Šta je novo?

Lg lh 3000 dvi veza

zszolika

Cenjen
Učlanjen(a)
18.07.2010
Poena
151
Pozdravljam sve clanove foruma,kao sto vidite novajlija sam ovde,pa se unapred izvinjavam za neke moje greske!Nedelju dana sam vlasnik jedne lg 32lh3000 kod kojeg imam jedan problem:imam pc-a sa grafickom karticom nvidia geforce fx 5200 koji ima po jedan vga,s-video i dvi izlaz.Hteo sam tv da prikljucim pc preko dvi-a ali ne uspeva mi!Kupio sam jedan hdmi-dvi kabl i kad povezem ova dva uredjaja kod kompa mi se uredno javlja onaj "dual monitor wizard" i isto onaj wizard za novi hardver i sve tece bez problema,komp prepoznaje :LG TV i nudi raznorazne podesavanja za njega ,znaci kao da je sve ok,ALI na tv-u:no signal!!!!!Znaci kao da uopste ne dobija signal!Komp sam uredno povezao (barem ja tako mislim) na hdmi 1 ulaz sa dvi-hdmi kablom.Probao sam razne rezolucije ali nazalost nista se ne desava.Imate li pojma o cemu se radi??I kako ga moze komp prepoznati uredno kad mi tv javlja :no signal?Hvala na ukazenoj pomoci!

Jes da je glupo pitanje, a da li si menjao Source na TV-u?

ako izbacis iz problema taj konvertor .... i podesavanja ..... onda ostaje graficka karta kao problem.
Generalno nisam u toj problematici ..... ali realno fx5200 mi deluje kao nesto na sta ne bi prikacio TV :)

Naravno menjao sam source i probao sam na dva hdmi prikljucka......a dali je do toga da ova graf kartica suvise zastarela za ovaj tv....ne znam....

Problem je resen,pa da i neki drugi imaju neki korist od toga:moze da vam se desi da nije svejedno kakvog hdmi-dvi kabla kupujete,a ponekad ni prodavci nisu na najvisem nivou sa znanjem,jer prvi put sam uzeo kabl gde se dvi uticnica ovako izgleda:http://www.jdr.com/interact/..\images\products\C\cbl-hdmi-dvi.jpg a nakon zamene kabla u prodavnici (gde su inace rekli da su ovi kablovi isti....) dobio sam kabl gde dvi uticnica izgleda ovako :http://gear4less.net/store/images/dvi.jpg Nadam se da vidite razliku da na prvoj slici u sredini fali "poneka igla" a na drugoj "svi redovi su puni".Sa ovom drugom mi je proradio lcd tv bez problema :)

za prenos slike je sasvim dovoljan kabl gde "fali koja igla", tj po dvi-d standardu... ali je mozda tvoj primerak bio los...
ovaj drugi mozda moze i zvuk da prenese, pa zato ima viska, sto opet ne moze sa fx5200

danijel mozda si u pravu da sam naleteo na fals,ali eto slucajnosti su bili takvi da sad sa onom "punom igle" mogu da koristim lcd tv...

Nazad
Vrh Dno