Šta je novo?

LG LA620S

Sve zavisi i od programa koji se gleda. Na mojoj kablovskoj, sve četiri arene su katastrofa, dok je digitalni eurosport primetno bolji od analognog.

Na Vektoru su digitalne arene odlične, naročito u HD varijanti. Ako imaš arene analogno (kao kod KDS Net, na primer), to je sasvim druga priča...

Kablovski operater šalje arene kao digitalne, ali ne znam u kakvom ih obliku i odakle dobija.

Nema analognih Arena. Sve to ide u digitalnom obliku samo nije sve jedno da li je SD ili HD varijanta. Jedno slovo, a velika razlika.:)

Pa možeš digitalne kanale KDS-a gledati na CRT televizoru. Kablovski distributer šalje arene kao digitalne, a na čemu ih gledaš i da li na taj način degradiraš signal njih ne zanima.

Poslednja izmena:
Ja bas planiram da uzmem ovaj model medjutim citajuci sam video da je la660 "dosta" bolji. Po meni nema neke razlike u specifikacijama sem magic remote-a. 50hz i jedan i drugi s tim sti 660 ima mci 400 a 620 mci 200. E sad me zanima da li je neko video i uporedio 620 i 660 i da li ima neke razlike jer ne bih bas da bacam 50-80e bez potrebe...?

Imam 39la620 i 47la660. Ovaj drugi ima par detalja u podešavanjima više, ali realno - nećeš pogrešiti ni sa jeftinijim modelom.

Ja bas planiram da uzmem ovaj model medjutim citajuci sam video da je la660 "dosta" bolji. Po meni nema neke razlike u specifikacijama sem magic remote-a. 50hz i jedan i drugi s tim sti 660 ima mci 400 a 620 mci 200. E sad me zanima da li je neko video i uporedio 620 i 660 i da li ima neke razlike jer ne bih bas da bacam 50-80e bez potrebe...?

I ja sam negde procitao da je 660 model mnogo bolji. Takodje ne vidim neke posebne razlike osim magic remote-a i tog osvezavanja...
Inace, dvoumim se izmedju modela iz naslova i samsungovog 40f6400...nisam se jos odlucio...cena slicna, lg veca dijagonala, za samsung negde procitah da je bolja kupovina izmedju ova dva modela... Savet, preporuka?

Sa LG 660s dobijaš magic remote, dva inča veći ekran i pasivni 3D sa 4+2 naočari koje su mnogo lakše i komfornije(bez punjenja), Za mene je bio dovoljan razlog da kupim LG i dam mu prednost u odnosu na Samsung.(naravno oba modela sam gledao i "proučavao" nekoliko puta u prodavnici).

+ su pasivne naocare mnooogo jeftinije za kupovinu. I ja sam u pocetku gledao samsung ali sam se sada konacno opredelio za LG. Samo me zanima da li je to "vece" osvezavanje kod 660s primetno kod brzih scena ili samo na papiru, posto me magic remote bas puno i ne zanima.

Poslednja izmena:
Sto se tice razlike izmedju 620s i 660s, ovaj prvi ima directLED a drugi EdgeLED pozadinsko osvetljenje. Navodno je prednost ova druga tehnologija, nema ghost pojava... Ali mislim da to nije neka primetna razlika u praksi. E sad, nije los ni 640s, jeftiniji je nekih 40-50e, takodje ima EdgleLED kao i 660s, ne dobija se magic remote uz njega, ali zato se dobiju jos 2kom dual play cvika. Ja sam se izmedju samsunga i lg-a definitivno odlucio za LG, jos cu da razmislim izmedju 640s i 660s...

ja bi uzeo 660s u odnosu na 640, nije neka razlika u ceni, zato se lomim 620 ili 660 a razlika je 100e. Koliko sam citao direkt i edge skoro pa i nemaju razlike, mene vise zanima to osvezavanje posto sam sad procitao da se u neke modele 660 tj novije ugradjuje panel sa pravih 100hz u odnosu na prosli od 50hz. E sad koliko je to istina ne znam.

Ljudi pomoć!
Razmišljam se o kupovini LG 47LA660S (kao varijanta je bio Samsung 46UE6500F, ali sam čuo da je bilo dosta problema sa vraćenim primercima kupljenim u Mađarskoj), ali me brine tzv. "soap" efekat.
Kakva je situacija po vašem iskustvu?
Da li se ta opciija može isključiti kada se gledaju filmovi?
Takođe, da li se zna da je ovaj panel 50 Hz ili 100 Hz?

Hvala unapred.

pozdrav svima, moja prva poruka
Sto se tice osvezavanja ekrana ovde pise da 32la620s ima 100hz panel sad da li je tako ne znam, to pise i na mnogim drugim mestima. Inace ja sam takodje se lomio izmedju 620 i 660 i opredelio se za 620 jer mislim da je kvalitet slike 99 posto isti a da je razlika u ceni veca od razlike u kvalitetu ako razlika u kvalitetu i postoji bar koliko sam ja video.(sad pitanje je da li ja dobro vidim :) )

Poslednja izmena:
Pitanje za korisnike LM620S i LA620S modela,
kablovski operater u našem gradu je uveo "digitalne" kanale, i pošto imam 42LM620s i 32LA620s televizore na njima sam pretražio i našao te kanale ali onda nemam dosta drugih kanala koji su bili a ne znam kako da umemorišem i digitalne i ove stare kanale jer nigde nisam video opciju za zajedničko traženje već samo pojedinačno Kabl, ANtena i DTV a i kada izaberem da potraži sa Kabl i DTV on mi samo nađe kablovske kanale ali ne i digitalne.
Dakle da li postoji način da ne moram da biram između dva načina emitovanja nego da mogu da imam sve kanale odjednom da ne bih morao kada hoću da gledam neki drugi kanal koji nemam među ovim digitalnim da ne moram da skeniram ponovo kablovske kanale jer mi se onda izgube oni digitalni?
Pitanje je malo nedefinisano i haotično sastavljeno tako da ne zamerite.

Meni je na LA660s skinirao i jedne i druge, pošto daje obe opcije, tako je verovatno i kod tebe. Nakon skeniranja, od broja jedan, pa na dalje su mi digitalni kanali, a slučajno sam sa jedinice išao u nazad i vidim da su tamo analogni.;)

Upravo rešen problem, u opcijama za traženje bilo je štiklirano neko slepo traženje i najverovatnije je to bio problem posšto sada su pronađeni svi kanali, jedino mi TV ne daje da ih izmešam tj poređam po redu koji meni odgovara ali valja će i ove stare druge kanale kojih nema među "digitalnim" da i njih prebace tamo pa ću onda moći sve da uredim kako meni odgovara.
Hvala u svakom slučaju.

Nazad
Vrh Dno