažem sa tvojim utiscima

Ja bih dodao da sam, ipak, očekivao da će raditi malo bolje.
Ali, sve u svemu, solidan telefon.

Da je brzi i da postoji neki vid multitaskinga, verovatno...

Nema šanse da Multitasking radi na telefonu ove konfiguracije. Slažem se sa utiscima koje je naveo wwwz

Giga rama plus lg skin, nikakva cudesa ne treba ocekivati. Da ima cist android mogao bi imati mt kao npr samsung s6, znaci dve do tri aplikacije u pozadini. Mada taj telefon nije ni namenjen hardcore korisnicima, vecina njih nece ni primetiti problem.

Poslednja izmena:
Ja nisam siguran kakav multitasking se očekuje od telefona :)

Kod mene ponekad držim otvoreno par programa i prelazim između njih pomoću onog tastera u obliku kvadrata. Ne znam šta još podrazumeva multitasking.

Pa upravo to, samo da bolje/brže radi.
Brat ima spirit, pa ga često čačkam.
Jeste moj nexus 5 mnogo jači, ali više nego duplo bolje radi.

Ovaj telefon ima dobar ekran za ovu cenu, a i dizajn je fin (osim onog LG logoa ispod ekrana).
Nova šljaka na njemu dobro, ali čim se klikne na multitask taster, čekanje od pola sekunde-sekund, pa dosta smeta.
LG skin/framework/custom UI je užasan i to je jedina stvar koja me trenutno sprečava da kupim G4.

@wwwz
Od ovog se naravno, ne očekuje uopšte, no to je moje zapažanje.
Ali, zamisli da ti Alt+Tab na kompu radi sporo.

Poslednja izmena:
Ne koristim ALT+TAB na kompu, tako da ne mogu da zamislim to :)

Meni je LG skin sasvim OK (voleo bih da je više crn, ali to mi ne smeta previše), a brzinom rada sam sasvim zadovoljan, baš kao i brzinom prebacivanja između aktivnih aplikacija. E, sad, ja koristim LGjev launcher, pa je možda to razlog bržeg rada...

Multitasking ne podrazumeva samo prebacivanje iz aplikacije u aplikaciju nego da i one budu aktivne a ne svaki put restart.

E a LG Launcher je sve samo ne brz i ne znam kakve ima veze sa brzinom o kojoj mi ovde pricamo.

Pa zamisli da ne izbaci te aplikacije... :D
+1 za LG launcher je sve, samo ne razlog za brzinu.

off: @wwwz kako šaltaš aplikacije na kompu onda? win key + tab? ili neka 3rd party app?
ili ne šaltaš :D

Mišem :)
Imam i ja ovaj telefon.
Jedino dizajn i izrada su ok.
Ako je nekome bitna brzina i fluidnost neka ga zaobiđe...

Kad ima više od tri aplikacije u pozadini, telefon počinje da trokira.

Pa za te pare ce svaki telefon trokirati, ako ne i jos gore.

@wwwz kako šaltaš aplikacije na kompu onda?
Mišem, naravno ;)

@ kamango604: šta ja znam, verovatno zavisi od želja i potreba. S moje tačke gledišta, Spirit je OK brz, mada se neko drugi možda neće složiti :)

@ slajba: trokira? Ja to (za sada) nisam primetio.

Moj drugar vas moli za pomoć, ako imate rešenje. Kupio je ovaj telefon u Švici i otključao ga danas (kupio kod na eBay). Našu karticu (MTS) telefon sada prihvata, ali ne pronalazi mrežu. Opcija za izbor mreže u meniju je zasivljena, a sve drugo se čini normalno. Imate li neku ideju?

Javlja se drugar sinoć... Kaže, u toku dana probao sa VIP i Telenor karticom i telefon radi normalno. Otišao u MTS poslovnicu gde je prethodnog dana zamenio karticu za novu 4G i tamo mu devojčica kaže da nije jedini koji se žali i da "izgleda da noviji telefoni imaju problem sa njihovim karticama". Na pitanje kako će to da se reši, rekla mu je da nema problema i da će za 2-3 nedelje dobiti novu karticu...

Ako je ovo istina, onda...

Da li moze da se instalira Google camera, tj da li rade hdr, panorama, photosphere itd?

Da li ima onaj antivirus program koji je LG ubacio svojevremeno u G3?

Google camera može da se instalira. Ja sam je probao, ali me nerviralo što ne može da snima fotke/video na SD karticu. HDR nisam video da postoji, panorama postoji, ali ja nisam uspeo da napravim uspešno ni jednu. Photosphere valjda radi samo na Nexusima.

Antivirus, koliko vidim, ne postoji na ovom LGu.

uploadfromtaptalk1441735467122.pnguploadfromtaptalk1441735480983.png
Hdra ima ali ne radi. Panoramu nisam nasao.

Da li neko moze da proba CameraNext i vidi da li mu cuva slike. Ima dosta podesavanja ali sve slike koje napravim su crne.

Poslednja izmena:
Za panoramu probajte aplikaciju 360 panorama, to sam nasao na xda, pa probajte da li radi...

Mislim da nije, ova je nema vise na play store. Kucaj u Google lg g2 mini photosphere. Izacice ti link ka xda, prvi je kod mene, tu imas da skines apk fajl. Probaj pa javi...

Nazad
Vrh Dno