Šta je novo?

LG LH-T6340D DVD/DivX player

darth zool

Slavan
Učlanjen(a)
20.12.2004
Poena
319
Interesantno da niko ne spominje ovaj DVD/DivX plejer.
Moj rođak je kupio ovaj plejer pred Novu Godinu (31.12. naravno :)) za 14500 din. i za sada je vrlo zadovoljan.
Sistem dolazi sa 5.1 zvučnim sistemom-integrisano pojačalo 5x25W + sub 60W i zvučnici 5x50W+ sub 120W

Karakteristike su sledeće:
Od formata podržava DVD :), Divx, XviD, MPEG1&2, JPEG, MP3, WMA...
...verovatno sam nešto i propustio-plejer ima desetak logotipa na prednjoj masci.
Kvalitet slike je vrlo dobar.
Čip za dekodiranje je ESS Vibratto II.
Od titlova za Divx i Xvid podržava sub, srt i smi (ovaj zadnji nisam probao).
Titlovi mogu biti bilo gde i bilo kakvog imena a naša slova su podržana.
Titlovi su relativno mali ali na 72 cm TV-u izgledaju zadovoljavajuće :)
Za ovih nekoliko meseci rođak nije naišao na film koji ne može da pusti ili pravi probleme pri reprodukciji, bilo da je DVD ili DivX/XviD.
Zvuk je vrlo dobar za filmove, a ko ima dobar Hi-Fi uređaj neće na LG-u slušati muziku osim ako želi zvuk sa 6 zvučnika, tj. ako niste navikli na Hi-Fi zvuk onda je dobar i za muziku.

Podržava dts, Dolby Digital, Dolby Pro Logic II, i nekoliko zvučnih efekata: Church, Theatre, Hall...

Što se MP3/WMA podrške tiče prikazuje samo prvih 15-20 karaktera u imenu fajla i ne prikazuje ID3 tagove. Ima plejliste.

Takođe ima solidan RDS FM/AM radio sa 50 memorija.

Daljinac je ružan-previše je "kockast" i sa ne baš najsrećnijim rasporedom funkcija.

Od ulaza ima stereo činčeve i naravno antenske ulaze.
Od izlaza ima kompozitni i s-video.

E sad, to bi bilo to.
Ako još neko ima dotični plejer neka prenese utiske.

dobro

Ja sam dobio zadatak pre neki dan da prikupim neke informacije ZA i PROTIV, modela dvd plejera. E sad u pitanju su modeli LG 6447 i LG-T6345.
Posto si ti dolazio u kontakt sa slicnim modelom istog zanima me da li si ti zadovoljan uredjajem, mada iz predhodnog teksta vidim da jesi.

Ajd ja da upadnem za 6340D.
Uređaj čita sve formate. Nisam pronašao disk koga nije pročitao bez obzira na stepen izgrebanosti. Znači dvd/divx deo je urađen vrhunski. Kod audio dela iritira nepostojanje komandi za boju tona već ima nekoliko predefinisanih. I pored toga zvuk je zadovoljavajući.

Poslednja izmena:
@boxi
Ovaj LG je dobro/jeftino Home Theater rešenje.
Moja jedina zamerka do sada je ne postojanje bilo kakvih audio izlaza, tako da ne možeš da ga priklučiš na Hi-Fi uređaj. Mada pitanje je koliko to i ima smisla.

@dzzel@
Čestitam ti jubilej: 35 godina na Benchmarku ;)

Mene zanima kakva je realna snaga ovog kucnog bioskopa, kakav je za slusanje muzike sto mp3,sto audio cd-ova,odnosno koliko je "bucan" prilikom reprodukcije istih???

Da, jos nesto, da li neko moze da uporedi ovaj LG sa Samsung-ovim modelima HT-DS700 i HT-DS420 (model sa prednjim podnostojecim zvucnicima),cena je malo veca od ovog LG-a,a nekako mi se cini da su ovi Samsung-zi kvalitetniji,i robusniji i dosta vece izlazne snage. Ali je problem sto za ove Samsung kucne bioskope nisam nigde uspeo da nadjem informacije da li citaju sprski titl,i da li citaju jos neki format titla osim .smi,dok za ovaj LG je potvdjeno da cita sve zivo i prikazuje nasa slova,ali opet ovaj Samsung deluje mnogo ozbiljnije...

Poslednja izmena:
Vrh Dno