Šta je novo?

LG Flatron i problem. Plz help.

• Začetnik teme Začetnik teme devill
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

devill

Čuven
Učlanjen(a)
30.01.2002
Poena
604
Upravo sam pazario LG Flatron T910BU, i zestoko se razocarao; u svim rezolucijama (u nekim manje u nekim vise) se vide nekakve sare na ekranu u obliku talasa (valjda je to famozni "moire"). Ja to dosad nisam video ni na jednom monitoru iole boljeg kvaliteta a svakako nisam ocekivao da dam 210 evra za to!
Jel moze neko da mi kaze da li je to do LG-ja ili samo do mog primerka, i da li mogu to da reklamiram?
Molim vas pomozite!

To moze da zavisi i od graficke, a bolji monitori imaju uglavnom podesavanja za smanjenje moire-a, pa probaj da cackas malo po OSD-u.

Pre ovog monitora sam na istoj grafickoj imao Samsung 755DF i Mitsubishi DiamondPro 930 (koji je fantastican, al polovan i pokvarila se neka elektronika) i nije NI U JEDNOJ REZOLUCIJI BILO NI TRAGA od ovakvih sara!
Kod ovog LG-ja u 1280x960 se BAS vide te linije, a ako cackam moire komandu onda samo pocnu jos uocljivije da trepere!!!
Ovo je stvarno katastrofa!

Graficka, inace nije neka (Axle FX5600) ali napominjem da sa drugim monitorima nije bilo NIKAKVIH problema!

MIslim da to ne mozes da sredis cackanjemm nazalost. A da li je situacija ista u nmjegovoj preporucenoj rezoluciji? Pitam te ovo jer se i meni to desavalo na dva-tri monitora ranije i samo u preporucenoj talasa nije bilo a u svim drugim jeste ohoho...
Jedina stvar koja mi jos pada na pamet je da se graficka i monitor "ne piju"...

Probaj i sa razlicitim osvezavanjima. Inace, ta komanda za smanjivanje moire-a samo muti sliku tako da je prakticno beskorisna.

moj drug je imao slican problem i to je sredio sa osvezavanjem monitora bilo mu je namesteno na 70hz mislim kad je stavio na 85 nema vise linija

pa da, pitao sam kad stavis u preporucenu rezoluciju jel situacija ista, to podrazumeva i preporuceno osvezenje....

Nazad
Vrh Dno