magicna_ruka
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 16.08.2010
- Poena
- 180
Dakle, dilema je kao što sam naslov kaže.
Pre nego što krene krv, drvlje i kamenje, da napomenem par stvari.
Svestan sam prednosti oba telefona i oba sistema, ali bi mi značilo da čujem još argumenata i argumentovanih opredeljenosti, pošto nisam u stanju samostalno da se smislim.
Izbor telefona treba da bude takav da bude funkcionalan barem narednih godinu i po dana.
Sadašnji argumenti za Nexus:
Android zajednica
Custom romovi i porast broja funkcija
Siguran životni vek do izlaska Nexus-a 6, dakle jesen 2014.
Ne moram da razmišljam kada će šta na sistemu da prsne zbog jbreak-a
Potencijalna zastarelost iPhone 4GS jer već postoji iPhone 5, u smislu kasnijih apdejta i svega
Za iPhone:
Kvalitet izrade aparata
Baterija
Optimizovanost sistema, nema razmišljanja o bagovima roma, seckanju aplikacija i slično
Funkcionalnost aparata i nakon izlaska novijih modela iPhone-a (trenutno koristim praktično mrtav Galaxy Ace u smislu podrške u zajednici)
Pre nego što krene krv, drvlje i kamenje, da napomenem par stvari.
Svestan sam prednosti oba telefona i oba sistema, ali bi mi značilo da čujem još argumenata i argumentovanih opredeljenosti, pošto nisam u stanju samostalno da se smislim.
Izbor telefona treba da bude takav da bude funkcionalan barem narednih godinu i po dana.
Sadašnji argumenti za Nexus:
Android zajednica
Custom romovi i porast broja funkcija
Siguran životni vek do izlaska Nexus-a 6, dakle jesen 2014.
Ne moram da razmišljam kada će šta na sistemu da prsne zbog jbreak-a
Potencijalna zastarelost iPhone 4GS jer već postoji iPhone 5, u smislu kasnijih apdejta i svega
Za iPhone:
Kvalitet izrade aparata
Baterija
Optimizovanost sistema, nema razmišljanja o bagovima roma, seckanju aplikacija i slično
Funkcionalnost aparata i nakon izlaska novijih modela iPhone-a (trenutno koristim praktično mrtav Galaxy Ace u smislu podrške u zajednici)
Poslednja izmena: