Šta je novo?

LG GCE-8481B pitanje????

micens

Čuven
Učlanjen(a)
03.02.2002
Poena
619
Windows XP mi ga prepoznaje da moze da cita samo 40X, da reze 48X, a trebalo bi da i cita i pise 48X! Zna li neko u cemu je caka i da li se to jos nekom desava sa ovim pisacem?

isti je slucaj sa svim lg modelima koji su "brzi" od 40x (48/16/18, 48/24/48, 52/24/52)

Jel to samo do Win. XP-a ili...? Jel postoji resenje datog problema?

nije samo do xp-a
za sada mi nije poznato resenje tog "problema" - moguce je da ima neku foru kao sto je kod sony-ja 52 (drzanje tastera jedno 5 sekundi pa se onda ukljuci 52 citanje)

Po meni to nije bug nego feature. Ne vidim sta dobijas sa tolikim ubrzanjem osim iritantne buke. Ja bih pre kupio 40 citac i rezac nego 48x.

Ma nije da mi smeta (vrlo vazno 8X manje)! Samo ne volim da nesto pise (crno na belo), a ne radi kako je propisano :)))
U svakom slucaju hvala na odgovorima, bar znam da je kod svih tako, pa da se ne nerviram da mi je upao los primerak!
Ako neko nesto sazna o ovom "fenomenu" nek "baci" na bench.

Hm, moj LG 32-10-40x cita bolje narezane diskove i do 43x! Svejedno, 40x je sasvim dovoljno :)

Nije fora!!1

micens je napisao(la):
Jel to samo do Win. XP-a ili...? Jel postoji resenje datog problema?

LG 48x i 52x rezaci imaju fabricki smanjenu brzinu citanja na 40x za CD-R a za originalne diskove to nemaju (sive presovane). Ja imam 52x rezac i rezane diskove cita na 42x a originalne na 53.11x, navodno sam cuo da ce to da isprave u novijoj verziji firmware za ove rezace, za 48x mislim da je to vec uradjeno potrazi na google-u malo.

navodno sam cuo da ce to da isprave u novijoj verziji firmware za ove rezace, za 48x mislim da je to vec uradjeno potrazi na google-u malo

Stavio sam novi Firmware 1.02, pa opet nista! Ako imas link do tako neceg posalji.:)

Cuo sam da moze da se overklokuje tako sto ga updateujes sa firmwareom od 8520B pa vratis 1.03 od 8481B

Pa ako ga updatujem sa 8520B pa vratim 1.03 od 8481B opet cu dobiti 8481B, zar ne? Ili te nisam dobro razumeo?

micens je napisao(la):

Pa ako ga updatujem sa 8520B pa vratim 1.03 od 8481B opet cu dobiti 8481B, zar ne? Ili te nisam dobro razumeo?

Da dobices 8481B s tim sto ce da reze na 52x! Tako sam ja cuo na vise mesta potrazi na raznim forumima ja mislim da sam nasao na www.cdrlabs.com forumu

Vrh Dno