Šta je novo?

Lg L222ws-bn

Paradigma

Čuven
VIP član
Učlanjen(a)
09.07.2000
Poena
740
Moja oprema  
CPU & Cooler
Intel Core i9-10850K | Corsair Hydro Series H80i v2
Matična ploča
ROG MAXIMUS XII HERO (WI-FI)
RAM
Trident Z RGB DDR4-4000 CL18-22-22-42 1.35V 32GB (4x8GB)
GPU
PNY GeForce RTX 3080 Ti 12GB XLR8 Gaming REVEL™ EPIC-X RGB™ Triple Fan
Storage
Samsung SSD 970 PRO 1TB | Samsung SSD 970 EVO Plus 2TB | WDC WD80EFAX | WDC WD80EFBX
Zvuk
Sound Blaster Z
PSU
Cooler Master V1000
Kućište
Thermaltake Level 10
Monitor
ROG SWIFT PG348Q
Miš & tastatura
Logitech G903 Lightspeed Wireless | Logitech PowerPlay | Corsair K70
Ostale periferije
BOSE Companion 50
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Do sada su LG entry level monitori bili jedna priča, a ovo je nešto drugo.

Monitor ima završnu obradu na nivou Samsunga 226BW koji je 50% skuplji. Ima 22" (21.6") dijagonalu, analogni ulaz i swivel.

imam taj monitor, i veoma sam zadovaljan..

za te pare veoma dobar,za amatersku upotrebu(po potanju prikaza slike-naravno:) )

Kao i druge 22" wide idealan za neko razvojno okruzenje (VS.net i sl)

imam taj monitor, i veoma sam zadovaljan..

za te pare veoma dobar,za amatersku upotrebu(po potanju prikaza slike-naravno:) )

Kao i druge 22" wide idealan za neko razvojno okruzenje (VS.net i sl)

Mene je oduševilo to što se dobije za tu cenu. Mada sada cene svim monitorima rapidno padaju pa možda više i nije otkriće.

Ima jednu manu za one (kao sto sam ja) koji imaju 2 DVI izlaza na grafulji.
Naime, kada ga nakacim na analogni izlaz na 6600GT slika je primetno lepsa i meksa (kao FSAA, da tako kazem) nego kada ga nakacim na DVI izlaz (i na 6600GT i na 8600GT) preko adaptera. Probano na obe graficke i 3 :) adaptera.
Aj, vlasnici doticnog, javite primecujete li i vi to ako ste u mogucnosti da isprobate.
Mozda ima neka fora u servisnom meniju za koju ja ne znam?
Jos jednom ponavljam, CEO DAN sam buljio u sliku i isprobavao ga na 2 masine sa 3 adaptera (2 MSIjeva i jedan stari od Chaintechove graficke) i slika je BEZ DILEME "kvalitetnija" na analognom izlazu.
BTW. da nije ovo problem kod svih TFT monitora ENTRY klase?!?!
Inace za te pare (18500 pre oko nedelju dana) BEST BUY!

EDIT: Imate li dead pixela na njima (ja nijedan)?
Preporucujem da crvenu boju smanjite na 40-45 (jedan graficki dizajner koji "zna znanje" mi je kalibrisao sliku i dosao je do tog zakljucka)...

Poslednja izmena:
Meni su 2kom prošla kroz ruke i nemaju mrtvih piksela. Pošto na grafičkoj nemam analogni izlaz ne mogu da konstatujem pomenutu razliku. Eventualna razlika bi mogla da potiče od loše filtracije na analognom izlazu kartice na kojoj si primetio razliku. Na karticama sa kvalitetnom filtracijom na analognom izlazu razlika u odnosu na DVI izlaz se ne uočava.

Monitor je realno sra*e, mora direktno da se gleda u centar monitora inace se menjaju sve boje. Ne moze covek da se zavali u stolicu lepo...
Ali pretpostavljam za te pare da ne moze bolje. Ipak je to TN...

Monitor je realno sra*e, mora direktno da se gleda u centar monitora inace se menjaju sve boje. Ne moze covek da se zavali u stolicu lepo...

Naravno, nije ništa lošiji od bilo kojeg TN-a. Pored njega imam monitor sa S-IPS panelom koji ima fantastičan ugao gledanja ali to nije neophodno za all round primenu.

