Šta je novo?

LG GSA-4160B Editor's choice on CDRinfo

Verujem da se izbor medija u Srbiji i kod njih ne podudara bas.

silverglider je napisao(la):
Verujem da se izbor medija u Srbiji i kod njih ne podudara bas.

Upravo zbog toga i stoji ova moja opaska :p

@BokiPK

O kakvoj ti to kompatibilnosti pricas???
Imam 4120, i reze skoro sve sto se kod nas na trzistu moze naci!
Generalno, mislim da su LG uredjaji daleko kvalitetniji od, recimo Pioneer-a!

@maxer

Koliko ja vidim, jedina razlika u odnosu na 4120 je podrska za rezanje 16x diskova, tako da se kupovina takvog uredjaja ne isplati, barem ne ako se odlucujes izmedju 4120 i 4160! A i rezanje dvd medija sa 16x je trenutno glupost, jer to nijedan hdd ne moze da isprati, jednostavno prilikom rezanja buffer opasno pada, narocito na Pioneer uredjajima!

poz!

Novu seriju nisam imao prilike lično da probam, ali bilo kako bilo LG ima garanciju 3 godine, a ostali?

ramzes je napisao(la):
A i rezanje dvd medija sa 16x je trenutno glupost, jer to nijedan hdd ne moze da isprati, jednostavno prilikom rezanja buffer opasno pada, narocito na Pioneer uredjajima!

I na AMD procesorima? :d

ramzes je napisao(la):
@BokiPK

O kakvoj ti to kompatibilnosti pricas???
Imam 4120, i reze skoro sve sto se kod nas na trzistu moze naci!

Firma u kojoj radim prodaje DvD-medije. Veruj mi da sam probao sve. Kad se neki modeli ubace ne dogadja se aspolutno nista, kao da sam unutra stavio palacinku :D Experimentisao sam sa svim dostupnim firmwerima. Nije sa jednim primerkom bio slucaj, probao sam ih 4-5 iz razlicitih tura. Kao CD-rezac, nije apsolutno nista posebno.
P.S. Od 108-ce nije kvalitetniji.

@BokiPK

Pa dal je kvalitetniji od 108d ne znam, imao sam 107d koji je blagi ocaj i buffer mu je padao na nekih 30-50% kada bi rezao sa 2 dvd rezaca, LG 4082 i Pioneer 107d i LG-u bi redovno buffer bio na min. 80% dok pioneer, pa rekoh vec 30-50%! A to nije jedini slucaj sa 107d koji sam imao prilike da vidim!
A sto se tice medija, pa rezao sam sa LG4082, LG4120 na princo, Xwave, verbatim, tdk, rhodium, Tayio Yuden diskovima i svi su prolazili, tako da.....ne znam, ja dosad nisam imao problema!

@Heinz

Heinz je napisao(la):
I na AMD procesorima?

Izvini, al sta ti to do q**a znaci?
Poruka primljena, ali nejasna, objasni ti to malo!

To sto je padao bafer nije do samih rezaca vec do kombinacije sa odredjenim plocama. Proverena stvar. Inace na masini sa tri 107-ce i Asusovom i865 plocom, bafer ide 96%.
Licno, imao sam dosta lose misljenje o 106 i 107 modelima Pioneera. Sa druge strane, 108 je grom.
Probaj LG sa infomedia/SmartBy/raznim sortama Plasmona/Prinkom koji je printable/ Verbatimom iz prve serije/Philipsom/Traxdatom... Neki od navedenih su izvanrednog kvaliteta, ali...
Verbatim koristi CMC(F0, F1...), MitsubishiCemixcals, TY diskove, modeli su mnogobrojni, to sto si probao je mali deo.
A sto je Heinz ubacio opasku odnosi se na neke ranije prepirke oko Pioneer rezaca :D

Poslednja izmena:
@BokiPK

Pa mogu da probam LG sa onim diskovima koje si naveo, cisto da vidim kako stvari stoje, al ljudi uglavnom traze ove diskove koje sam naveo i sa kojima radim , sada sve vise verbatim i tdk, retko Princo i ostale! :banana:

A sumnjam bas da je do ploca, 3 razlicite masine sa razlicitim plocama i procesorima, 2 AMD i Intel i na sve tri padao buffer tako da......ako poredimo 107d i recimo 4082, mislim da je LG daleko kvalitetniji uredjaj!
E sad, kao sto rekoh, 108d nisam imao prilike da probam, pa necu ni da komentarisem! Mozda je zaista dobar uredjaj!

