Šta je novo?

LG K7 - instalacija/prebacivanje aplikacija na SD karticu

ilidan

Slavan
Učlanjen(a)
15.01.2006
Poena
350
Pozdrav. Nisam našao temu za LG K7 pa pitam ovako.

Drugarica kupila LG K7 telefon. Standardne specifikacije, 1GB RAM, 8GB interna memorija. Međutim, od 8GB interne memorije slobodno je samo 2,43GB što ograničava broj aplikacija koje mogu da se instaliraju na telefon. Kupila je SD karticu od 8GB (Silicon Power, klasa 10) ali ne može nikako da prebaci aplikacija iz telefona na SD karticu. Kaže da takva opcija uopšte ne postoji.

Postavila je da joj SD kartica bude default storage ali recimo, Skype se i dalje instalira na internu memoriju. Ja sam našao neke video klipove na Youtube u vezi prebacivanja aplikacija ali ona kaže da njen telefon uopšte nema tih opcija. Meni malo drugačije izgleda. U About phone stoji da je instaliran Android 5.1.

Jel to neki problem sa OS-om telefona, verzijom istog ili je nešto treće u pitanju?

sve app idu u internu memoriju s tim sto delove app koji nisu deo fabricke ponude datog telefona mozes prebaciti na sd karticu...direktno iz menija u okviru podesavanja u opciji aplikacije i ulaskom u svaku app pojedinacno ima opcija move to sd card...drugi nacin je da skines neku od aplikacija pod nazivom app menadzer i sa njom isto to uradis..na ovaj nacin moze da se ustedi malo memorije...mada 8gb je minimum minimuma sto itekako treba uzeti u obzir prilikom kupovine novog telefona. .16 je skroz ok...32 je da ne razmisljas.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Već sam joj rekao da vidi za to Move to SD card ali ona kaže da nema tu opciju. Treba da se vidim sa njom danas ili sutra pa ću da pogledam telefon. Vidim da na Google Play ima neka AppMgr III sa preko 10 miliona preuzimanja pa da vidimo da li može nešto sa tim.

Ja imam W10M, pre toga WP 8.1, pa nemam baš mnogo iskustva sa Android-om i njegovim verzijama i modifikaicijama. Ali čak i ovako ispada da znam više o Androidu od velike većine ljudi u mom okruženju. :D

Vrh Dno