Šta je novo?

LG Optimus L5 E610 vs nokia 500

tito ortiz

Slavan
Učlanjen(a)
11.01.2009
Poena
309
Koji da uzmem od ova dva modela?Ako ko ima iskustva,bio bih zahvalan da mi kaze koji je bolji.

500 su syebali u startu. To je jedinstven model od novih Symbian Nokija koji nema GPU. Sve radi CPU i uzima od sistemske memorije, koje bruto ima 256 MB, 64 MB za svoj "GPU" deo. Kako Nokia Belle OS zauzme oko 128 MB, slobodna RAM memorija spada na nivo prethodne generacija S60 v5 modela (5800, C6,...), što je i najveća boljka ovih uredjaja. Nedostatak zasebnog GPU osakaćuje telefon ne samo na 3D polju, nego sa svih aspekata Symbian S^3 nadalje, jer se programi oslanjaju na GPU za dosta operacija.

Suštinski, Nokia 500 je unapredjen S60 v5 telefon taman toliko da može da potera S^3 simbijan, sve drugo je ostalo na istom nivou.

Poslednja izmena:
Dosta se razlikuju ovi telefoni a pre svega rade na razlicitim operativnim sistemima.

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=4571&idPhone2=4085

Mozda bi najbolje bilo da kazes sa koliko para raspolazes pa vrlo verovatno postoji bolji izbor od oba. Koristio sam x puta L5, ekran je veliki ali je krs, boje, prikaz uopste, uglovi gledanja, rezolucija.. jedan od najgorih 4'' displeja. Sve ostalo je dobro/solidno za tu cenu, posebno kuciste. Kamera i video snimanje mogu da posluze, zvuk ok, baterija tj autonomija solidna.

U svakom slucaju mislim da je L5 mnogo bolji.

320x480 na 4 inča, mega lol. Ne uzimaj ni jedan od ta dva.

Nije tu samo rezolucija problem, uopste je prikaz uzasno ispran.. evo pre 1h sam koristio L5 i stvarno je ok fon za te pare samo da ima bolji ekran..

a sta mislite izmedju Nokia e 72 i nokia e 6,jedan drug mi je ponudio,stvarno polovni ali ocuvani su dobro....

E6 je osetno bolji uredjaj, ali ima problem zbog rezolucije koja prevazilazi uobičajenu Symbian od 640x360 tačaka, pa neki programi (uglavnom stari) rade loše ili ne uopšte.

a sta mislite izmedju Nokia e 72 i nokia e 6,jedan drug mi je ponudio,stvarno polovni ali ocuvani su dobro....

E72 nikako, osim ako ćeš samo da razgovaraš. E6 isto. Ne znam ponudio si tri (e72 i e6 su skoro pa isto) poprilično različita telefona, šta tebi uopšte treba od telefona?

pa nisam bas zahtjevan,eto malo internet,razgovori,sms i nista drugo,mozda poneka app i to je to,a ovaj e 6 mi se nudi za 90 eura a e 72 za 70

E6 za 90 evra?
Bolje dodaj još 10 pa kupi huawei g300 ;)

Nazad
Vrh Dno