Šta je novo?

LG IPS237L-BN , isplati li se ?

MilosZ

Banned
Banovan
Učlanjen(a)
06.10.2011
Poena
169
Imam trenutno Samsung Syncmaster S24A350H LED , i interesuje me da li se isplati prelaziti na LG IPS237L-BN koji je nesto nize dimenzije (23"), i odziv mu je 8ms ?

Prevashodno me interesuje zbog igara i filmova .

Molim savet.

hm, mozda sam nesto pobrkao, al zasto bi prelazio na monitor manje dijagonale samo zato sto je IPS ako su ti prioriteti igre i filmovi?

pa tako nesto, za igre ne, za filmove moooozda da ako ih gledas u fullhdu uvek i bas si pravi filmofil i mnogo ti se svidja kako izgleda ips, i to pre svega zbog uglova gledanja i tacnosti boja(ne znam kakvi su na lg-u)

licno ja ne bih isao na manju dijagonalu zbog filmova i igara, presao sam sa TN (samsung 2233bw) na IPS panel zbog obrade fotografija, burazer u drugoj sobi ima benq 24" koji kosta slicno ko moj dell 2312hm, i da sam hteo da se igram i gledam filmove uzeo bih benq

moja poenta je da je IPS odlican, ali to neces toliko osetiti ako gledas filmove i igras igre (btw nisam nikakvih problema imao zbog tih 8ms, nisam primetio nikakav ghosting)

ono sto mene zanima je ,a sto sam samo imao prilike da vidim u radnji gde se vrtela neka reklama, je da slika kristalna na IPS-u, I realno izgleda mnogo lepse nego na ovom mom LED-u. Boje, kvalitet slike, I ostalo je bilo zaista neverovatno. Malo sam zbunjen kad kazete da nista necu dobiti u igrama. Pa zar se taj IPS feature slike (kristalna slika ili vec koja god da je to tehologija) nece osetiti u lepsem I cistijem prikazu u igrama u odnosu na ovaj LED koji imam??

Sto se tice igara, kako mislite na ghosting? Sta se desava kad se pojavljuje to ? Sto se tice dimenzije, 23" je 58cm, dok je ovaj moj 24" 60 cm, tako da tih 2 cm ne verujem da ce praviti neku razliku. Medjutim , da li postoji neki IPS od 24" ?

pa eto, sam si rekao da si video i da ti se svidja kako izgleda ips (slazem se sa tobom oko toga da je cistiji prikaz itd) al si pitao dal se isplati, ako je tebi bitniji cist prikaz u igrama od dijagonale onda nema sta da razmisljas, uzmi ips

ghosting kolko sam ja kontao je kada igras npr neku fps igru i naglo pomeris nisan, ostaju tragovi, ili u filmu kada je neka akciona scena, u svakom slucaju to nisam primetio na ovom dell-u

da postoji, dell U2412M

Poslednja izmena:
Jel postoji neki 24" IPS sa odzivom 5-8 ms ?

Da li Samsung ima neki IPS ?

Nazad
Vrh Dno