@Heinz

Covek, onda izvini!

Da li ste vas dvojica (BokiPK i ramzes) procitali ovaj deo:
... but it even managed to read defective media that could not be read by any other drive we tested...
... Outstanding writing quality was reported with Verbatim 4X +R media, and excellent writing quality with Verbatim 16X +R media. ...

ramzes je napisao(la):
Ortak ima neki LG rezač, sad s njim ne bi mogao da nareže disk da mu život zavisi od toga...

maxer je napisao(la):
Da li ste vas dvojica (BokiPK i ramzes) procitali ovaj deo:
... but it even managed to read defective media that could not be read by any other drive we tested...
... Outstanding writing quality was reported with Verbatim 4X +R media, and excellent writing quality with Verbatim 16X +R media. ...

I na tarabi pishe...
Mogu da kacim skenove Verbatima/Imationa/Infomedie i ostalih ovde do sutra. Rezanih na 812S/832S ili na 108-ci. Perfektni su.
Nikom ja nista vise necu da dokazujem, iluzorno je. Ako neko zeli da uvazi moje iskustvo to je druga prica. Tu sam uvek da kazem svoje misljenje, pomognem ili sta vec.

BokiPK je napisao(la):
I na tarabi pishe...
Mogu da kacim skenove Verbatima/Imationa/Infomedie i ostalih ovde do sutra. Rezanih na 812S/832S ili na 108-ci. Perfektni su.
Nikom ja nista vise necu da dokazujem, iluzorno je. Ako neko zeli da uvazi moje iskustvo to je druga prica. Tu sam uvek da kazem svoje misljenje, pomognem ili sta vec.
Ma OK je to ali ti nisi probao Ovaj uredjaj. A ako neki prethodni model nije bio dobar ne znaci da je i ovaj los, u ostalom sumnjam da su ovi momci "placeni" da lazu narod.
Mislim da je jednostavno ovaj model LG-a stvarno dobar model. Uskoro ce doci i kod nas pa ce mo se svi uveriti u to sta moze a sta ne.

maxer je napisao(la):
Ma OK je to ali ti nisi probao Ovaj uredjaj. ....

Naravno, a nisi ni ti. Ja sam samo pomenuo da se nadam da njegova kompatibilnost NIJE kao kod 12x modela :p

:wall: :wall: :wall: aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, bre ljudi bozji :wall: :wall: :wall:
o kakvoj vi to nekompatibilnosti pricate i o kakvim losim uredjajima??????

@maxer

Pa procitao sam ja sta je pisalo u tom text-u, i moram ti reci samo, nemoj da verujes u sve sto se pise prilikom ocenjivanja nekog uredjaja, hardware-a!
I moji uredjaji citaju defektne medije koje recimo pioneer nije mogao da procita, i sta sad sa tim?
4160 se ni po cemu ne razlikuje od 4120, glavu dajem ako je suprotno!

@voka_gsw

Pa ja ne znam sta ti ortak ima, al ja sam na mojim 4082 rezacima narezao na hiljade diskova i oba jos uvek rade perfektno!

@BokiPK

Ne moras ti nikom nista da dokazujes, ti imas takva iskustva, neko drugi ima drugacija, i tako u krug, i pri tom svako hvali svoj uredjaj ili pljuje tudji!
Naravno da treba postovati tudja iskustva i uvazavati ih, al nisi ti jedini koji ima veliko iskustvo sa dvd medijima i njihovim narezivanjem, tako da....... I kao sto sam vec rekao, nisam probao 108d pa zaista niti zelim niti mogu da ga poredim sa LG uredjajima ili da pricam o njegovom kvalitetu, pa bi recimo tu morao da prihvatim tvoje iskustvo u radu sa njim!

poz!

LG 4160 je odlican uredjaj. Posle Neca3500 i P108 i on je dosao na red za testiranje i na prvi pogled ne kaska za prethodnicima. Trebace mi par dana za detaljnija iskustva, ali na prvi pogled odlicno uradjen uredjaj .

Nazad
Vrh Dno