Šta je novo?

LG L225WT-SF vs Asus MW221U

crossover

Slavan
Učlanjen(a)
21.09.2007
Poena
319
Da vas čujem sad. Oba imaju DVI, cena je skoro ista, jedino što je kod Asusa kontrast manji. Treba mi za svakodnevnu upotrebu (sa eventualnom naglasku na igranju).

Za LG ne znam. Jedan takav ASUS je bio skoro kod mene i mogu ti raci da sam odusevljen monitorom. Slika jasna i ostra, boje zive, mozda nesto malo jace ali meni se to svidjalo. Jedan od najlepsih monitora. Nisam se odlucio za njega zbog probijanja i to bas po sredini ekrana.

Probijanje svetlosti se vidi na skroz crnoj podlozi monitora. Onda se, uglavnom uz donju i gornju ivicu ekrana primecuje probijanje bele svetlosti koja ne mora da smeta pri radu. Kod ovog monitora to nije bilo drasticno ali me ipak nerviralo, narocito ono po sredini ekrana.
U svakom slucaju monitor zasluzuje svaku pohvalu i ne mora da znaci da ce kod svakog primerka probijanje biti toliko izrazeno. Ipak je najbolje da ga probas, kao i ja pre kupovine.

Da vas čujem sad. Oba imaju DVI, cena je skoro ista, jedino što je kod Asusa kontrast manji. Treba mi za svakodnevnu upotrebu (sa eventualnom naglasku na igranju).

Oba ova monitora, kao i još mnogi drugi (ViewSonic, Acer...) su jedna te ista sprava iz familije LGPhilips LCD monitora. 'Probijanje' o kome diskutujete je sasvim normalna stvar zbog pozadinskog osvetlenja. Vidi koji ti se više sviđa po izgledu pa njega uzmi.

Nazad
Vrh Dno