Šta je novo?

LG LCD , HDMI i PC problem

IronSERB

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
619
Pozdrav ljudi,

imam mali problem i izgubio sam ideju sta bi moglo da bude. Elem imam komp :), na kome nista nije menjano, lg 32LF2500 TV i HDMI kabl.

Sve je radilo full hd do pre jedno 2 dana. A problem je sledeci, na full hd rezoluciji tv prijavljuje Invalid format, ako se promeni na neki drugi format osim 1080p kaze no signal.
U svakom slucaju cackao sam sve, brisao i instalirao drivere. Slike ima kad nema cataluyst drivera na racunaru, vec osnovni windows driveri. Tada je slika jako losa.
Sa catalyst driverima uspeo sam da dobijem sliku kad sam promenio pixel format na onaj YcXXXX 4:2:2, ali tada je zvuk vrlo cudan (veoma deformisan). Ostali pixel formati ne rade, a radio je i full rgb i 4:4:4 taj YcXXX.

Pre toga menjao sam i stavljao dvi to hdmi, tada dobijem sliku ali nestaje slika po sekund, pa se vrati i tako nasumicno. Takodje crne boje trepere nekako plavkasto. Ono ima nazovimo to snegom samo plavim :D. Isto se desava kad promenim hdmi ulaz na tv-u, a na kompu je direktno hdmi u karticu, nije dvi-hdmi.

Sve mi je cudno jer je sve radilo perfektno na ovoj konfiguraciji bar jedno 6 meseci.

Grafika je radeon 6850.

Nazad
Vrh Dno