Pozdrav, kupio sam je polovnu, ventilator kako god da podesis u unutrasnjoj, kao da isto radi, jer ga sama regulise. A potrosnja, skoro da kako god da podesim, da li na 20 ili 30, potrosnja struje je oko 2KW, posto su sve tri jedinice ukljucene, dve su podesene na nize temperature i retko rade, jer stoje u prostorijama radionice i odrzavaju neku temperaturu zbog masina. Evo sada, ovog trena: 2,5KW, a kad se odmrzava, tada ide i do 5KW potrosnja, ali hajde, to je verovbatno u redu.
Ugradjivana je pre dva meseca. znaci pred zimu.
Sta mislite da moze biti uzrok.
Eto ja grejem tih 30m2 IZOLOVANE radionice na nekih 15-16 stepeni, i tih da kazem 20m2 i od pocetka decembra do danas, znaci 20dana, potrosila je: 710KWh, bilo bi vise, nego treca jedinica je ukljucena da radi tek 5. 6. decembra.
Tacan model je: A5UW306FA3 [FM30AH UE3]
Pa i jeste na svima, samo sto ove druge rade na minijaturnom prostoru, po 10 da kazem metara kvadratnih, kontejnerskog oblika i izolacije tako da one ne greju na 20 nego na 15 16 stepeni sto je dovoljno mi za taj prostor, problem sam uocio kad 12000 btu ne moze da zagreje prostor od oko 20m2...
Inace, ovo je kao sto vidite potez ocajnika, jer ZVAO SAM SERVISERA koji je ugradio, bio je, pre nekoliko dana, merio pritisak gasa, kaze da je oko 8bara, da je to ok. Ugradjena je kao sto rekoh gore, pre dva meseca, ali da je ova 3. jedinica pustena u rad pre 15 dana. Znaci servis otpada, dok ne nadjem nekoga ko ima vakum pumpu i menzuru da izvuce sav gas, i naspe novi, jer klima je demontirana bila bez cuvanja gasa, a pise da ide 2,5kg gasa odprilike na 7,5 m, instalacija, meni je negde oko 15 metara cevi na njoj, punjenje klime sa r410a je vrsio bocom gasa i manometrima.
Ima li neko ideju koja bi trebala da bude izduvna temperatura, jer ovoj s vremena na vreme bude 41 maksimalno.