Šta je novo?

Lg Rw

Johnny B.

Slavan
Učlanjen(a)
26.05.2005
Poena
380
Poceo je da mi prljavi. :crash: Prvo je neograniceno brisao rw-ove, ali ih je ipak nekako brisao. Sada mi vise ne brise. Rw-ove mi nareze po nekada. Obicne hoce da reze. Neki drugari su mi rekli da je mozda potreban neki drajver.
A, da, sta vam znaci to flesovanje? To je u vezi rezava nesto, zar ne?
Pomozite i spasite mi rezac da ne poleti kroz prozor. :mad:

Proveri da ti nisu osteceni rw mediji. Probaj sa nekim klot novim
Fleshovanje je ubacivanje programa (koji se naziva bios ili firmver) u chip u samog redjaja (npr. rezaca ili npr. maticne ploce) koji obicno donosi poboljsanja. Fleshovanje je rizicno i ne treba ga ciniti bez preke potrebe, jer ukoliko se koristi pogresan firmver ili npr. nestane struje za vreme (oko 30ak sekundi) fleshovanja uredjaj ce biti mrtav. Pa ako to mislis da radis, iskljucivo je tvoja odgovornost, niko ne moze da ti garantuje da ce sve da bude ok, s tim sto kada se sve pripremi kako valja verovatnoca da nesto krene naopako je izuzetno mala.

Za cd\dvd rezace noviji firmveri tipicno daju bolju podrsku novoizaslim nedijama. Ako ne bi da se zezas sa fleshovanjem, onda samo koristi one medije sa kojima nisi imao problem u startu. Ako sa njima imas problem, najverovatnije je rezac zreo za zamenu.

Koji je tacan model rezaca (ako koristis nero, startuj neroinfo tool)?

Poslednja izmena:
ja sam imao isti problem sa CDRW-ovima.
Stvar je bila do loseg RW-a

Nabavi novi RW pa probaj.

Za Lg firmware idi na:
http://us.lgservice.com/index_b2c.jsp

zatimm pod device driver...i izaberi vec sta imas i skini najnoviji firmware...procitaj pazljivo uputstvo i samo pazi da ti ne nestane struja dok ga flashujes :)

Rw

Baraba je napisao(la):
Poceo je da mi prljavi. :crash: Prvo je neograniceno brisao rw-ove, ali ih je ipak nekako brisao. Sada mi vise ne brise. Rw-ove mi nareze po nekada. Obicne hoce da reze. Neki drugari su mi rekli da je mozda potreban neki drajver.
A, da, sta vam znaci to flesovanje? To je u vezi rezava nesto, zar ne?
Pomozite i spasite mi rezac da ne poleti kroz prozor. :mad:

Jel ti ukljucen DMA?
Mozda je banalno, ali proveri. Moze i antivirus da ti pravi problem.
poz.

Ja mislim da se pokvario.Inace ima dosta losih primeraka koji odmah ili brzo crknu.Moj primerak sam menjao jer je na svim diskovima koje je rezao,bez obzira na brzinu ostavljao talasast trag i bili su teze citljivi.Inace,meni nije pomoglo flashovanje.Koliko sam video nije usamljen slucaj.

Nije stvar u RW-ovima. To sam siguran, jer ti isti RW-ovi na Lite-on-u rade fenomenalno. Mozda ga treba fleshovati, mada ne znam tacno kako cu to uraditi. Mozda je vreme da u moju kucu udje DVD-RW.
Mozda bi bilo dobro da mi neko od vas objasni nesto o tom fleshovanju.

Nazad
Vrh Dno