Šta je novo?

LG L226WTQ-SF 22inch Wide

DaveKowlaski

Slavan
Učlanjen(a)
24.01.2007
Poena
319
Poslednja izmena:
Izgleda da ovaj monitor ima previse gresaka u prikazu slike usled RTC (Response Time Compensation).

The L226WTQ is so far the worst monitor from this aspect. We’ve never had a monitor with an RTC error average of higher than 25%.

Takodje:
Note: Users have reported that the RTC mechanism is set up better in later revisions of the monitor’s firmware (in version 1.14 and later) but you can’t find out the monitor’s firmware version without entering its service menu.

Link: http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/22inch_9.html

Konačno lijep dizajn, i crne boje ! Sigurno će na ove prostore doći u sivoj boji, puno su mi ljepši ovi skroz crni.

Poslednja izmena:
Dzaba lep dizajn kada monitro ima problema sa greskama u prikazu.
Ko sto kazu na X-Bit labs, trenutno izgleda nema 22" monitora koji nema ozbiljnih mana.

Jeste, ja sam se palio na ovaj monitor i sad kad je stigao sam razmisljao ili on ili 223BW ali posle ovog teksta ipak 223BW, imam ga na poslu tacno 7 dana i poceo sam da radim katalog sa fotkama koje su slikane sa Canon-om 5D u studiju i fotke na njemu izgledaju bolesno dobro. Sve one mane o kojima sam citao su toliko sad meni zanemarljive da nemam reci. Nisam jos probao igrice osim Fifa Manager 2007 ali o ono malo animacije sto ima je bolesno dobro.

Izgleda da ovaj monitor ima previse gresaka u prikazu slike usled RTC (Response Time Compensation).

The L226WTQ is so far the worst monitor from this aspect. We’ve never had a monitor with an RTC error average of higher than 25%.

Takodje:
Note: Users have reported that the RTC mechanism is set up better in later revisions of the monitor’s firmware (in version 1.14 and later) but you can’t find out the monitor’s firmware version without entering its service menu.

Link: http://www.xbitlabs.com/articles/other/display/22inch_9.html

Nije bas jasno kakva je to greska???Malo sam gloop ne shvatam nista sad:wall:

Poslednja izmena od urednika:
U sustini, toliko su ubrzali monitor da se vide artifakti. Ovo je slika sa linka:
3p7s.jpg
Belicasti trag koji ostaje iza pointera je anomalija, ali koja i nestaje posle samo dva frejma.

Aha jasno mi je...to je ono o cemu sam citao da je realnije na 22" wide 5ms od 2ms zbog povrsine monitora itd.
Ali interesuje me koja je razlika izmedju L226WTX-BF koji ima na zapadu i L226WTQ-SF koji ce biti od ponedeljka u EL? Ovo na kraju SF-BF je black finish i silver finish to znam, ali Q i X mi nisu jasni. Ako neko zna neka napise...stvarno sam bio odlucio da uzmem 223BW ali sad me kopka koliko je dobar ovaj LG jer sam u zadnjih par meseci citao samo reci hvale a sad vidim da bas i nije tako a blizi se septembar i dan kupovine:trust:

Nasao sam i jasno mi je
http://www.hardforum.com/archive/index.php/t-1195381.html
Definitivno ipak idem na 223BW

Poslednja izmena:
Gde ce moci da se pogledaju i pazare doticni LG 22inca modeli?

pinsoft ali nema vishe:) sve ode odma:)

Da li ce neko da testira ovaj monitor i postavi malo slicice???:p

Da ne otvaram novu temu, poshto je tematika jako bliska :D
Vidim da se pojavilo josh dva 22'' LG modela tachnije L222WS i L225WS, oba sa po 5ms odziva. Imali kakvih (user) informacija o njima?

