Šta je novo?

lg g3 koci

nidza998

Cenjen
Učlanjen(a)
01.03.2013
Poena
169
Pozdrav,kupio sam nedavno lg g3 verziju 32gb sa 3gb rama, a pre toga sam imao g2.Medjutim telefon kao da secka po malo,g2 je toliko brzi od njega da sam se i pokajao sto sam preso na g3,takodje i antutu skor samo 44000 dok na g2 56000, da li je ovakav svaki g3 ili je mozda neki kvar?

Mnogi od nas su se vratili sa "promašenog" G3 na G2.....

from komsa's iP6S

Odradio i hard reset i sve obrisao i dalje dzabe g2 je legenda i dalje za ovog, nesto sam gledao da su neki smanjivali rezoluciju na 1080p tj piksele i dobili su vise na perfomansama, da li neko ima iskustva sa tim?

G3 ima jedva malo brži procesor/grafičku od G2 sa dosta većom rezolucijom ekrana tako da nije čudno da G2 deluje da radi brže, to je sasvim normalno. Ko nije G2 koristio on to verovatno ne bi ni primetio.

Umesto smanjivanja rezolucije moj prvi savet bi bio da se podesi brzina animacija na .5x scale jer to dosta može da popravi subjektivni osećaj brzine rada, uputstvo ovde: http://lg-g3.wonderhowto.com/how-to/speed-up-your-lg-g3-10-seconds-flat-0156563/

Ne bih da ubijam nadu ali sa G3 sam probao sve čak i to smanjivanje rezolucije.... ništa mu ne pomaže.....

from komsa's iP6S

nidžo stavi android 6.0 ako već nisi, on dosta lepše radi od 5.0 a milion puta lepše od 4.4 sa kojim je izbačen (ono je bila katastrofa). jedino što je kamera brljavija od 5.0. taj 6.0 loše radi u recents listi ali sem toga prilično ok.

Imao sam ga neko vreme i laguje, jednostavno je takav telefon i na MM laguje

Hoce malcice da ukoci kad se sa data konektuje na wifi...ali to traje pola sekunde...
Inace,kod mene vec mesecima sve radi fluidno.
Android MM od prvog dana kada je izasao.

Vec ima 6.0, kao sto kaze ivan ko nije imao g2 nece da uoci razliku ali ovako je bas vidljivo, pokusacu ovo na 0.5 scale, inace u battery settings sam stavio da ne optimizuje igrice automatski i dobio sam skor na antutu 60000 sto je za 16000 vise,najvise se vidi taj lag kad polako skrolujem muziku u play listi ili gledam neki klip i onda posle recimo desetak sekundi krece blazi lag i onda samo pomerim prstom ili ga tapnem i nestane lag i opet posle desetak sekudni ako ga ne diram a gledam klip krece lag...

Kao da smanjuje clock na procesoru radi stednje baterije ako se telefon ne dira,makar sam dobio takav utisak

Nidžo, svi mobilni uređaji (pa i PC procesori po defaultu) smanjuju clock kada ne radiš nešto zahtevno, mobilni procesori uvek imaju i po nekoliko clock podeoka između kojih sam kernel bira zavisno od opterećenja koji će da koristi (npr: 2xx Mhz za kuliranje, ne radi ništa / 6XX Mhz za lagani rad u pozadini / 14XX za zahtevnije operacije ili ako se pregrejao na max / 2XXX max opterećenje). Način na koji se to obavlja niti clock-ove ti ne možeš da menjaš osim ako ne ubaciš neki Custom kernel sa tom mogućnošću.

Da znam ali sramota da jedan od premium uredjaja toliko smanji clock ili sta vec da on laguje dok skrolas play listu...

Slažem se u potpunosti, za novac koliko je koštao na launch-u logično je da ljudi imaju visoka očekivanja, ali nije ovo jedini primer da neki premium fon razočara... Šta da se radi, probaj da čačkaš malo skalu za animacije pa vidi kako ti se čini. Što se tiče seckanja u listama može i sama aplikacija da bude kriva ukoliko ne reciklira listu kako treba (ali ako ti ista lista nije seckala na G2 onda nije aplikacija kriva sigurno).

Koristio 2 godine G2, sada sam godinu dana na G3 32GB 3GB rama i po meni je G3 malo brzi. Supruga ima 3 godine G2 i moj G3 je brzi takodje.

Da li je u pitanju surfovanje netom ili igrice g2 daleko brze radi evo trenutno imam oba cak je g3 sa 3gb rama ali dzaba

Vrh Dno