Šta je novo?

LG IPS hitno pitanje

ficicaaa

Slavan
Učlanjen(a)
16.12.2008
Poena
380
Nameravam da kupim LG IPS234V, pa me zanima da li on ima najnoviji ah-ips panel (negde pise da negde ne pa ako neko pouzdano zna)?
Takodje su dobro dosli saveti za ah-ips, da ima dvi (jer vec imam taj kabl a ne bih nov ili adapter) i da je STRIKTNO za igre i filmove...
Mislim da je ovaj dobar izbor...
ispravite me ako gresim :D
hvala

Nadovezacu se ovde da ne otvaram novu temu.Uzeo sam pomenuti monitor, zadovoljan sam prikazom, slika je ostra, boje prelepe, nema duhova u igrama, nesto malo probijanja u donjem desnom uglu, ali nista strasno.E sad otprilike (ne moze jasno da se vidi odakle pocinje) desna polovina ekrana kao da je za nijansu tamnija od leve. Cackao sam oko osvetljenja i kontrasta, probao sa 2 HDMI i vga kablom, ali i dalje se primecuje kad se zagledam. Zanima me da li i drugi imaju slicnih problema i ako su imali kako su resili? Ako se neko bavio kalibracijom bilo koje vrste bilo bi lepo da podeli vrednosti. Ja boje nisam dirao samo sam smanjio osvetljenje na 45 povecao kontrast na 73 ostrina na 6 i black level na high.

Poslednja izmena:
Trebalo bi da 231 i 234 dele isti panel, a te razlike u uniformnosti panela ne mogu se resiti nikakvom kalibracijom. Evo ovde detalja o uniformnosti tog panela, ne bi trebalo da je tako drasticno, mozda se tebi zalomio los primerak, a mozda ti se samo cini, nije nemoguce.

Mislim da ti je zapao takav primerak, takođe posedujem IPS234V, i zaista ne primećujem takvo nešto. Doduše prvi sam vratio nakon 24h jer je imao jedan taman piksel.

Pitanje u vezi IPS234V monitora.... Zamalo sam se zaleteo da kupim kao wow jeftino 150e ovOno i onda sam skontao da Dell U2312HM kreće od 156e koji ima superioran stalak koji mi je veoma bitan. Treba mi još jedan monitor U2312HM već imam i super sam zadovoljan sa njim.... Da li uopšte treba da razmišljam o IPS234V? Jel ima išta bolji panel od Della ili nema? Čak i ako ima, hoću li ja to primetiti?

Apsolutno isti panel koriste i jedan i drugi model, vec receno u drugoj temi.

LG pise da ima 14ms dok DELL ima 8ms. Sto je poprilicna razlika ako je to istina.

Koliko je meni poznato IPS234V je 5ms

Tih 5ms kod LG je GTG, kao i onih 8ms kod Della, inace oba imaju BTB 14ms (slucajnost, uopste nema nikakve veze sa tim sto koriste isti panel :p ).

Nazad
Vrh Dno