Evo shta ima od 22" LG :) cene su krajnje privlachne :)

LG L222WS-BN 22", LCD, 1680x1050 Wide, 1000:1, 5ms, 300cd/m2, V ... 21,520.00
LG L222WS-SN 22", LCD, 1680x1050 Wide, 1000:1, 5ms, 300cd/m2, V ... 21,520.00
LG L226WTQ-SF 22", LCD, 1680x1050 Wide, 3000:1, 2ms, 300cd/m2, V ... 27,276.00
LG L225WS-SF 22", LCD, 1680x1050 Wide, 3000:1, 5ms, 300cd/m2, V ... 22,848.00

Da li ce neko da testira uskoro ovaj monitor? Bas me kopka kakav je u realnom radu jer cu uskoro da uzimam 22" wide a sad mi je i on jedan od favorita. Ako neko ima volje i zelje i dobar digitalni da malo postavi fotke i realne testove neka to i uradi;)

Dotle...evo malo kineskog testa
http://product.pcpop.com/000041751/Picture.html

Chekamo nekog da se zezne i kupi isti :d

Za novosadjane, ima svi izlozheni u Windows-u na Spensu i svi su upaljeni ;)

Pishe da je info za novosadjane:)
Ko ti kriv shto ne zhivish u NS ;) :-devil-:

....

ajmo neka iskustva sa ovim monitorom....
da li je moguce da ga jos niko nije pazario:)
da nisam procitao ovo za odziv vec bi mi stajao na stolu:)....izem ti ovaj bench:)

lg l222ws u ns moze da se najde za 17785din.... pa vi sad vidite.... ovo je extremno dobra cena po meni... a i sam monitor nije los pogotovo crni :D

lg l222ws u ns moze da se najde za 17785din.... pa vi sad vidite.... ovo je extremno dobra cena po meni... a i sam monitor nije los pogotovo crni :D

Aj baci na PM gde si nasao za te pare!:)Planiram bas ovih dana da skoknem do BG po taj model al nije ni NS preko sveta...od Valjeva mi je slicna kilometraza.

Ima li kakvih utisaka o l225wt?

Ima, upravo gledam u njega :) Boje su lepe, ghosting je jedva primetan i to ako bash blenesh u monitor, ima dinamicki kontrast (3000:1), tako da kada je totalno crna povrsina u pitanju maltene je potpuno uniformna. Kada ima neki svetliji objekat na ekranu, prosijava malo od gore i od dole, ali je i to sasvim u granicama tolerancije. Manje vishe standardni LG dizajn (sa zanimljivom izvedbom Power LED-a :) ). Ima D-SUB i DVI konektore. Trebalo bi da je jeftiniji za nekih 20tak evra od direktnog konkurenta, Samsunga 223BW, a mislim da su potpuno u istoj klasi, s tim shto je 223BW u stvari 21.6", a 225WT punih 22"...Sve ovo vezano za poredjenje kazem uz rezervu, poshto sam 223BW video samo u radnji, nisam imao priliku da se igram mnogo sa njim.

P.S. : Koliko sam upoznat, 226WTQ za sada ima bug u firmware-u vezan za ghosting i artifakte (primecen i na X-bit Labs testu), tako da bi preporucio svima koji su razmishljali o ovom monitoru da sacekaju josh malo ili da pazare ovu 225-icu, razlika je mizerna.

Poslednja izmena:
E da...kad pomenu da je Samsung 223bw 21.6" nasao sam na LG-ovom sajtu da je l222ws takodje 21.6"..sad... zanima me dal je l225ws punih 22" kao l225wt ili je i on 21.6"
nije da je nesto mnogo bitno al mozda nekom utice na izbor

gledao sam ih na jednog pored drugog i nisam primetio razliku... e sad da li postoji razlika, to ne znam.... mada razlika u ceni pokazuje da postoji razlika u jos necemu. moguce da je osim kotrasta i smesno male razlike u dizajnu, to i razlika u velicini

Ako mislish na razliku izmedju 225WT i 225WS-a, po dizajnu su identicni, jedina razlika je nedostatak DVI konektora na WS modelu...Moguce je i da su paneli drugaciji (na WT-u je LG-Philips panel)

l225wt

evo upravo je stigao l225wt pa rekoh da vam prenesem utiske....

Posle moje devetnaestice ova dvadesetdvojka je pravi melem za oci:)
Boje su vise nego zadovoljavajuce,probijanje pozadinskog osvetljenja je minimalno,duhove jos nisam primetio,mada i sumnjam da cu,posto ih nisam vidjao ni na starom sa 8ms.
uglovi gledanja vrlo pristojni.

jednom recju monitor je odlican,pogotovo za svoju cenu...

topla preporuka.

Vrh Dno