Šta je novo?

LG-L194WT podešavanje boje :|

sinisamars

Čuven
Učlanjen(a)
07.02.2005
Poena
619
Pozdrav.

Evo već dva dana se drndam sa dotičnim monitorom i nikako da podesim boje kako treba. Osvetljenje i kontrast sam podesio ok i sve deluje pristojno dok ne uzmem da gledam neke fotke ili pustim video. Npr. na nekim slikama boja kože ima naglašenu crvenkastu nijansu, i uopšte, ostavlja lošiji ukupni utisak. Zakačen je na DVI i na Radeon X1650, pod Windowsom i Linuxom.
Sad, imam FSC W19-1 monitor oko godinu dana (trenutno na servisu) i u poređenju sa njim ovaj LG zaista ima bolje osvetljenje i manje probijanje u uglovima, ali što se tiče boja... ne znam, možda se tripujem nešto, ali me užasno nervira... Probao da podešavam ručno, iz forte managera ali slabi rezultati...samo se zapetljavam ukrug :) Kao da ne može da 'istera' sve neophodne boje, ne znam.... :( Razumem ja da za 200+ evra i ne mož' bogzna šta da bude, ali opet...
Ako je neko raspoložen da podeli svoja i skustva i eventualno podešavanja, bio bih mu zahvalan.

Pozdrav

Evo, stigao mi je sa servisa FSC W19-1, pa bih, ako ništa, da malo prokomentarišem pomenuti LG u poređenju sa FSC-om, sad kad su jedan do drugog na stolu u clone modu, oba na DVI-ju.
Pre svega, uočljiv je zaostatak LG-ja po pitanju pozadinskog osvetljenja koje prilično probija (možda je loš primerak zapao) , pa je automatski i crna boja mnogo bolja na FSC-u. I, glavna stvar (koja mi je i najviše smetala) - vernost prikaza bež boje (na fotografijama i na video snimcima) koja je kriminalna na LG-ju. Ne znam da li je to moguće ikako podesiti (makar i hardverskom kalibracijom?) ali ja nisam uspeo za nedelju dana pokušavanja.
Prednost LG-ja bi eventualno bila u oštrini i kontrastu (vidi se da je monitor novije proizvodnje i da je nekako "napucan") i verovatno nešto bržem odzivu (5ms), ali boje su me razočarale... Uglovi su tu negde, mada opet FSC-u dajem blagu prednost.
Eto tako... ako neko ima još neki savet za podešavanje (boje) ovog LG modela, neka se javi :)

Hvala,

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno