Šta je novo?

LG Scarlet 47LG6000 LCD TV

DaPimp

Čuven
Učlanjen(a)
05.02.2005
Poena
680
Da li je neko imao susreta sa ovim tv-om i kakve su mu impresije?
Ja sam ga video u Megastores Elektroniki na Dorcolu, izgleda nestvarno i opako se razmisljam da se castim za novu god. Nazalost izlozeni primerak nije bio "spojen" ni na struju a samim tim ni na antenu :D Tako da nisam imao priliku da vidim kakva je kvalitet prikaza slike.

0236184.jpg

2463108697_1472e3a84f_o.jpg

Dijagonala : 47 "
Rezolucija : 1920x1080 px
Osvetljenje : 500 cd/m2
Kontrast : 50000 :1
Vreme odziva : 5 ms
Ugao vidljivosti : 176/176 °

Po ovome ne bi trebalo da bude losa :p

Elem i razlike u cenama nisu normalne bas, od 113 do 145 hiljada se krece ovaj tv na raznim mestima. Isti model je u pitanju, bar u specifikacijama.

lbc 113k
Gigatron 115k
Tehnomanija 117k
CT 133k
Eltim 145k (na slici nije isti tv - ali je oznaka modela ista)

Napolju se moze naci i za oko 1000-1100 eur, ali to je cimanje dovlaciti.

ova prva cena je ista kao i u nemačkoj u mediamarktu.
Eltim btw. tu razliku stavlja sebi u "džep". lopovi neviđeni.

ipak je tv 47". ima nekih od 40" za te pare a nisu puno bolji.

Nemam pojma za vas, ali meni je ovaj donji deo maske oko ekrana odvratan...tj preveliki je majku mu, josh na 47 incha... oO

Ma nije toliko gadno koliko ti se cini :) jeste drugacije nego ono sto smo navikli kod lcd-ova, skoro sve stranice podjednake, ali ....... nije gadno nego drugacije :p
Btw, u nekim specifikacijama pise da ovaj tv ima 100hz, elem, u manualu sa lg sajt-a, ni na jednoj rezoluciji se ne pojavljuje tih 100 hz, jesam li ja lud ili ? :D

Mhm ... izgleda da nisu dali istu ovakvu tabelu sa hdmi to hdmi ......... nisam obratio paznju pa pomislih da nema 100 hz

Prilozi

• Rezolucije.JPG
    Rezolucije.JPG
    55.3 KB · Pregleda: 65
1.3 ili 2.0 motor, whats the difference ?
Po meni (iskljucivo subjektivno misljenje) , slika na 100hz lcd-ovima je nekako mirnija i cistija, pogotovo na scenama sa izrazenim kontrastom .... pusti sin city hd na 60 i na 100 hz pa posle reci da nema razlike. (ili neki crtani film :D ali ozbiljno) :)

http://www.behardware.com/articles/641-6/1rst-lcd-at-100-hz-the-end-of-afterglow.html
http://en.wikipedia.org/wiki/HDTV_blur

Sve 100/120Hz tehnologije kao sto su TruMotion/MotionFlow/Auto Motion Plus rade istu stvar - uklanjaju blur pri brzim scenama, koji je neizbezan zbog same prirode LCD-a. To ima prednosti pri sportskim prenosima, ali filmskom 24p materijalu daje efekat "sapunice", i sve izgleda "smooth" i totalno neprirodno. Iskreno, meni je bilo muka kada sam prvi put to video u Ice Age-u. :)

Heh :D a meni opet kod crtaca je najveca razlika :D u korist 100hz ... no dobro.
Elem ,nema druge nego da kupim pa da sve to istestiram kako valja, ovo je sve nesto bilo na kratko :D

Није грешка. Дотични модел заиста постоји (Google избацује масовно УК сајтове, што ће рећи да није модел за источну Европу).

А за разлику, немам појма.

Hmm thnx duke, ipak cu otici da ga pogledam, tj oba modela jos jednom i donesem konacnu odluku ........ ili ima neko jos neki predlog, jedini uslov => od 46" i manje od 130 000 :D

Poslednja izmena:
Hattala ali 2500 eur (u nemackoj) je mnogo vise od 130 000 din :p A da je dobar tv, dobar je ;)
Malo pre se vratih iz razgledanja i mislim da ce konacan izbor biti sammy :) Pogledao sam tog sony-a ali .... ne'am pojma ... subjektivno misljenje je da je bolja slika na samsungu ... Lg je egal sa sony-em, a ovaj samsung je malo ispred, plus proverena serija. Samo mi nije jasna ona oznaka na kraju A , ali dobro sad.

Ništa bitno ne nosi sigurno.

Nazad
Vrh Dno