Za one kojima treba podesiti monitor u odgovarajući (specifičan) položaj savetujem da pogledaju sledeće:

http://www.ergotron.com/Products/De...t/mid/396/PRDID/9/language/cs-CZ/default.aspx
http://www.ergotron.com/Products/Wa.../mid/543/PRDID/12/language/cs-CZ/default.aspx

E sad cena ovakvih nosača je približna ceni ovog monitora. Nosači su perverzija, gde god postavite monitor u odnosu na radnu površinu on tu ostaje. Pošto imam 2 monitora još mi je teže da ih gledam, a što je najgore mogu se nabaviti kod nas.

Poslednja izmena:
Moze da se kupi i neki jeftiniji model Ergotron-a, samo je pitanje ko ce da ga dovuce do srbije :d.

http://www.barrys-rigs-n-reviews.com/reviews/2007/accessories/neo-flex/neo-flex1.htm

cena oko 37$

To nema veze sa kontekstom o kojem ja pričam. Ovo je najobičniji monitor stand. Poenta je u tome da monitor uhvatiš rukama, pomeriš na drugu poziciju i on tamo ostane (npr. skloniš ga od sebe ulevo i uvis, dakle vektor pomeranja od reda 50cm). Znači ništa podešavanja i zatezanja na novoj poziciji. Kao kad stolicu sa točkićima rolaš po sobi. :d

Poslednja izmena:
Samo sam skrenuo paznju na jeftiniji, a isto tako funkcionalan stand.

Poslednja izmena:

Pozdrav,
Na drugom thredu sam procitao da je to iskljucivo do primerka. Naime, tamo ima nekoliko vlasnika istog koji nemaju problem sa mesanjem boja iz drugog ugla gledanja(znaci realno po specifikaciji). Hteo sam sutra da odem da uzmem jedan ali sam sad u nedoumici, Aser ili LG (inace cena je ista)?:wall:

Najbolje da pogledas oba, pusti komentare. Lepo ga upali na max rezoluciju i vidi sam koji je bolji.

Ja sam nazhalost video 222 i 225 jedan pored drugog i 225 stvarno ima bolju sliku, i ja sam bio skeptichan, chisto da se razumemo ja imam najobichniji LG 1919 tako da nije da favorizujem bacanje para.

Najbolje da pogledas oba, pusti komentare. Lepo ga upali na max rezoluciju i vidi sam koji je bolji.

Fina ideja, jos kad bi neko od dilera imao oba u ponudi bilo bi super. Ali nema frke jer sam bio danas kod prodavca i rakao da kad dobije, monitor (ovaj LG) palimo na licu mesta i ako nema ugao vidljivosti po specifikaciji ne uzimam monitor. Na sta mi je on odgovorio da ukoliko nema ugao vidljivosti po specifikaciji ne moram da ga kupujem, cak je rekao da nece ni on vise da ih prodaje (nece covek da se bruka).:d

Ja ga koristim već više od dva meseca i sasvim sam zadovoljan

ništa što nema i na drugim TFT monitorima

ima jedna "sitnica" koja mi smeta. moire je jak i jedva da nekako mogu da ga smanjim. podesavanjem sam malo smanjio, ali nisam uspeo da izbacim. i nervira me sto su inkremetni pri podesavanju mnogo jaki. ne moze fino da se podesi.
nisam siguran, ali to nije bilo kad sam ga kupio. pojavilo se kad sam stisnuo auto. ne znam da li je to samo slucaj kod mene, ali cu da pogledam kod drugara koji je kupio isti. mozda je moj komad los, pa da se zalim. mada ne verujem. ipak mislim da je koliko para toliko muzike, tj. slike

generalno, monitor je ipak mnogo bolji od ijednog crt-a ekonomy klase. oci mi stradase radeci na krsevima.
pozadinska probijanja koja zameraju tft-ovima su red velicina kao kad mercedesu zameraju sto se a-klasa prevrnula na testu izbegavanja prepreka pri brzini od 70kmh bez esp-a, abs-a i sl.
mi smrtnici vozimo makine koje su u punom trku na toj brzini i sad kao kriticki gledamo na taj test. i situacija da se tako nesto dogodi je maltene teorijska

ova ti valja

Resih "sitnicu" :) dugme auto (u mom slucaju) je imalo negativan efekat. rucnim podesavanjem moire-a sam izbacio senke i monitor je stvarno vrh! samo strpljenje i to je to.

Koliki vam je refresh rate na ovom monitoru?

60Hz

Dobro je, istripovao sam se lose.
Tnx

Vrh Dno