Šta je novo?

LG l204wt 8-bit TN ?

vlawyer

Slavan
Učlanjen(a)
08.01.2006
Poena
319
Naleteo sam na neke priče da je ovo 8-bit TN panel, pa me zanimalo da li je moguće i da li ga je ko video uživo i kakvi su utisci pošto ozbiljan review nigde ne nalazim za ovaj monitor, a sa druge strane poprilično ga hvale korisnici po pitanju boja.

Inače monitor je oko 300 evra što ga čini daleko najboljom kupovinom.

8 bita je 256boja, sto nije sasvim sigurno... ja verujem da ogroman procenat vas nije nikad ni videlo kako izgleda 256 boja
65536 vec moze da se desi, ali to je 16bita... e sad da li je tako ili nije je veliko pitanje, a i pitanje je da li bi to tebi smetalo da jeste... dakle za te pare to sigurno nije monitor za obradu grafike slika itd, gde su ti boje bitne, vec je za gledanje filmova i slicne operacije, a tu ti nece smetati...

@danijel00
Kada se kaže 8-bitni, misli se na 8 bita po boji.

@vlawyer
Takve informacije proizvođači često izbegavaju da kažu i kod skupljih monitora. Npr. za dva top modela, Samsung 970p i Viewsonic VP930, priozvođači kažu da podržavaju ceo 24bitni spektar, a u stvari su oba 6+2 bita.
Mislim da ti sam podatak da li je taj LG 8-bitni ili ne, nije mnogo važan. Ako ti se sviđa slika na njemu uzmi ga.

Poslednja izmena:
Ma, znam ja šta je 8bit-a i 256 boja po kanalu i nije da ne vidim, ne bavim se grafikom profesionalno, ali mi licno smeta manjak boja, pošto imam brdo fotografija i cesto slikam, pa vidim razliku izmedju true color i simulirane true color palete, a i brate vidi se i na drugim sadržajima ako obratiš pažnju.
E, sad da pojasnim šta me zanima : ja nisam čuo da postoje 8-bit TN paneli, a onda naletim na ovaj link,
Pa dalje, pošto monitor koristi LM201WE3 panel u specifikacijama panela, na istoj strani ovde, u specifikacijama stoji da je ovo 8-bit panel, pa ako je tačno, zajedno sa ostalim spec. Ovo bi trebalo da je odlicna 20-ica wide za male pare.
Sad, da li lažu iz LG-a?

Ne treba se mnogo opterećivati brojevima. Obiđi nekog od tih korisnika koji se hvale njime, ili svrati do radnje, i testiraj ga. Monitor ionako ne treba kupovati na neviđeno.

Poslednja izmena:
Ma, to i jeste fora, kad sam rekao korisnici, mislio sam na one sa stranih foruma, a ja sam zato i postavio temu što me zanima mišljenje i utisak nekoga sa Bench-a - idealno ako ga ima kod kuće, jer ipak testiranje u radnji nije obavezno merodavno, pod uslovom da je moguće, a ovo je relativno nov model kod nas i nema ga puno radnji, a i brate desilo se da mi izgleda super monitor u radnji, a kad ga kupim posle par dana korišćenja...:crash:

Nazad
Vrh Dno